Poftă de râs, poftă de vacanță!

”Cel mai bun mod de a te înveseli este să încerci să înveselești pe altcineva”. (Mark Twain). Mai mult decât atât, râsul a devenit o adevărată terapie. Cum ne vindecăm prin joc și râs? Avem ocazia să aflăm la Librăria Seneca AntiCafe din str. Arhitect Ion Mincu, nr.1, București, joi, 8 februarie 2018, ora 18.30, eveniment de care am aflat cu ajutorul prietenilor mei de la Editura Herald și Centrul de terapie prin Râs Mandarin.

Așadar, suntem așteptați la o seară în care umorul, râsul și veselia molipsitoare vor fi ingredientele necesare unei stări de bine, în cadrul căreia se va discuta despre efectele benefice ale râsului prin prisma titlului „Terapia prin râs – un lucru amuzant petrecut pe calea spre iluminare” de Lenny Ravich, alături de invitații: Nae Alexandru, actor la Teatrul de Revista „Constantin Tănase” din București şi Monica Adriana Dinulescu (psiholog clinician, psihoterapeut, trainer, fondator „Centrul de Terapie pin Râs Mandarin).

Si ca sâ vă convingeți de optimismul cărți, iată ce afirmă Lenny Ravich, în Terapia prin râs:

  • Umorul şi optimismul, ca mod de viaţă, sunt călătorii spirituale. Nu ai nevoie decât de trei lucruri pentru a urca la bord:
  • Unu: să fi câştigat Marea Cursă a Spermatozoizilor.
  • Doi: să fi fost născut la o vârstă fragedă
  • Trei: să fi citit această carte
  • Pe primele două le-ai realizat cu succes. Felicitări!

In decursul timpului am citit și am văzut câteva documentare interesante despre acest subiect și chiar m-am întrebat dacă funcționează. Adevărul este că ori de câte ori râdem, ne simțim mai bine, ne detensionâm și devenim mai optimiști. Dupâ cum spunea Charlie Chaplin, o zi fără ras, e o zi pierdută”.

De-a lungul timpului râsul a fost privit prin perspective diferite: Sigmund Freud îl descrie ca eliberator pentru energia psihică, filosofii considerau că are origini biologice și semnalizează trecerea pericolului, în  timp ce religiile îl interpretează ca pe un semn al manifestării bucuriei lăuntrice. Indiferent de motive, râsul este în final o experiență eliberatoare. Elimină tensiunile psihice și readuce buna-dispoziție. Pe lângă experiența eliberatoare pe care ne-o oferă, râsul ne este la îndemână (editura Herald).

Pe lângă beneficiile râsului la nivel fiziologic și psihologic, aș spune câ râsul ar trebui să ne însoțească în toate călătoriile noastre deoarece apropie oamenii și creează bună dispoziție, făcând vacanța mai frumoasă.

Intrarea la acest eveniment este liberă, nu trebuie decât sâ veniți pregătiți pentru o porție zdravăna de râs!

Parteneri media: Senso TV, Radio România Cultural, Gold FM, București FM, Smart FM, Realitatea TV, 4Arte, Agenția de carte, Bookaholic, Bookhub, Bookuria, Dă mai departe, Festivaluri românești, Filme-cărți, Hyperlitera, Iqool, Literatura pe tocuri, Povești de călătorie, PRwave, Raftul cu idei, România Pozitivă, ZMEU, Societate și cultură, Goodread, Drumul spre centru, Universul Terapiilor, Rabbit Media.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. Râsul ar trebui să ne însoțească în toate călătoriile noastre. Pentru asta vă recomandăm colecțiile românești de snoave și povețe…

    • Monica says:

      Cum sa nu! Timp de lecturat carticele avem si in avion si in tren si in masina daca nu sofam. De exemplu, eu ma relaxez in vacante lecturand o carte. Mereu am carti la mine in calatorii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture