Oslo, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei

În rândurile următoare, vă voi purta prin nordul Europei într-unul dintre cele mai frumoase orașe ale sale: Oslo. În trecut, orașul a fost incendiat de mai multe ori și de fiecare dată a renăscut mai puternic decât înainte. Principalul hub norvegian comercial, bancar și de transport maritim, Oslo oferă și o mare varietate de muzee și obiective turistice, iar în ultimii ani cunoaște o creștere impresionantă a vieții de noapte.

În Oslo, unul dintre cele mai scumpe și mai vibrante orașe din Europa, sunt multe de făcut și multe de văzut, dacă ar fi numai să menționez că pe teritoriul orașului se află peste 300 de lacuri! V-aș recomanda un tur al muzeelor deoarece sunt incitante și inedite. Unele dintre ele pot fi vizitate gratuit, precum Muzeul Intercultural, în care vă puteți familiariza cu istoria migrației în Norvegia, Muzeul Muncii, în care veți afla unde munceau și cum trăiau muncitorii de-a lungul timpului sau Muzeul Forțelor Armate Norvegiene, în care veți afla amănunte despre apărarea Norvegiei de-a lungul secolelor ori Muzeul orașului Oslo. Muzeul National de Arhitectura și Galeria Națională, sunt alte muzee pe care le puteți vizita gratuit, dar numai în zilele de joi.

Vă mai recomand Muzeul de Istorie Naturală și Grădina Botanică, unde veți găsi cea mai mare colecție de istorie naturală din Norvegia, Muzeul Fram, în care veți descoperi poveștile exploratorilor norvegieni și Muzeul Satului norvegian care este absolut spectaculos. De la casele tradiționale din sătucurile vremii, veți pătrunde în atmosfera urbana de acum 100 de ani a Norvegiei.

În Muzeul Navelor Vikinge veți descoperi tipuri de vase cu care erau înmormântate căpeteniile vikinge, dar și nave bine conservate, iar în Muzeul Kon-Tiki veți fi purtat prin călătoriile exploratorilor îndrăgostiți de Oceania.

Pentru o conexiune cu natura, faceți o plimbare prin Parcul Vigeland, una dintre cele mai vizitate atracții ale orașului și cel mai mare parc cu sculpturi din lume. Parcul este vizitat de peste un milion de persoane anual datorită celor 200 de piese create de artistul Gustav Vigeland, care înfățișează bărbați, femei și copii în diverse ispostaze.

O plimbare interesantă o puteți face prin Grădinile Palatului Regal, dar și pe podul Aker, cel mai vizitat din Oslo, iar în zona supranumită inima orașului veți avea parte de numeroase baruri, restaurante și magazine. O panoramă a orașului o puteți încerca de pe acoperișul din marmură al clădirii Operei Naționale, care se află în apropierea portului și care a fost proiectat special în acest sens.

Merită să acordați atenție și Catedralei din Oslo pentru ca să admirați picturile de pe tavan și superbele vitralii realizate de Emanuel Vigeland.

Chiar dacă o vacanță în Oslo este mai scumpă decât în alte capitale europene, impresia cu care veți rămâne după câteva zile petrecute aici este de neprețuit…

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

1 Response

  1. Razvan says:

    Oslo pare genial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture