Magia sărbătorilor de iarnă la târgurile de Crăciun din România

11 târguri de Crăciun ne invită să le trecem pragul în 2016

Ce poate fi mai îmbietor în preajma sărbătorilor de iarnă dacă nu mirosul de turtă dulce şi cozonaci lângă un pahar de vin fiert sorbit pe îndelete în atmosfera magică a târgurilor de Crăciun? Sincer, mi-aş dori că în România să fie deschise pieţe şi târguri de Crăciun în toate oraşele mari şi nu numai unul, ci mai multe, aşa cum sunt în alte ţări. Până ne vom alinia şi noi la târgurile de Crăciun din afară, haideţi să vedem care sunt Târgurile şi Pieţele de Crăciun reprezentative din România care ne aşteaptă în 2016:

Citeşte şi 5 idei de cadouri neaşteptate pe care le poţi oferi de sărbători!

 • Târgul de Crăciun din Bucureşti (Bucharest Christmas Market), ce s-a inaugurat pentru prima dată în 2012, reprezintă târgul oficial de Crăciun al Primăriei din Bucureşti. Anul acesta este deschis între 1 – 30 decembrie 2016, în centrul oraşului – Piaţa Constituţiei. Evenimentul deschide oficial sezonul sărbătorilor de iarnă prin diferite atracţii care celebrează Crăciunul autentic românesc, aşteptându-ne cu delicii culinare din bucătăria românească, spectacole artistice, obiecte realizate manual cu motive de sărbători, decoraţiuni de Crăciun, luminiţe şi personaje de poveste. În cadrul târgului vom găsi o zona gastronomică, un târg de meşteşuguri, casa lui Moş Crăciun, patinoar, carusel, trenuleţ. Târgul de Crăciun din Bucureşti poate fi vizitat zilnic, între 10:00 – 22:00.

fb-cover-768x284

 • Târgul de Crăciun din Sibiu, este deschis între 18 Noiembrie 2016 şi 3 Ianuarie 2017. Acesta este considerat unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun şi are loc în Piaţa Mare, ediţia din 2016 aducând în prim plan o proiecţie grandioasă de Crăciun, realizată pe toate clădirile din Piaţa Mare, pornită în fiecare seară. Această ediţie reuneşte peste 80 de expozanţi din ţară şi străinătate, dar şi atracţii numeroase pentru copii. Copiii sunt aşteptaţi şi anul acesta la Atelierul lui Moş Crăciun, unde vor putea participa la atelierul de biscuiţi, la cel de lumânări, de pictat turtă dulce sau de decoraţiuni Pixel Art. Sibiu este un adevărat oraş al recordurilor, va recomand să îl vizitaţi.
 • Tărâmul Magic al Crăciunului în Constanţa. Începând cu prima zi din decembrie 2016 şi până la finele lunii, constănţenii sunt aşteptaţi pe Tărâmul Magic al Crăciunului în Parcul Tăbăcărie. Ţara Piticilor va deveni Tărâmul Magic al Crăciunului, populat cu personaje din poveşti, aparţinând copilăriilor tuturor generaţiilor. Suntem invitaţi să luăm parte activ la spectacole, alături de animatori şi personaje de basm. În atelierele lui Moş Crăciun, copiii vor fi antrenaţi în activităţi educative şi artistice şi vor fi încântaţi de spectacolele de pe scena special amenajată. La Târgul de Crăciun, vom găsi şi o gama variată de produse şi dulciuri specifice perioadei Sărbătorilor.
 • Târgul de Crăciun din Timişoara are loc în perioada 1 Decembrie 2016 – 8 Ianuarie 2017. Vor fi amplasate căsuţe cu produse tradiţionale, specifice sărbătorilor de iarnă, în centrul oraşului, pe platoul din faţă Parcului Copiilor “Ion Creangă” şi în piaţeta de lângă Şcoala Generală nr. 30, în zona Soarelui.
 • Târgul de Crăciun din Cluj – Napoca. Târgul îşi deschide porţile anul acesta pe data de 1 Decembrie până pe 26 Decembrie, în Piaţă Unirii, unde vom găsi căsuţe cu produse tradiţionale. Organizatorii ne promit un Univers al Poveştilor, cu brazi împodobiţi, cupole înstelate de lumini calde, turtă dulce, scorţişoară, vin fiert, colinde, ateliere de creaţie pentru copii, patinoar, poveşti la gura sobei, animaţie stradală, spectacole şi multă veselie.

craciun-unirii

 • Târgul de Crăciun din Braşov are loc în Piaţa Sfatului şi îşi va deschide porţile pe 6 decembrie 2016, zi tradiţională pentru aprinderea iluminatului de sărbătoare, când Braşovul se transformă într-un „Oraş din Poveste”. Din oferta Târgului de Crăciun, decorat cu 40 de căsuţe, nu vor lipsi vinul fiert sau turta dulce.
 • Târgul de Crăciun din Cetatea Oradei este găzduit în perioada 30 noiembrie  – 31 decembrie 2016. În vechea fortăreaţă sunt amenajate căsuţe din lemn unde găsim produse specifice sărbătorilor de iarnă. Totodată, este amplasat un spaţiu în aer liber pentru un patinoar şi un carusel pentru copii, dar şi o scenă pentru concerte (la deschidere Paula Seling, de la ora 18.00). Târgul de Crăciun din acest an va găzdui şi Atelierul lui Moş Crăciun, începând din 5 decembrie, de luni până joi între orele 14:00 – 20:00, iar de vineri până duminică între orele 12:00 – 20:00. Patinoarul şi Caruselul vor fi deschise de luni până joi între orele 14:00 – 21:00, iar de vineri până duminică între orele 12:00 – 22:00.
 • Ambasada lui Moş Crăciun – Mogoșoaia Magică, un târg pe care îl recomand cu bucurie şi o să vedeţi în acest articol de ce. Ambasada are loc în Târguşorul Brancovenilor din Parcul Mogoşoaia, astfel că spaţiul este perfect pentru familiile cu copii, pentru că se pot întâlni cu Moş Crăciun într-o căsuţa ca-n poveşti. Aleea principală este flancată de alte căsuţe cu multe bunătăţi… Pe 5 decembrie 2016 se aprind beculeţele în Ambasadă şi vine Moşul…
 • Târgul de de Crăciun din Arad. Vineri, 18 noiembrie, s-a deschis cel mai mare Târg de Iarnă. Este vorba despre târgul de iarnă deschis în două locaţii din Arad şi care va dura până în data de 8 ianuarie 2017, un târg care atrage inclusiv vizitatori din Ungaria şi Austria ce vin să cumpere produse tradiţionale româneşti. Anul acesta Târgul de Iarnă va fi organizat în zona Primărei şi în Piaţa „Avram Iancu“, iar în preajama Crăciunului vor apărea şi renii moşului. Vor fi amenajate 60 de căsuţe pe platoul din faţa Primăriei, pe strada Romul Veliciu şi în Piaţa «Avram Iancu»“. Organizatorii au anunţat că în timpul desfăşurării Târgului vor fi organizate, zilnic, spectacole.
 • Târgul de de Crăciun din Iaşi este şi el împărţit în două. Unul dintre târguri, cel cu produse meşteşugăreşti, va fi în Piaţa Unirii (deschidere 6 decembrie), iar al doilea, cel cu produse tradiţionale, va fi amplasat pe pietonalul Ştefan cel Mare. Iluminatul festiv de sărbători va fi deschis în oraş chiar de Ziua Naţională a României, pe 1 decembrie.
 • Târgul de Iarnă din Deva, județul Hunedoara. Perioada de desfăşurare: 26 Noiembrie – 31 Decembrie 2016. În Piaţa Unirii, Piaţa Victoriei şi pe zona pietonală din Piaţa Cetăţii sunt amplasate căsuţe cu produse tradiţionale, iar la fiecare sfârşit de săptămâna, pe scena din Piaţă Unirii se vor desfăşura concerte pop-rock şi spectacole de muzică populară. Deva îmbracă adevărate haine de sărbătoare, iar mirosul de vin fiert cu scorţişoară, de turtă dulce, dar şi aromele îmbietoare ale preparatelor tradiţionale creează o atmosfera fabuloasă.

Alte Târguri de Crăciun în Bucureşti

 • Târgul Cadourilor de Crăciun de la Romexpo are loc în perioada 7-11 decembrie 2016 si urmează modelul capitalelor europene precum: Viena, Praga, Paris sau Bruxelles, venind cu oferte tentante pentru a atrage cât mai mulţi turişti dornici să se bucure de o atmosfera magică. La târg putem cumpăra produse specifice sărbătorilor de iarnă: îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării, decoraţiuni, pachete de vacanţă, obiecte de artă şi antichităţi, produse alimentare, etc. cu standuri la interior şi căsuţe din lemn la exterior. Program: 10.00-17.00.

1903-x-800-px-vizual-targul-cadourilor-de-craciun-ro

 • Festivalul Iernii: Oraşul lui Moş Crăciun – Parcul IOR: 25 noiembrie 2016 – 8 ianuarie 2017. Împodobit de sărbătoare, decorat şi amenajat cu 16 căsuţe de lemn, parcul Alexandru I. Cuza (pe Aleea principală) ne aşteaptă şi în acest an împreună cu spiriduşii moşului pentru a lua parte la diferitele activităţi creative şi recreative.

Vizitează şi Spiriduşii lui Moş Crăciun de la Fabrica de globuleţe din Pucioasa!

Chiar dacă nu se compară cu Pieţele şi Târgurile de Crăciun din Viena, Budapesta, Dresda, Praga sau Berlin, atmosfera de poveste este aceeaşi. Pentru cei care merg pe alte meleaguri le recomand Târgul de Crăciun din Budapesta, Viena ori Szeged ori pe cel din Londra.

Citeşte şi Hyde Park Winter Wonderland, una dintre cele mai frumoase Pieţe de Crăciun din Londra

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

4 Responses

 1. 3 December, 2016

  […] le propun, totuşi, să petreacă un weekend minunat, mai ales că s-au deschis şi majoritatea Târgurilor de Crăciun din ţară, inclusiv Târgul de Crăciun din […]

 2. 10 December, 2016

  […] puteţi ajunge şi la Târgurile de Crăciun ce au loc în foarte multe alte oraşe din ţară, aşa că atmosfera sărbătorilor de Crăciun […]

 3. 23 December, 2016

  […] drag şi bucurie suntem aşteptaţi şi la Târgurile de Crăciun ce au loc în foarte multe alte oraşe din ţară, aşa că atmosfera sărbătorilor de iarnă este […]

 4. 30 December, 2016

  […] Bucureştenilor le recomand Târgul Copilăriei – Festivalul Iernii: Oraşul lui Moş Crăciun din Parcul IOR din Bucureşti, deschis până pe 8 ianuarie 2017, unde vom ajunge şi noi. Împodobit de sărbătoare, decorat şi amenajat cu 16 căsuţe de lemn, parcul Alexandru I. Cuza (pe Aleea principală) ne aşteaptă pentru a lua parte la diferitele activităţi creative şi recreative. De asemenea, Târgul de Crăciun din Bucureşti mai poate fi vizitat doar pe 30 decembrie. Amănunte despre alte târguri de iarnă care mai sunt deschise în acest weekend, puteţi afla de aici. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture