Pensiunea Atra din Valea Doftanei – stil, eleganţă şi bun gust
Pensiunea Atra din Valea Doftanei m-a intrigat încă din primul moment în care am aflat de existența ei de acum câțiva ani, mai exact din 2011, de când a fost data în folosință, și asta datorită construcției futuriste de care se bucură.
Poate că într-un cadru natural cum este cel al Văii Doftanei te-ai fi așteptat să vezi o pensiune tradițională, însă, din câte am înțeles de la cei care se ocupă de pensiune, o astfel de abordare ar fi fost luată în calcul, dar până la urmă pensiunea a fost construită așa cum o vedem astăzi, cu o arhitectură unică în peisajul românesc.
Chiar dacă nu are un aspect tradițional, aceasta se îmbină perfect cu natura, iar materialele folosite la construcția ei sunt naturale, mai puțin cele necesare dotării băilor care au trebuit să respecte normele în domeniu.
Deși inițial au fost alocați 400.000 de euro pentru ridicarea acesteia, suma finală a ajuns la 1.000.000 de euro și nu este de mirare dacă este să vedem rezultatul! Unul fabulos, evident!
Am ajuns la pensiunea Atra din satul Teşila cu ocazia unui workshop de fotografie organizat de Eventur, ceea ce a reprezentat o ocazie foarte bună de a fotografia în voie pensiunea și întreaga zonă, în felul acesta puteți să observați inclusiv detalii care în mod normal nu le găsim în prezentarea unor pensiuni pe site-urile oficiale.
Pensiunea își trage denumirea de la culoarea tradițională a locuitorilor doftaneni (atra = negru în lb. latină.) și care este predominantă și în exteriorul pensiunii ce denotă un aspect minimalist.
Gândită în felul acesta, nu știrbește deloc frumusețea zonei, lăsând-o să explodeze de culoare și bucurie.
Petele de culoare se regăsesc în interiorul pensiuni, identificând camerele prin niște buline uriașe impregnate în mocheta acestora, semn distinctiv și pe holuri și la cheițe, pentru a ști în ce cameră te afli, numerele clasice lipsind cu desăvârșire.
Pensiunea dispune numai de 8 camere destul de spațioase, dotate cu paturi twin sau duble.
Camerele ne oferă aceeași simplitate gândită și pentru aspectul exterior, fiind dotate minim cu un dulap încastrat în perete (dotat cu halat de baie şi papuci), două noptiere, un fotoliu super comod, o măsuță elegantă, o baie distinsă, cu perete din sticlă despărțitor și nișă în podea pentru scurgerea apei. Oglinda uriașa crează senzația de spațialitate, chiar dacă o reduce pe cea de intimitate :) .
Din cameră ai o priveliște minunată asupra lacului Paltinu, ușile imense din sticlă permițând accesul direct afară, nu înainte de a te invita un șezlong comod să te așezi pe el pentru a te relaxa.
Cele două holuri se întretaie în centrul pensiunii, în zona de recepție, unde se află și o mini zonă de relaxare și în care se poate ajunge fie de pe acoperișul pensiunii, pe care pur și simplu “aterizezi” când ajungi pe teritoriul acesteia, coborând niște scări, întocmai ca la metrou, fie din living aflat în planul inferior.
Și dacă tot am pomenit de living (70 mp), acesta este dotat cu canapele albe din piele și fotolii roșii și albe, peste care odihnesc aruncate ici colo câteva cuverturi realizate din țesături naturale. De altfel, roșul este singura culoare ce iese în evidența, inclusiv prin șervetele de masă sau florile ce înfrumusețează pensiunea.
În centrul livingului se află un șemineu interesant, ieșit din tipare, care chiar reușește să ne încălzească în spațiul imens al acestuia.
Tot în living se află zona de luat masa, iar de aici putem ieși pe cele două terase (acoperite), fie pentru a bea o cafea sau chiar a ne bucura de preparatele de excepție realizate aici și cu care intenționez să va fac o poftă de nedescris!
Astfel, în cele trei zile cât am stat aici, am avut ocazia să mănânc numai mâncăruri de Master Chef preparate de Paul Pricope, managerul pensiunii și un bucătar de notă 10!
Am mâncat de la supe de fructe de mare și piept de pui cu trufe, până la deserturi delicioase ce încântă orice papile gustative!
Nu pot decât să dau câteva exemple sugestive, întreg meniul fiind disponibil pe site-ul pensiunii...
Micul dejun a fost compus din mezeluri, brânzeturi, roşii, castraveţi, fructe, dulceaţă, cereale, lapte, iaurt, ceai, suc, cafea.
Pranzul şi cina au fost deosebite şi de fiecare dată unice şi au constat din:
Supă cu fructe de mare
Filet mignon de porc cu spanac și sos de ardei copt
Prăjitură cu brânza şi vişine
Camembert pane cu sos de vișine, carciofi cu ou de prepeliță, anşoa și icre de somon
Șalău cu rucola cu mămăligă cu lapte aromatizată cu trufe
Sufleu de ciocolată cu îngheţată
Supă cremă de legume
Păstrăv la grătar cu cremă de brânză şi sufleu de broccoli cu conopidă
Crème brulee
Păstrăv somonat și marinat în sos de portocale cu rucola și ou
Piept de rață cu ananas caramelizat
Plăcintă cu mere şi înghețată decorată cu zahăr caramelizat
Supă de vită cu tăiței de casă
Ruladă de pui umplută cu trufe cu garnitură din cartofi și sos iute
Înghețată
Pensiunea Atra dispune și de o sală de fitness cu vedere spre lacul Paltinu și de saună, iar doritorii pot să beneficieze și de alte activități oferite de pensiune, cum ar fi plimbările cu bicicleta, ATV-ul (două la număr), său cu caiacul pe lac. Pescarii au și ei o mare bucurie pentru că se pot îndeletnici cu această activitate aici.
Locul de joacă pentru copii a fost gândit pentru că pensiunea să poată oferi momente plăcute pentru toate categoriile de turiști, de la cupluri romantice, până la familiști, dar și pentru team buildinguri sau workshopuri, cum a fost cel la care am participat.
Au fost trei zile minunate, în care ne-am distrat atât în pensiune, cât și în jurul acesteia, seara la un foc de tabără pe marginea lacului, dar mai ales în plimbările noastre prin Munții Baiului unde am văzut cai sălbatici, ori la stâna lui Moș Postolache unde am mâncat cea mai bună brânză de oaie din viața mea, plimbări ce ne-au fost oferite de către pensiune.
Răzvan Florea şi Emil Munteanu, patronii pensiunii, se pare că au făcut treabă bună aici și renumele pensiunii li se datorează fără doar și poate, mai ales că în cadrul pensiunii se pot organiza tot felul de evenimente care să ducă numele mai departe. Nu întâmplător Pensiunea Atra a fost aleasă pensiunea anului la Hotel Tourism & Leisure Investment Conference 2013, la care am si participat. Își merită cu prisosință titlul!
Şi dacă v-am trezit dorinţa de a ajunge aici cât mai curând, aveţi ocazia ca pe data de 15 iunie sa participaţi la un eveniment de excepție cu Ramon Grosos și Florin Chilian, respectiv la Art Atra 2013!
Pâna atunci vă invit sa urmăriţi albumul realizat cu ocazia atelierului de fotografie la care au participat bloggerii de travel.
De reţinut:
Tarif cameră: 290 lei-noapte cu mic dejun inclus
Tarif: ATV 100 lei/oră
Internet: Wi-Fi
Parcare: gratuită
Recreere: sală fitness, saună, inchirieri biciclete, ATV-uri, pescuit, remi
9 Responses
[…] să particip la workshopul de fotografie care urma să se desfășoare în perioada 29-31 mai la pensiunea Atra din Valea Doftanei, o zonă pitorească, oarecum virgină și mai puțin aglomerată ca surata ei Valea […]
[…] Pensiunea Atra din Valea Doftanei – stil, eleganta si bun gust […]
[…] am ajuns la Pensiunea Atra de pe Valea Doftanei la un eveniment de excepție cu Ramon Grosos și Florin Chilian, respectiv la […]
[…] live cu Florin Chilian într-un cadru priviligiat, atât că locație, acesta desfășurându-se la pensiunea Atra din Valea Doftanei, cât și datorită unui număr restrâns de participanți pentru un concert, conferind acestuia un […]
[…] mai stați pe gânduri și urcați-vă în mașină! Și dacă ajungeți, treceți neapărat pe la Pensiunea Atra, pentru o prăjitură delicioasă și o imagine de vis a lacului […]
[…] Postolache, despre care am pomenit în incursiunea noastră pe Valea Doftanei când ne-am cazat la Pensiunea Atra din Teșila, de unde am și pornit spre […]
[…] pensiunea anului: 5* – Atra Doftana din Valea Doftanei, 4* – Casa Freya Busteni, 3* – Vila Camelia […]
[…] Mica excursie off road de la Pensiunea Atra din Valea Doftanei spre Stâna de pe Vârful Negraşului cu jeepul urlând pe drumuri care păreau rupte din alt […]
[…] Locul 1: Atra Doftana. […]