Piazza di Trevi, che dolce vita!

Impresii despre Piazza di Trevi, Fontana di Trevi şi Biserica Sfinților Vicenzo și Anastasio, Roma
Piazza di Trevi

Roma, eterna Romă, un oraș de care nu te plictisești niciodată…Și cum ai putea? Încărcat de istorie, de artă și cultură, Orașul Etern este unul dintre cele mai vizitate de către turiști…

Era și normal să ajung și eu aici într-una din călătoriile mele și pot spune că am rămas fascinată de el și îmi doresc să îl revăd de sute de ori! Atât de mult mi-a plăcut încât am revenit în aceleași locuri de câteva ori în puținele zile pe care le-am petrecut în el!

Unul dintre locurile care mi-a plăcut cel mai mult a fost Piazza di Trevi, pe care o văzusem pentru prima data în filmul “La dolce vita”, ai cărui protagoniști au fost Anita Ekberg și Marcelo Mastroiani…A fost momentul care a făcut celebră fântâna!

Trevi

În Piazza di Trevi, numită așa datorită celor trei drumuri care duc aici (Via delle Muratte, Via del Lavatore, Via della Stamperia), se află una dintre cele mai vizitate fântâni din Roma (și cea mai mare construită în stil baroc), dar și una dintre cele mai celebre fântâni din lume: Fontana di Trevi.

Trevi (1)

Am ajuns aici din Piața Veneției, în circa 30 de minute de mers pe jos pe Via del Corso. La intersecția acestui mare bulevard cu Via dele Muratte (respectiv a 5-a stradă la dreapta) o luați pe această stradă înainte și ajungeți în dreptul fântânii.

Via del Corso este cel mai cunoscut bulevard din Roma și plimbându-te pe el poți ajunge la multe obiective turistice importante luând-o pe străduțele care îl întretaie. Astfel, poți ajunge la Pantheon pe Via di Pietra.

Dacă alegeți metroul, coborâți la Stația Barberini și apoi mergeți pe jos 10 minute. O plimbare seara este tare frumoasă!

Roma noaptea (30)

Trei arhitecți au contribuit la construirea fântânii (printre care Bernini), aceasta fiind amplasată chiar în locul în care apeductul antic Aqua Virgo se termină. O particularitate a acesteia este faptul că e lipită de peretele exterior al Palatului Poli. Izvorul care alimentează fântâna, duce apa și în fântânile din Piața Navona și Piața Spaniei.

Trevi (30)

Fântâna se compune din trei statui ce reprezintă zeități, dar și din tritoni, în centru fiind Neptun, zeul mării. În spatele acesteia există și o poveste, aceea a unei fecioare care arată un izvor de apa soldaților însetați.

În piață este foarte aglomerat pe timpul zilei și chiar până seara târziu, însă atunci degajă o atmosferă romantică. Și dacă arunci o monedă în ea, dar neapărat să stai cu spatele, se spune că ți se îndeplinește dorința pusă și vei reveni pentru a vizita iar Roma!

Trevi (2)

Mare atenție, însă, când sunteți în mulțime, pentru a va feri de hoții de buzunare, dar și de agasantii vânzători ambulanți.

Biserica Sfinților Vicenzo și Anastasio

Chiar lângムFontana di Trevi se află Biserica Sfinților Vicenzo și Anastasio, o biserică ridicatムîn secolul al XIV-lea. Fațada barocムa bisericii cu coloanele ce parcă urcă spre cer îți sare imediat în ochi!

Trevi (25)

Chiar dacă nu este la fel de spectaculoasムca alte biserici din Roma, meritムa fi vizitatăƒ, oferindu-vă câteva clipe de răƒgaz dupムaglomerația de turiști veniți în Piața di Trevi.

În interiorul bisericii se găƒseste mormântul unui rus, chiar în prima capelムdin partea dreaptăƒ. Aici se pare că sunt conservate inimile a 25 de papi și nu ar trebui să ne mire, dacă ținem cont de faptul că biserica a fost parohie papalăƒ, dar în prezent aparține Episcopiei Ortodoxe Bulgare.

Trevi (14)

Piazza di Trevi este spectaculoasă și nu trebuie ratată când ajungeți în Roma! Chiar ai senzația că faci parte dintr-un film când te afli în fața fântânii, mai ales în zgomotul nesfârșit al apei…

Roma noaptea (33)

Trevi (22)Trevi (29)Trevi (26)Trevi (24)Trevi (12)Trevi (15)Trevi (19) Trevi (17) Trevi (18)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 12 February, 2014

    […] cred că azi, oricine poate arunca peste umăr un bănuț în Fontana din Trevi cu speranța arzătoare că se va întoarce la Roma și simt și știu că cine vrea se poate […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture