La pas prin București – tururi pietonale cu Fundația Calea Victoriei

Fundația Calea Victoriei anunță deschiderea sezonului de plimbări pietonale alături de istoricul Anita Sterea. Pentru al nouălea an consecutiv, suntem invitați să descoperim locuri pline de șarm din București prin trasee care ne dezvăluie istoria acestora, întâmplări memorabile, precum și poveștile unor clădiri importante ale Capitalei.

Primăvara aduce cu sine și reluarea acestor plimbări în dimineți de sâmbătă, ce pot reprezenta un mijloc minunat de relaxare, un mod inedit și interactiv de a afla mai multe despre Cetatea lui Bucur, orașul în care trăim.

Iată programul de primăvară al evenimentelor:

Descoperă Mahalaua Mântuleasa, în 1 aprilie 2017 – Intens circulată, dar cât de bine cunoscută? Construită în secolul al XVIII-lea, Biserica Mântuleasa stă încă mărturie acelor vemuri în care Bucureștiul era un amestec labirintic de case și grădini întinse. Vom descoperi împreună de ce Mahalaua Mântuleasa are și acum un farmec aparte, care i-a atras și pe Mircea Vulcănescu, M. Eliade şi Marin Preda.

Descoperă Parcul Ioanid, în 8 Aprilie 2017 – O întoarcere în perioada Belle Epoque a Bucureștiului, zona Parcului Ioanid ne permite să visăm la Micul Paris. Formată din vile construite la începutul secolului XX, ea a atras protipendada orașului. Parcul Ioanid în sine este o bijuterie cu pavilioane umbroase, copaci înfloriți și alei romantice.

Descoperă zona Capitale – Dorobanți, în 27 mai 2017 – Zona cuprinsă între bulevardele Aviatorilor și Dorobanți reprezintă o capsulă în timp: cartierul select construit în perioada interbelică păstrează și acum arhitectura și aerul acelor vremuri. Gândite de la început pentru a fi destinate ambasadelor străine din București, străzile cu nume de capitale păstrează și acum un aer aristocratic.

Descoperă „Calea Victoriei”, în 3 iunie 2017 – O plimbare La Șosea de-a lungul uneia dintre cele mai vechi și schimbătoare artere ale Bucureștiului. Calea Victoriei și-a adjudecat de mult rolul în economia orașului. Pe ea au fost construite numeroase instituții, iar famiile boierești și oamenii importanți ai vremii au ales să locuiască aici. Vom vorbi despre monumentele de arhitectură care îmbodobesc fostul Pod al Mogoșoaiei și despre cum a luat naștere și s-a transformat această stradă celebră.

Am participat la astfel de plimbări prin Bucureşti şi pot spune că e o experienţă minunată să fii turist în propriul oraş! Vă invit şi pe voi să vă înscrieţi şi să gustaţi din parfumul unui oraş care a început să urce în topul preferinţelor turiştilor străini, fiind şi una dintre cele mai ieftine capitale europene.

Detalii pe www.victoriei.ro sau la contact@victoriei.ro.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture