Pieţele şi Târgurile de Crăciun din România, care sunt mai frumoase?

În curand vin şi sărbătorile de iarnă, iar una dintre bucurii este aceea de a participa la Târgurile sau Pieţele de Crăciun care se deschid cu această ocazie.

Iată care ar fi cele mai reprezentative Târguri şi Pieţe de Crăciun din România:

 • Piața de Crăciun din București (Bucharest Christmas Market), care s-a inaugurat pentru prima dată în anul 2012 și reprezintă târgul oficial de Crăciun al Primăriei din Bucureşti. Anul acesta va fi deschisă în perioada 01 decembrie – 27 decembrie 2017. La căsuțele din Piața Constituției ne vom delecta cu produse tradiționale, însă, vom avea parte și de spectacole de muzică și dans, un carusel, un trenuleț, Casa lui Moș Crăciun, dar și de produse și obiecte românești. Activitățile din cadrul Târgului de Crăciun București sunt gratuite. Program: zilnic, între orele 10:00-22:00. Pe lângă Târgul de Crăciun oficial al primăriei din București și esplanada Parcului Lumea Copiilor din sectorul 4 va găzdui, în perioada 1 – 24 decembrie, un târg de Crăciun, la care vor putea fi cumpărate preparate tradiţionale din carne, dulciuri, ornamente pentru brad, jucării şi alte daruri pentru sărbătorile de iarnă.
 • Târgul de Crăciun din Sibiu, va fi deschis din 17 noiembrie 2017, unde suntem așteptați cu atelierul lui Moș Crăciun. Totodată, o proiecție grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare va face ca centrul Sibiului să fie, poate, cel mai luminos din țară. Parcul lui Moș Crăciun, un parc de distracții pentru copii în centrul căruia stă un carusel construit special pentru acest eveniment, va atrage toți copiii. Acesta este considerat unul dintre cele mai frumoase târguri. „Orășelul Fermecat” este un alt târg de Crăciun, care se va organiza în luna decembrie, în piațeta “de la telefoane”, de pe str. Nicolae Bălcescu din Sibiu.  Sibiu este un adevărat oraș al recordurilor, vă recomand sa îl vizitați!
 • Târgul de Crăciun din Timișoara, care va avea loc în perioada 1 decembrie 2017 – 8 ianuarie 2018. Vor fi amplasate căsuţe cu produse tradiţionale, specifice sărbătorilor de iarnă în Piaţa Victoriei şi în parcarea Modex. În cadrul târgului, vom fi întampinaţi cu decoraţiuni, luminiţe, spectacole, colinde, cadouri, preparate specifice de sezon şi multe alte surprize. În data de 10 decembrie 2017, de la ora 17.00, pe scena din Piaţa Victoriei, sub genericul “De 10 ani împreună la Târgul de Crăciun”, vor performa Orchestra Timişoara Big Band, Duo Covers, The Weekend Band, The TM Groove, Box Office şi Andra.  În data de 18 decembrie, în Piaţa Victoriei, va sosi Moş Crăciun, iar celor mici li se vor pregăti diverse surprize. Târgul de Crăciun va putea fi vizitat zilnic, între orele 10.00 şi 22.00. 
 • Târgul de Crăciun din Cluj – Napoca. Târgul își deschide porțile anul acesta pe data de 24 noiembrie 2017 și ține până pe 30 decembrie 2017. Căsuțele meșteșugarilor revin în Piața Unirii cu bunătăți în timpul activităților – colinde și concerte, teatru de păpuși, ateliere de creație pentru copii, musical, patinoar, povești la gura sobei, animație stradală și spectacole.
 • Ambasada lui Moș Crăciun din Parcul Mogoșoaia, un târg pe care îl recomand cu bucurie și o să vedeți aici de ce. Acest târg are loc în Târguşorul Brancovenilor din Parcul Mogoşoaia, astfel că spațiul este perfect pentru familiile cu copii, pentru că se pot întâlni cu Moș Crăciun într-o căsuță ca-n povești. Aleea principală este flancată de alte căsuțe cu multe bunătăți… Ambasada este deschisă din 6 Decembrie, de la ora 18.00 și până în 24 Decembrie.
 • Târgul de Crăciun din Brașov are loc în Piața Sfatului și se va desfășura în perioada 7 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018. Pe lângă cele 40 de căsuțe, în Piața Sfatului vor fi amplasate și alte căsuțe, rezervate primăriilor Linz (Austria) și Nurnberg (Germania), care vor găzdui expoziții organizate de primăriile invitate.
 • Târgul de Crăciun Piatra Neamţ, deschis în perioada 15 decembrie 2017 – 1 ianuarie 2018, se va desfășura la Curtea Domnească din Piatra-NeamţEvenimentul va debuta pe data de 15 decembrie cu un concert al cântărețului australian, Faydee. Pe data de 23 decembrie va avea loc Caravana lui Moș Crăciun. Ultima seară a anului 2017 va fi una specială, fiind marcata de Revelionul 2018 cu un spectacol pe scena de lângă Turnul lui Ştefan, şampanie şi foc de artificii.
 • Târgul de Crăciun găzduit de Cetatea din Oradea (30 noiembrie – 31 decembrie 2017). În Piaţa Unirii vor fi amenajate căsuţe din lemn unde vom găsi produse specifice sărbătorilor de iarnă.
 • Târgul de Iarnă din Arad va avea loc în perioada 24 noiembrie 2017-7 ianuarie 2018 și va fi organizat în centrul orașului și în Parcul Mihai Eminescu, unde sunt pregătite căsuțe cu produse specifice sărbătorilor de Iarnă, brazi împodobiți și programe artistice, un carusel specific parcurilor de distracție europene, atelierul lui Moș Crăciun. De asemenea, în cadrul târgului au loc și concertele din ultima noapte a anului la Revelionul Popular.
 • Târgul de Crăciun din Ploiești, va avea loc în interiorul Halelor Centrale Ploieşti, la etajul 1. Ploieştenii se vor putea bucura de decoraţiuni festive dar şi de mai multe căsuţe cu diferite bunătăţi. Astfel de căsuţe vor fi montate şi pe espalnada Halelor Centrale. În zona fântânii arteziene va fi montat şi un brad de Crăciun. Totodată, Târgul de Crăciun organizat de primarie va fi amplasat între str. Ghe.Lazăr, până la Palatul Culturii  şi Bd. Independenţei. În cadrul acestuia vor fi dispuse 30 de căsuţe din lemn.
 • Târgul de Iarnă din Deva: Concertele live și Balul de Crăciun sunt doar o parte dintre surprizele de care vor avea parte vizitatorii târgului, în Piața Unirii din centrul istoric. Evenimentul se desfășoară până la sfârșitul anului. În fiecare weekend, pe scena din Piața Unirii vor avea loc concerte de muzică ușoară și folclorice, susținute de soliști, trupe și grupuri vocal-instrumentale.Toate spectacolele vor începe la ora 17.00, iar în zilele de 20 și 21 decembrie 2017, de la ora 18.00.

Evident, nu se compară cu Pieţele de Crăciun din VienaDresdaPraga sau Berlin, dar atmosfera de poveste este aceeaşi! Pentru cei care merg pe alte meleaguri le recomand Târgul de Crăciun din Budapesta, Viena ori Szeged.

Oare care va fi cel mai frumos Târg de Crăciun?

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture