Plaiul Foii, un loc minunat la poalele masivului Piatra Craiului

Sunt ani de când nu m-am mai bucurat ca un copil de o plimbare prin poieniță, admirând fiecare fir de viață ce răzbea din pământul dăruit cu atâta dragoste de Dumnezeu.

Pornind dinspre Pensiunea Hora cu Brazi din Zărneşti, într-o plimbare în care aveam să fotografiem tot ce ne ieșea în cale, respirând aerul curat de munte, ne-am îndreptat spre Plaiul Foii unde auzisem că s-ar afla o poieniță cu ciupercuțe și brândușe, chiar la poalele masivului Piatra Craiului.

Piatra Craiului parc (3)

Piatra Craiului (28)

Drumul străbătut de noi s-a întins undeva pe o distanță de 11-12 kilometri, dar asta numai până în locul în care am mers pe jos, pe un drum forestier, țâșnind mai apoi în inima pădurii.

Piatra Craiului parc (1)Piatra Craiului parc (2)

Nici nu am trecut bine de perdeaua de foioase şi brazi că am și zărit poienița pe care o căutam, ca un colț de rai în care uiți de lume, așa cum a uitat și personajul principal din filmul “Piatra Craiului, my love”, care programat să apară în 2014 și care se filmează în aceste locuri mirifice.

P N Piatra Craiului (11)

Piatra Craiului (40)

P N Piatra Craiului (28)P N Piatra Craiului (30)

Cu fiecare loc pe care îl descopăr din România mea, realizez cât de fericiți trebuie să fim noi, românii, cu o țară pe care natura a înzestrat-o cu atât de multe frumuseți.

Dacă ajungi în aceste locuri, nu este nevoie să te cazezi neapărat în Zărnești, o poți face chiar aici, la Pensiunea Popasul Craiului, o pensiune destul de mare, un fel de cabană mai cochetă, decorată în spirit cabalin, aș putea spune, având în vedere prezența calului și a ceea ce reprezintă el în toată zona destinată acesteia. De altfel, la pensiune se face și echitație, pe lângă traseele montane și plimbările cu bicicleta.

Piatra Craiului (360)Piatra Craiului (363)Piatra Craiului (365)Piatra Craiului (366)Piatra Craiului parc (18)

Piatra Craiului parc (36)

Piatra Craiului parc (34) Piatra Craiului parc (33)

Când vi se face foame, cereți pomana porcului, e tare delicioasă! Nu ratați nici plăcinta cu mere, ca la mama acasă!

Piatra Craiului parc (26)Piatra Craiului parc (29)

Din zonă se poate porni spre Cetatea Râșnov ori Castelul Bran, dar mai ales te poti bucura de Parcul Naţional Piatra Craiului, pornind spre Cheile Zărneştilor, Peștera Dâmbovicioara și Marele Grohotiș. Neapărat să ajungeți și în satele Măgura și Peștera, că ar fi păcat!

Piatra Craiului (106)Piatra Craiului (113)

Notă: fotografiile au fost făcute cu Canon EOS D500 cu obiectiv EF-S 18-55 mm oferit spre testare de magazinul F64, dar și cu Nikon D3100 cu obiectiv Sigma 18-50mm.

P Craiului (3)P N Piatra Craiului (21)P N Piatra Craiului (39)Piatra Craiului (18)Piatra Craiului (19)Piatra Craiului parc (8)Piatra Craiului parc (20)Piatra Craiului parc (21)Piatra Craiului parc (38)Piatra Craiului parc (42)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. Ne-am bucurat citind acest blog! Vă mulțumim pentru vizită, iar data viitoare dacă treceți prin zona Brașovului vă recomandăm să vizitați și Rezervația de Urși Libearty Zărnești, merită experiența, este unic în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture