Orașe europene de vizitat după pandemie

A devenit din ce în ce mai greu să ne gândim la o vacanță în afara României. Multe țări europene își închid granițele pentru noi, românii, din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 ori impun restricții de călătorie. Acest lucru nu ne împiedică, însă, să ne facem planuri pentru viitoarele vacanțe și să ne informam cât mai bine cu privire la destinațiile turistice pe care le vom putea include pe lista noastră de concedii.

De aceea, voi încerca să vă deschid apetitul cu câteva orașe pe care să le aveți în vedere atunci când vă veți decide pentru următoarea vacanță.

Citește și Cum ne vindecăm de “virusul” călătoriilor în timpul epidemiei de coronavirus?

Tallinn

Poate că este una dintre cele mai puțin cunoscute capitale europene, dar tocmai de aceea vă recomand să vizitați Tallinn. Această bijuterie estonă care se învecinează cu Marea Baltică vă va oferi o priveliște de basm prin arhitectura clădirilor și palatelor care vă vor aduce aminte de poveștile din copilărie. În același timp, conform unui studiu publicat de Culture Trip în 2016, Tallinn face parte din primele zece cele mai moderne orașe din lume.

Acest oraș este o combinație perfectă intre confortul lumii moderne, viața de noapte versatilă și bogăția cultural-istorică. Vizitați Catedrala Aleksander Nevsky care face parte din patrimoniul multicultural al Tallinnului și care în mod sigur vă va încânta, la fel și Porțile Viru care au făcut parte din sistemul de apărare al zidului orașului. Străzile pavate cu piatra ale centrului vechi vă îndeamnă la plimbări plăcute, ocazie cu care vă veți întâlni cu meșterii ceramiști și pictorii stradali, de la care puteți cumpăra un suvenir.

Citește și Hai hui prin Belgia

Ghent

În orașul belgian Ghent, care se află la o oră de mers cu trenul de Anvers, veți descoperi castelul din piatră Gravensteen, care a fost reședință a conților de Flandra, dar și catedrala, în interiorul căreia se află o operă a lui Rubens, Sint-Baafs. Arhitectura medievala a micului oraș, străzile pitorești și canalele sale vă vor fermeca. Dacă vă prinde foamea, încercati tradiționala supă de pește fiert în zeama de scoici și legume.

Positano

Orașul italian Positano, care este situat pe peninsula Sorrento, este unul dintre cele mai încântătoare locuri de pe Coasta amalfitană și a fost considerat multă vreme orașul cel mai romantic, fermecător și vesel din sudul Italiei. Având în vedere că este situat chiar pe stâncile abrupte, care coboară spre Marea Tireniană, Positano este un adevărat paradis pentru iubitorii de drumeții montane, iar peisajul este uluitor.

Orașul este renumit pentru fabricarea de plăci ceramice multicolore. Admirați biserica Santa María Assunta, construită în stil romanic, Palatul Murat, care păstrează farmecul vechi al barocului napolitan și mergeți pe Calea zeilor, dacă sunteți iubitori de drumeții. Veți avea parte de o vedere panoramică spectaculoasă.

Citește și Veneția și Milano în două zile

Sintra

La poalele Munților Sintra, veți putea să vizitați orașul cu același nume, care se află la vest de Lisabona, capitala Portugaliei. Nu ratați Parcul și grădinile Pena, care par desprinse dintr-un basm, dar mai ales Castelul Maurilor care a fost ridicat în secolul al IX-lea de către maurii nord-africani, o fortăreață de unde puteți vedea niște panorame de-a dreptul magnifice, deoarece este construită pe stânci foarte abrupte.

Parcul și Palatul Monserrate reprezintă o alta atracție turistică a Sintrei. Interiorul palatului este placat cu mozaic în stil indian, iar acesta este înconjurat de grădini cu plante exotice. Dacă vă e poftă de ceva dulce, încercați minunatele prăjiturele de Sintra!

Sper să vă treceți pe lista voastră de vacanțe viitoare aceste orașele superbe, pentru că vă voi aștepta și cu alte destinații turistice minunate la care v-ați fi gândit mai puțin, dar care vă vor lăsa amintiri de neuitat pentru întreaga viață.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture