La ceas aniversar: un an de blog

Primele impresii de călătorie le-am scris pe un carnețel în timpul vizitei mele în Moscova, sorbind fiecare cuvânt al ghidei noastre. De atunci și până a scrie pe propriul blog au trecut mulți ani la număr!

Practic, am scris online începând cu 2009 pe diferite portaluri de impresii, recenzii sau review-uri sub diferite pseudonime, însumând peste 600 la număr. În data de 6 ianuarie 2013, s-a născut Povestidecalatorie.ro, un proiect care îmi încolțise de multă vreme în minte și pe care îmi pare rău că nu l-am început mai devreme…

monica anghelovici 2

Încă nu am reușit să împărtășesc toate experiențele de călătorie și nici nu am scris decât despre o parte dintre destinațiile în care am fost, altele venind din urmă, totalul articolelor prezente pe blog în 2013 fiind de 241.

Un an de Povestidecalatorie.ro a însemnat şi prezența mea la diferite evenimente din industria turistică, atât în calitate de blogger oficial, cât și de invitat.

Prezența mult mai activă în mediul online m-a făcut să cunosc mulți oameni minunați, cu aceeași pasiune că a mea, călătoria, ceea ce nu poate fi decât un mare plus.

Am citit enorm în acest an în materie de călătorii, informandu-mă de la ceilalți bloggeri de travel pe care îi apreciez și care mi-au făcut o poftă nebună de umblat prin lume!

Dacă aș putea, aș dilata timpul dublând ziua, iar dacă aș găsi o comoară aș călători 365 de zile pe an!

Îmi doresc să călătoresc cât mai mult, să cunosc și alte culturi și civilizații, să cunosc oameni noi și să trăiesc experiențe interesante.

monaaaaaa

Despre toate acestea voi posta pe blog, în speranța că impresiile și sfaturile mele de călătorie vă vor fi utile și vă vor ajuta în vacanțele voastre!

Până atunci, aș vrea să împărtășesc cu voi zece momente de neuitat în 2013. Nu voi face o lista cu locurile vizitate de mine în acest an pentru că nu am reușit să scriu despre toate, dar voi menționa unele care mi-au rămas în suflet și pe care nu o să le uit așa de ușor…

1. Momentul în care am pășit în restaurantul Slowly din Florența, după ore întregi de hoinăreală prin oraș. O ambianță caldă și calmă s-a așternut imediat peste noi, de parcă intrasem într-o altă lume. Un tânăr ospătar debarasa mesele zâmbind și cântând. Priceless!

Florenta Slowly

2. Mica excursie off road de la Pensiunea Atra din Valea Doftanei spre Stâna de pe Vârful Negraşului cu jeepul urlând pe drumuri care păreau rupte din alt univers, ca mai apoi să se întrevadă la orizont o poienița superbă cu căi sălbatici…

Valea Doftanei Atra (125)Valea Doftanei Atra (122)

3. Momentele în care mă țineam de stânci și eram cu picioarele goale în Cheile Râmeţului, pentru că alunecam cu încălțămintea…

Cheile Rametului (94 of 160)Cheile Rametului (63 of 160)

4. Cerul înstelat de la Pensiunea Danciu din Garda de Sus, de care nu m-aș mai fi desprins ever!

garda2 (19)

5. Focul de tabără ce a încheiat Târgul de Turism de la Albac, despre care vă voi povesti într-o zi…

Albac

6. Cuvintele de duh ale parintelul de la Biserica din Albac, pe care l-aș fi ascultat o veșnicie…

Albac (86)

Albac (53)

7. Imaginea Munților Apuseni de la Cascada Pişoaia, una dintre cele mai mari cascade din Transilvania.

Cascada Pisoaia Vidra Apuseni (25)

Cascada Pisoaia Vidra Apuseni (35)

8. Drumul fermecător de la Peștera lui Ionele și până la Peștera Scărișoara, un drum prin sate de poveste.

Pestera Ghetarul Scarisoara (132)

Pestera Ghetarul Scarisoara (153)

9. Valea Ampoiului.

Targul National de Turism Rural Albac (225)

10. Liniștea profundă și multitudinea de flori de la mormântul părintelui Arsenie Boca de la Prislop, despre care încă nu v-am povestit, dar îmi iau revanşa în acest an!

prislop (27)

Poate că au fost și alte momente mai semnificative decât cele descrise mai sus, dar pe acestea le-am trăit cu adrenalina la cote maxime ori cu o mare intensitate, umplându-mi sufletul de frumos.

Până la urmă cu asta rămânem din călătoriile noastre, cu experiențele și cu sentimentele trăite, de care, în anumite circumstanțe, ne aducem aminte cu plăcere, pentru a ne smulge un zâmbet, o satisfacție, ori pentru a ne da acea energie de care avem nevoie pentru a merge mai departe.

Îmi doresc și va doresc să aveți parte de cât mai multe momente care să rămână impregnate în sufletele voastre!

Monica Anghelovici

Fotografii de la o parte din evenimentele de travel la care am participat (în ordine aleatorie)

mo1

mo3

mo4

mo5

mo6

mo7

mo8

mo9

mo10

mo11

mo12

mo13

mo14

mo15
Criteriul Primei Zapezi (56)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

11 Responses

 1. Ai uitat sa ne spui cate articole ai scris pe blog intr-un an. Stiu ca numarul e colosal! Dar in definitiv… nu numarul lor conteaza, ci cu totul alteceva. Majoritatea le-am citit cu nesat, iar cand am fost grabita tot am intrat pe pagina si ti-am admirat fotografiile foarte sugestive. Nu oricine stie cam cate ore de munca si cata energie consumi pana la finalizarea unui articol!
  La multi ani! Si bafta multa!

 2. Sunt de acord cu tine infinit la suta cand scrii: “Dacă aș putea, aș dilata timpul dublând ziua, iar dacă aș găsi o comoară aș călători 365 de zile pe an!” …Dar sa fie si astea tot la dublu! Eu m-as multumi si cu un castig baban la…ruleta! sau bingo…doar ca atunci ar trebui sa m-apuc sa si joc, nu?!… 🙂
  Multe felicitari si tot inainte!

 3. Lucian says:

  La multi ani si la cat mai multe articole foarte interesante, asa cum ne-ai obișnuit pana acum.
  Primul an al blogului a fost unul foarte plin pentru tine, in care ai călătorit si te-ai informat mult pentru a furniza informații de calitate celor care te urmăresc.
  Felicitări pentru munca si talent!

 4. La mulți ani cu sănătate și multe împliniri!

  Am avut șansa să facem parte din primul tău an cu un blog senzațional, pe care l-am descoperit și apreciat încă din primăvară.
  Suntem onorati cu multe articole si poze din judetul Alba. Ai dedicat o pagină pentru județul Alba. Comunitatea ANTREC Alba a lansat o campanie importantă de promovare locală și națională în anul care s-a încheiat susținută și cu ajutorul minunatelor articole publicate de tine.
  Suntem fericiți și te considerăm cel mai important ”ambasador” pentru turism al județului Alba în 2013, iar pentru 2014 te susținem pentru reușita proiectelor tale importante.

 5. Sincere felicitari si la cat mai multe si inspirate postari pe blogul care oricum este impresionant!!! Sa ne vedem sanatosi si plini de viata in 2014!!!

 6. Multumesc tuturor pentru felicitarile calde trimise atat aici, cat si pe facebook or email!

 1. 27 January, 2014

  […] Pentru mine a fost o seară memorabilă, sărbătorind un an de Povestidecalatorie.ro… […]

 2. 23 April, 2014

  […] de mai bine de 5 ani, din care un an și jumătate pe acest blog, am încercat să vă împărtășesc și eu din propria experiență de vacanță, […]

 3. 6 January, 2015

  […] a fost 2014 pentru mine, față de 2013?…M-am gândit mult dacă să fac sau nu un bilanț al acestui an. Anul 2014 a fost un an […]

 4. 6 January, 2016

  […] că ar trebui să menţionez doar locurile care mi-au rămas în suflet, cum am făcut-o într-un an anterior. Cert este că, de când plimb valiza la cumpăna dintre ani şi o să înţelegeţi în acest […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture