Obiceiuri şi superstiţii de Anul Nou

Cele mai obişnuite tradiţii şi superstiţii de Anul Nou

M-am gândit ca în această ultimă zi din an să vă împărtăşesc câteva dintre tradiţiile şi superstiţiile care marchează sfârşitul de an, mai ales dintre acelea care chiar s-au dovedit reale pentru mine şi s-au întâmplat în următorul an, semn că nimic nu este întâmplător şi că există un sâmbure de adevăr în toate acestea.

isabele 019

Astfel, se spune că este bine să:
 • mâncăm struguri sau stafide în noaptea dintre ani pentru a avea mulţi bani în anul ce vine. Am mâncat, nu s-a întâmplat! 🙁
 • purtăm ceva roşu pentru a alunga spiritele rele. Am purtat (nu spun unde 🙂 ) si poate că este adevărat, nu pot spune ca am avut un an chiar malefic…
 • aprindem o lumânare pe care să o lăsăm aşa până dimineaţa pentru a avea un an luminos. Nu am încercat, dar azi o voi face!
 • ne intre un bărbat în casă pentru a avea noroc tot anul. Este vorba de prima persoană care să ne viziteze. Oare propriul bărbat se pune? Nu de alta, dar ca să nu umblu după bărbaţi în prima noapte din an! 🙂
 • ne achităm de datorii, căci astfel vom avea parte de ele tot anul. Mă aşteaptă şi în acest an… 🙁
 • mâncăm peşte, pentru a pluti ca el de uşor prin viaţă. Azi chiar asta mi-am propus să prepar!
 • avem bani la noi, în buzunar, în sutien, pe unde se poate, depinde de sex…Se spune ca o sa avem tot anul. Am avut, nu suficient, ce-i drept…
 • nu dăm bani cu împrumut în ultima zi şi nici în prima zi a anului următor pentru că vei avea probleme financiare tot anul. Nu am dat, dar tot degeaba…Tot în aceste zile să nu măturăm că alungăm norocul din casă.
 • ne sărutăm sub vâsc cu persoana iubită pentru a avea un an plin de dragoste. Hmm…
 • deschidem larg uşa şi ferestrele casei să iasă tot ce e rău şi să intre noul an bun! Să o încercăm şi pe asta…
 • primim un cadou în prima zi din an pentru a avea nu an norocos! Sper să citească cine trebuie acest articol…. 🙂 Stiti unde mă găsiţi!
 • nu spargem vase în prima zi din noul an. Prin urmare, nu spălăm! Aşteptăm să le spele alţii 🙂 .
 • ne punem o dorinţă chiar la 12 noaptea, căci se va îndeplini! Credeţi-mă că s-a îndeplinit de fiecare dată! Neapărat să faceţi asta!
 • ieşim cu valiza la plimbare pentru a avea parte de călătorii! Este un obicei venezuelean transmis de amicul meu din această ţară anul trecut, respectiv de bunul meu prieten Nestor. Am încercat şi eu şi funcţionează!! Soţul meu nu s-a mutat din fotoliu, nu a vrut să încerce, dar eu am luat o geantă de voiaj, am aruncat paşapoartele în ea şi am ieşit din casă întrebându-mă dacă nu o să par o ciudată. Rezultatul? Am călătorit 90% separat! Anul acesta ne luăm valiza şi plecăm la plimbare! Încercaţi şi voi!

isabele 018

Acestea sunt mai mult sau mai puţin obiceiuri şi superstiţii comune mai tuturor popoarelor, mai puţin plimbatul valizei 🙂 . Fiecare ţară în parte are tradiţiile sale, important este să facem aşa cum ne dictează inima, aşa cum simţim noi şi să ne bucurăm de ultima zi din an sărbătorind-o cum se cuvine, cu speranţa că anul următor să ne fie mai bun!

Vă doresc din tot sufletul un an îmbelşugat, cu multă dragoste şi sănătate! La mulţi ani!

woman_suitcase

Sursa foto 3

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

12 Responses

 1. Fain articol si l-ai scris” cu pofta! ”
  Majoritatea le mai auzisem, dar le cam uitasem. Ma gandesc acum….de unde sa fac rost de vasc, ca persoana iubita posed. Daca nu, unde sa ne pupam, nu merge si sub un tei sau un dud?

 2. Să ieşim cu valiza la plimbare pentru a avea parte de călătorii!

 3. ileanaxperta says:

  Pe toate le stiam, mai putin faza cu valiza. Aici am ras… 🙂 🙂 Ar fi culmea ca, la 12 noaptea sa ma vada vecinii iesind cu valiza pe alee, cand ei arunca de zor cu artificii. Chiar, oare ce-ar zice sa ma vada plimband trolerul dupa mine prin zapada?!… :)))

 4. Mirela Marin says:

  Și eu practic unele obiceiuri/superstiții. Unele funcționează, altele nu, dar îmi place și cred că este un amestec de credința în mai bine, mister și haz.
  Mulțumim și la… tot ce îți dorești!

 5. Mirela Marin says:

  Mulțumesc pentru reamintire superstițiilor(idei:))!
  Le-am încercat pe toate și, la fel ca în cazul tău, unele funcționează, altele nu.
  P.s. Deoarece am plimbat trolerul anul trecut și a funcționat, anu acesta am repetat, ba l-am pus în portbagaj și am plecat cu el la petrecere.

 1. 25 December, 2015

  […] weekend minunat şi un An Nou cu multe bucurii! Nu uitaţi de obiceiurile şi superstiţiile din noaptea dintre ani! La mulţi […]

 2. 29 December, 2015

  […] mai multe sau mai puţine tradiţii şi obiceiuri, Revelionul ne adună într-o sărbătoare a bucuriei, cu distracţie şi mese pline de […]

 3. 6 January, 2016

  […] anterior. Cert este că, de când plimb valiza la cumpăna dintre ani şi o să înţelegeţi în acest articol ce vreau să zic, am umblat destul de mult, dar am şi ratat multe, chiar nu se poate să fiu numai […]

 4. 25 September, 2016

  […] Iată cele mai obişnuite tradiţii şi superstiţii de Anul Nou! […]

 5. 31 December, 2016

  […] Citeşte şi Obiceiuri şi superstiţii de Anul Nou […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture