Muzee de vizitat gratis în Madrid

Trebuie să recunoaștem că atunci când explorăm diferite orașe preferăm să vizitam mai întăi obiectivele turistice de marcă, iar apoi cele care sunt gratuite. Intrările la muzee nu sunt tocmai ieftine și de cele mai multe ori le lăsăm ultimele pe lista de priorități, deși unele merită o atenție deosebită.

Madridul găzduiește câteva dintre cele mai importante muzee ale lumii, care dețin lucrări de artă de primă clasă. Deși există taxe de intrare pentru acestea, veți putea vizita gratis câteva muzee, dacă alegeți zilele și orele potrivite, astfel că este bine să știți acest lucru înainte de a vă face un plan cu atracțiile turistice pe care să le includeți în lista voastră atunci când vă veți afla în capitala Spaniei.Muzeul Prado

  • Muzeul Prado, vă așteaptă cu acces gratuit de luni până sâmbătă intre orele 18.00 și 20.00, iar duminică și în zilele de sărbători, între orele 15.00 și 17.00. Muzeul deține una dintre cele mai interesante colecții de artă europeană din secolul al XIV-lea și până la începutul secolului al XIX-lea. De asemnea, expune o serie de colecții semnate El Greco, Rubens, Rafael,Tițian, Botticelli, Caravaggio, Velázquez ori Rembrandt. În același timp, în Muzeul Prado se află peste 5.000 de desene, 2.000 de afișe, 1.000 de monede și aproape 2.000 de obiecte decorative și lucrări de artă și sculptură.
  • Muzeul Regina Sofia îl puteți vedea fară să plătiți taxa de intrare luni și de miercuri până sâmbătă, începând cu ora 18.00 și până la ora închiderii, în funcție de anotimp. Duminică se poate vizita gratuit între orele 13.30-14.15, pe 18 aprilie, dar și pe 6 decembrie. Acesta găzduiește inclusiv opere ale lui Dalí și Miró, precum și capodopera lui Picasso: Guernica.
  • Muzeul de artă Thyssen-Bornemisza, a fost catalogat odată ca muzeul cu cea de-a doua cea mai mare colecție privată din lume, după Colecția Regală Britanica. Acesta se află în apropiere de Muzeul Prado și deține peste 1600 de tablouri, printre care cele semnate de Rubens, Paul Cézanne și Van Gogh. Colecția permanentă a muzeului poate fi admirată gratuit în fiecare luni între orele 12.00 și 16.00.
  • Muzeul Sorolla îl puteți vizita gratis sâmbăta dupa ora 14.00 și duminica, dar și pe 18 aprilie, 18 mai, 12 octombrie, 6 decembrie. Sorolla a fost un pictor spaniol care a excelat în pictura portretelor, peisajelor și lucrărilor monumentale ale temelor sociale și istorice, astfel că vă sfătuiesc să îl vizitați dacă sunteți cunoscători și pasionați al acestui gen.

Nu plecați din Madrid fară să vizitați Real Jardin Botanico, adică Grădina Botanică, care se află în apropiere de Muzeul Prado și poate fi admirată gratuit în zilele de marți de la ora 17.00 și până la închidere. Aceasta se întinde pe 8 hectare și include aproximativ 90.000 de plante și flori și 1.500 de arbori. Grădina are specii care datează de mai bine de două secole.

Dacă veți tine cont de orele în care puteți vizita gratis cele mai importante muzee din Madrid, veți reuși, astfel, să vă bucurați din plin de unele dintre cele mai celebre picturi din lume care vă vor îmbogăți sufletește și spiritual.

De reținut:

  • În timp, datele și orele de vizitare se pot modifica față de data publicării articolului. Vă rog să consultați site-urile oficiale ale muzeelor, înainte de vizitarea acestora.
  • Începând cu data de 23 noiembrie 2020, toate persoanele care călătoresc în Spania, pe cale aeriană sau maritimă, provenind din zone/state cu risc epidemiologic ridicat trebuie să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care să fie efectuat cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol. Începând cu 10 decembrie a.c., călătorii care provin din zone/state cu risc epidemiologic ridicat pot prezenta la intrarea pe teritoriul Spaniei, pe cale aeriană sau maritimă, ca alternativă la testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, un test TMA negativ (Transcription-Mediated Amplification) sau alte probe moleculare echivalente. România se regăsește printre statele care sunt vizate de măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Consultați MAE pentru informații de ultimă oră privind intrarea în Regatul Spaniei.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

1 Response

  1. Madalina says:

    Multumesc mult pentru informatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture