Parcul de Distracții Prater, unul dintre obiectivele turistice de top ale Vienei

Cine crede că se poate plictisi în Viena se înşeală. În aceeaşi zi în care am vizitat Hundertwasserhaus, am plecat spre Parcul de Distracţii Prater, deoarece distanţa dintre cele două obiective nu este foarte mare. Noi am luat tramvaiul şi apoi un autobuz, însă puteţi ajunge şi cu metroul dacă veniţi din altă direcţie.

Parcul Prater se întinde pe o suprafaţă de 6 km pătraţi şi a fost construit pe un fost teren de vânătoare al împăraţilor austrieci. Ioseph al II-lea a fost împăratul care a schimbat destinaţia terenului într-un parc de recreere, în anul 1766.

Parcul de distracţii are nu mai puţin de 250 de atracţii, aşa că ar fi imposibil să te plictiseşti. Indiferent dacă eşti adult sau copil, în interiorul parcului pătrunzi într-o poveste minunată.

Prima atracţie care îţi sare în ochi încă de la intrarea în parc este Roata cea Mare, cunoscută sub numele de Riesenrad şi are o vechime de peste 100 de ani, fiind cea mai veche din Europa. Construită în anul 1897, Roata vieneză are o înălţime de 65 de metri, 25 de cabine şi este cea mai populară atracţie a turiştilor veniţi în fosta capitală imperială. Nici nu ar avea cum să fie altfel, având în vedere că timp de 65 de ani a fost şi cea mai mare roată de observaţie din lume, detronată în 1985 de Technocosmos din Japonia.

O altă atracţie a Parcului Prater este Donau Jump, unde bărcuţele formate din buşteni care urcă şi coboară pe toboganele cu apă, distrează de minune copiii bucuroşi de stropii de apă care se revarsă peste tot în jur!

Ne-am oprit şi la Meckystation, unde păpuşele dansează şi cânta, iar copiii sunt plimbaţi cu un trenuleţ simpatic.

Dacă ai curaj să te urci în Pendulul Turbo Buster, care seamănă cu un ciocan imens, senzaţia de ameţeală este garantată., iar dacă simţi nevoia de şi mai multă adrenalină, alege-ţi un loc pe unul dintre scaunele  rachetei Space Shot,  pentru a urcă şi coborî pe pilonul central cu o viteză ameţitoare…

Şi dacă mai ai chef de mâncare după atâtea nebunii, poţi mânca în multe locuri. Noi am luat un şniţel cu cartofi prăjiţi şi altă porţie de cotlet cu cartofi de la restaurantul aflat chiar lângă intrarea în parc, pentru care am plătit 25 de euro. Distracţiile costă minim 3 euro/persoană.

Din dreptul Parcului Prater se poate lua metroul care te duce spre Palatul Schonbrunn în 11 staţii, schimbând două magistrale sau tramvaiul şi un autobuz pentru a ajunge la celebra Hundertwasserhaus, nu foarte departe de parc, în cazul în care vreţi să profitaţi de întreaga zi vizitând cele mai importante atracţii cu care se mândreşte metropolă dunăreană.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 8 July, 2015

    […] în a doua zi a noastră petrecută în capitala austriacă, după ce am văzut în aceeași zi parcul Prater și […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture