Lacul de acumulare si barajul Vidraru

Desi credem ca sunt putine lucruri cu care ne putem mandri si fugim prin alte tari sa vedem minunile altora trebuie sa recunoastem ca le avem si noi pe ale noastre, cum ar fi zona superba ce inconjoara Lacul de acumulare si Barajul Vidraru. Nu trebuie decat sa porim la drum sa le descoperim, sa le admiram, sa facem parte din ele cateva clipe si sa luam cu noi acele sentimente de satisfactie pentru ceea ce ne-a umplut sufletul de bucurie.

Lacul de acumulare Vidraru

Parcurgand drumul Transfagarasanului ce face legatura intre Muntenia si Transilvania, serpuind spectaculos prin Muntii Fagaras, ai parte de o priveliste fascinanta care pune amprenta pe spiritul tau de calator si pe care numai cea oferita de Transalpina o poate depasi.

Barajul Vidraru

Ceea ce insa ni se dezvaluie la un moment dat este lacul de acumulare Vidraru ce aduna mai multe rauri si depaseste 30 de kilometri in circumferinta pe o suprafata totala de 900 de hectare. In anul in care a aparut acest lac a fost considerat printre primele din lume de acest gen (1966)!

Barajul Vidraru

Barajul Vidraru

Transfagarasanul incepe chiar de la Hidrocentrala barajului Vidraru, care este amplasata in masivul Cetatuia, in subteran, drumul continuandu-se pe langa Cetatea Poienari, ajungand mai apoi la Barajul Vidraru.

Barajul Vidraru a reprezentat primul baraj in forma de arc din Romania, a lasat in urma mult efort uman si destule victime.

Astazi il admiram cu nesat si putem face plimbari cu vaporasul pe lac, existand un debarcader in apropiere de baraj.

Noi am ajuns la Barajul Vidraru si lacul de acumulare dinspre Curtea de Arges (circa 40 de kilometri distanta), pe DN7C si am tinut drumul ce ne indreapta spre Balea Lac, oprindu-ne si la Cetatea Poienari aflata la 4 kilometri pana in baraj.

Cum primavara si-a intrat in drepturi depline este pacat sa nu urcati in masina si sa porniti la drum!

Barajul VidraruBarajul VidraruBarajul Vidraru
Barajul Vidraru
Barajul VidraruBarajul VidraruBarajul VidraruBarajul VidraruBarajul VidraruBarajul VidraruBarajul VidraruBarajul VidraruBarajul VidraruBarajul VidraruBarajul VidraruBarajul VidraruBarajul VidraruBarajul VidraruBarajul VidraruBarajul VidraruBarajul Vidraru

 

 

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. Larisa says:

    Transfagarasanul este printre primele mele amintiri din copilarie cred. Am fost cu parintii cand eram foarte micuta si m-a impresionat asa de tare, incat pana si astazi vad foarte clar in minte imaginile de atunci cu Vidraru, drumul, rapele, lacul Balea…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture