„Mureş pe marginea ta” – cel mai vechi festival de folclor din Transilvania, ajuns la cea de-a XXVIII-a ediţie

„Mureş pe marginea ta” – cel mai vechi festival de folclor din Transilvania – Festivalul Concurs de Interpretare a Cântecului Popular, işi deschide porţile în perioada 7 – 8 noiembrie la Ocna Mureş, unde vor participa zeci de tineri interpreţi de folclor din întreaga ţară.

Regalul folcloric va fi întregit de nume mari ale cântecului popular românesc care vor susţine recitaluri, sâmbătă şi duminică, pe scena Casei de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş.

Festivalul Concurs de Interpretare a Cântecului Popular „Mureş pe marginea ta” a ajuns la cea de-a XXVIII-a ediţie şi a atras în acest an un număr record de participanţi, în concurs fiind înscrişi peste 50 de tineri interpreţi din toată România din judeţe precum Alba, Mureş, Gorj, Cluj, Suceava, Bistriţa Năsăud, Dolj, Bihor, Bacău şi Tulcea. În această săptămână juriul festivalului va selecta concurenţii care vor intra în concurs şi vor evolua pe scenă în faţa spectatorilor.

Simpzion-National-Artistic-2015-e1445858461772

Festivalul debutează, sâmbătă, la ora 17,00, cu concursul de interpretare, iar de la ora 19,30 va continua cu recitaluri susţinute de Ansamblul „Tradiţi Uiorene” din Ocna Mureş şi interpreţii Virgil Moga (Alba), Dorina Oprea (Mureş), Ion Drăgan (Gorj), Ana Strâmturean (Cluj).

Duminică festivalul cuprinde începând cu ora 17.00 Gala Laureaţilor, în care vor evolua pe rând cei mai buni dintre tinerii interpreţi înscrişi în acest an în concursul de interpretare. Evenimentul se va încheia cu recitaluri susţinute de Denisa Bărbat (Alba), Alexandru Pugna (Bistriţa Năsăud), Maria Şalaru (Bacău), Aurelia Preda (Dolj), Leontina Fărcaş şi „Mugurii de Tezaur” (Alba). Pe tot parcursul festivalului interpreţii şi concurenţii vor fi acompaniaţi de Orchestra Ansamblului „Augustin Bena” Alba (dirijor Alexandru Pal).

Intrarea la toate spectacolele din cadrul Festivalului Concurs de Interpretare a Cântecului Popular „Mureş pe marginea ta” este liberă!

Ocna Mureş găzduieşte în aceeaşi perioadă cu festivalul şi un simpozion naţional de folclor cu tema „Artistul între tradiţie şi actualitate”, aceasta fiind prima reuniune naţională a profesorilor de folclor din şcolile de arte din România. Manifestarea se doreşte a fi una de ţinută la care şi-au anunţat deja participarea profesori şi interpreţi de folclor din judeţele Harghita, Mureş, Alba, Arad, Hunedoara, Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Bacău, Tulcea, Gorj, Dolj, Caraş-Severin.

Festivalul Concurs de Interpretare a Cântecului Popular „Mureş pe marginea ta” este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria şi Consiliul Local Ocna Mureş şi Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş. Evenimentul este cel mai vechi festival de folclor din Transilvania.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 7 November, 2015

    […] Cel mai vechi festival de folclor din Transilvania – Festivalul Concurs de Interpretare a Cântecului Popular – „Mureş pe marginea ta”, şi-a deschis porţile la Ocna Mureş, festival la care participă zeci de tineri interpreţi de folclor din întreagă ţară (pe scena Casei de Cultură „Ion Sangereanu”). Mâine, începând cu ora 17.00, are loc Gala Laureaţilor. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture