Liechtenstein, o posibilă destinație de vacanță

Liechtenstein, micul stat care se află între Elveția și Austria, este una dintre cele mai bogate țări din lume. O țară superbă, perfectă pentru o vacanță în orice anotimp. Pe timpul verii, este potrivită pentru cicliști și cei care fac drumeții, iar pe timpul iernii, pentru schiori. În văile și zonele mai joase se poate face ciclism pe cei aproape 100 de km de trasee speciale, pe ambele maluri ale râului Rin.

Vaduz, ar fi primul oraș pe care vă recomand să îl explorați, capitala acestui stat. Admirați castelul medieval Vaduz, cu o vechime de 700 de ani, care este reședință regală și imaginea emblematică a capitalei. Alte atracții turistice interesante sunt Muzeul Timbrelor Poștale, Muzeulde Schi și Muzeul Național. La muzeul de Artă veți avea ocazia să admirați lucrări ale lui Rembrandt, Rubens și Van Dyck. Tot în Vaduz, puteți să faceți un tur al Cramelor Prințului în care să degustați vinuri cu adevărat princiare. Gustați din vinul roșu Vaduzer, alături de specialitățile naționale precum kaseknopfie, care sunt un fel de paste cu brânză, o mâncare tradiționala a unor regiuni germane, dar și elvețiene. Dealtfel, bucătăria din Liechtenstein este preponderant elvețiană, dar are și influențe austriece.

Și pentru că se apropie iarna, o vacanță în Liechtenstein vă poate purta în Malbun și Steg, două localități destinate schiorilor, adevărate oaze de liniște și relaxare.

Citește și 5 destinații de schi din Austria

Stațiunea de mare altitudine Malbun este un paradis pentru tot felul de sporturi de iarnă. Malbun se află în spatele creastei alpine sudice într-o mică vale laterală a Văii Saminatal. Datorită pantelor sale cu zăpadă, stațiunea este renumită nu numai în Liechtenstein. Aceasta oferă 23 km de pârtii, trei telescaune, precum și un teleschi care vă  va transporta până la o altitudine de 2000 de metri deasupra nivelului mării. De asemenea, oferă snowboarderilor o gamă largă de pârtii. Copiii vor fi încântați de Malbi Park Kinderland, care este situat în inima satului și este plin de distracție și surprize pentru copiii de toate vârstele. Poate nu degeaba, Malbun a primit Premiul pentru Destinație de Familie de către Consiliul Elvețian de Turism, ca recunoaștere a serviciilor și infrastructurii sale prietenoasă cu familia.

În Steg se află o pârtie pentru sănii și trasee de schi cross. Totodată, acest sătuc este potrivit și pentru o vacanță cu copiii pe timpul verii, care pot vâsli în Lacul Gänglesee și se pot bucura de o bălăceală la pârâul Stegerback.

Cu satele sale pitorești și capele vechi, dar și cu orașe care adăpostesc o reală bogăție istorică, precum Vaduz ori Balzers, unde se află castelul Gutenberg, Liechtenstein este o destinație turistică care ne îndeamnă să o colindam și care vă va fermeca, fară doar și poate!

De reținut:

  • Incepând cu data de 8 februarie 2021, toate persoanele (cu excepția copiilor sub 12 ani) care călătoresc spre Principatul Liechtenstein, pe cale aeriană cu escală pe un aeroport aflat pe teritoriul Confederației Elvețiene, indiferent de țara/regiunea din care sosesc, trebuie să prezinte, la îmbarcare, un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Consultați site-ul MAE anterior efectuării unei vacanțe în acest stat.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture