Pensiunea Casa Butnarului – o oază de liniște într-un peisaj de vis

Pensiunea Casa Butnarului, o posibilitate de cazare în apropiere de Cheile Râmeţului

Nu cred că am fi găsit o locație mai potrivită pentru a vizita Mănăstirea Râmeţ și Cheile Râmeţului ca Pensiunea Casa Butnarului, având în vedere că nu se află mai departe de câțiva kilometri de chei și că proprietarii inimoși s-au oferit să ne ghideze.

Pensiunea Casa Butnarului (12)

Aflată la 6 kilometri de celebra mânăstire, în localitatea Geoagiu de Sus și la 25 de kilometri de Alba Iulia, unde am petrecut un week-end de excepție, participând și la Festivalul Cetăților Dacice din Cricău, Casa Butnarului beneficiază de o priveliște uimitoare spre Munții Trascăului. Dacă ești suficient de ager, poți vedea căprioarele zburdând în luminișul ce se vede în zare.

Pensiunea Casa Butnarului (34)

Accesul dinspre șosea este extrem de facil, fiindcă șoseaua te lasă chiar în fața pensiunii, dar suprafața generoasă de aproape un hectar în perimetrul căruia se află pensiunea, au permis proprietarilor să o construiască departe de zgomotul acesteia, astfel că o curte plină de vegetație și câțiva pomi fructiferi sunt primii pe care îi vezi când treci de porțile pensiunii.

Pensiunea Casa Butnarului (27)

Numele pensiunii provine de la buțile ce se fabricau pentru vin chiar de către familia proprietarilor, doi oameni minunați cu care ne-am împrietenit: Maria și cu Marian.

Casa Butnarului (3)

Pensiunea dispune de 4 camere cu 2 paturi sau un pat dublu, aflate la etajul mansardat, cu intrare separată, proprietarii locuind la nivelurile inferioare, acestea având la dispoziție două băi separate cu intrare din livingul pensiunii.

Pensiunea Casa Butnarului (2)Pensiunea Casa ButnaruluiPensiunea Casa Butnarului (4)Pensiunea Casa Butnarului (6)Pensiunea Casa Butnarului (1)

Tot din livingul dotat cu un TV și aer condiționat se poate intra într-o mică bucătărie pusă la dispoziția turiștilor. Dimineața este o adevărată plăcere să savurezi o cafea în balconul ce oferă o imagine de vis! Primele raze ale soarelui străpung munții și luminează întreaga zonă trezind-o la viață.

Camerele nu au aer condiționat, dar seara se face răcoare și dormi ca un urs, mai ales dacă deschizi puțin geamul să prinzi răcoarea nopţii.

Pensiunea Casa Butnarului (18)Pensiunea Casa Butnarului (20) Pensiunea Casa Butnarului (19)

Pensiunea oferă și un foișor care este încălzit pe timpul iernii, dar și o terasă pe…roți unde poți lua masa într-o relaxare totală. Să nu te sperii de veverițele care uneori coboară din copac și fac o vizită!…

Pensiunea Casa Butnarului (37)Pensiunea Casa Butnarului (15)Pensiunea Casa Butnarului (9)

Deși nu le vezi și nu le simți, fiind suficient de departe de construcția propriu-zisă, ele există: găini, cocoși, raţe, grădină de legume. În viitor aici va poposi un ponei pentru delectarea copiilor și doi iepuri!

Pensiunea Casa Butnarului (25)Pensiunea Casa Butnarului (23)

Dealtfel, copiii au la dispoziție și un loc de joacă, iar curtea mare le poate oferi o alergătură pe cinste! Iar prieteni le pot fi chiar copiii proprietarilor care am înțeles că sunt dornici să se împrietenească.

Casa Butnarului (2)

Tot în viitor se preconizează un teren de sport și nu numai, astfel că pensiunea încearcă să ofere cât mai multe facilități pentru turiști.

Pentru iubitorii de adrenalină, la unele dintre obiectivele turistice se ajunge într-o excursie off-road, așa cum am ajuns noi până la baza Cheilor Rametului, după care ne-am continuat excursia pe jos, prin apă sau cățărându-ne de baza versanților, străbătând numai o treime din aceastea, ora fiind târzie și oboseala maximă, ţinând cont că vizitasem înainte Mănăstirea Râmeţ.

Manastirea Ramet Cheile Rametului

Maria și cu Marian sunt tineri, licenţiaţi ai Facultății de Turism, ceea ce justifică bucuria cu care primesc turiștii, pensiunea născându-se din pasiunea pentru meserie și pentru zona fabuloasă în care este situată…

Abia așteptăm să revenim pentru a parcurge Cheile în întregime și pentru a vizita și celelalte obiective turistice propuse!

De reținut:
1. Tarif 80 ron/noapte (consultați site-ul pensiunii pentru eventuale modificări sau alte facilități apărute)

2. Obiective turistice în apropiere:
Mănăstirea Râmeţ – 6 km
Rezervația Naturală Cheile Râmeţului – 10 km (ultimii 4 km pe drum pietruit)
Cetatea Alba Carolina – 30 km
Salina Turda – 45 km
Moara Veche, Băile Romane, cariera de piatră din Geomal, Mănăstirea Ponor, Mănăstirea dub Piatră, Peștera Huda lui Papara

3. Site oficial: http://casabutnarului.ro/

Notă: Vacanţă la Alba Iulia-2013

Pensiunea Casa Butnarului (35)Pensiunea Casa Butnarului (11)Pensiunea Casa Butnarului (13)Casa ButnaruluiPensiunea Casa Butnarului (8)Pensiunea Casa Butnarului (5)Pensiunea Casa Butnarului (10)Pensiunea Casa Butnarului (22) Pensiunea Casa Butnarului (21)Pensiunea Casa Butnarului (24)Pensiunea Casa Butnarului (26)Pensiunea Casa Butnarului (33) Pensiunea Casa Butnarului (28) Pensiunea Casa Butnarului (29) Pensiunea Casa Butnarului (30) Pensiunea Casa Butnarului (31) Pensiunea Casa Butnarului (32)Pensiunea Casa Butnarului (41) Pensiunea Casa Butnarului (39) Pensiunea Casa Butnarului (40)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

12 Responses

 1. Ne bucurăm atunci când promovarea se face la cel mai înalt nivel.

  Cu multumiri,
  Echipa ANTREC Alba

  • Cand oamenii sunt inimosi si te simti bine, cand pensiunea beneficiaza de un cadru de exceptie, cand zona este de vis, nu poti decat sa constati acest lucru.
   Mai mult decat atat, Alba Iulia mi s-a parut un oras foarte curat si Cetatea Alba Carolina cea mai frumoasa cetate pe care am vazut-o!
   Judetul Alba ne-a impresionat, oamenii pe care i-am cunoscut au fost foarte deschisi, inclusiv la Cricau, unde am participat la Festivalul Cetatilor Dacice despre care o sa povestesc in curand, ca si de celelate atractii turistice pe care am reusit sa le vizitez.
   Cu siguranta vom reveni si speram sa vina cat mai multa lume sa vada cum se poate promova un judet si un oras, atunci cand acest lucru se face cu pasiune si dragoste.
   Multumim pentru aprecieri!

 2. Ionela says:

  Daca va ingadui Dumnezeu sa ajung la Sfanta Manastire Rameti;; cu siguranta voi dori sa ma cazez impreuna cu sotul meu la acesti oameni minunati despre care vorbiti aici atit de frumos. Venind de la Turnu-Severin , obositi , vom avea nevoie de putina odihna. Va multumim pentru tot si Dumnezeu sa va apere oriunde veti merge!

 3. Doru says:

  O atmosfera foarte prietenoasa,imagini superbe,cazare excelenta! Gazde deosebite! O recomand cu multa caldura,aceasta pensiune!

 1. 28 June, 2013
 2. 29 June, 2013

  […] am ajuns să vizităm Mănăstirea Râmeţ de la Pensiunea Casa Butnarului, ce se află numai la 5-6 km de aceasta, o pensiune plăcută cu oameni ospitalieri, care s-au […]

 3. 3 July, 2013

  […] am ajuns să vizităm Mănăstirea Râmeţ de la Pensiunea Casa Butnarului, ce se află numai la 5-6 km de aceasta, o pensiune plăcută cu oameni ospitalieri, care s-au […]

 4. 4 July, 2013

  […] a vizita o parte dintre obiectivele turistice importante ale judeţului ALba, vă puteţi caza la Pensiunea Casa Butnarului, care este aproape de Mănăstirea Râmeţ şi de Cheile […]

 5. 21 July, 2013

  […] ne-am cazat la Pensiunea Casa Butnarului, de unde am vizitat Mănăstirea Râmeţului aflată la cca 6 km de pensiune, urmând încă […]

 6. 22 July, 2013

  […] ne-am cazat la Pensiunea Casa Butnarului, de unde am vizitat Mănăstirea Râmeţului aflată la circa 6 km de pensiune, urmând încă […]

 7. 18 November, 2013

  […] vin să viziteze aceste zone, au numeroase oportunități de cazare la pensiuni plăcute, cum ar fi Pensiunea Casa Butnarului, Pensiunea Danciu, ori la Templul Cavalerilor. Despre această ultimă pensiune am aflat că a fost […]

 8. 1 January, 2014

  […] Pensiunea Casa Butnarului – o oază de liniște într-un peisaj de vis, 27 iunie […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture