Incoming Romania Travel Forum, cel mai mare eveniment dedicat turismului de incoming

În 25 septembrie 2014 va avea loc Incoming Romania Travel Forum și Romanian Travel Gala

În sfârșit, va avea loc un forum dedicat exclusiv turismului de incoming și agențiilor de turism din România, în care se vor dezbate soluții pentru creșterea incoming-ului în țara noastră.

afis-incoming-romania-travel-forumDe asemenea. se încearcă găsirea unor răspunsuri la următoarele întrebări:

 • care sunt primele 6 țări care ne trimit turiști? 
 • ce agenții de turism fac incoming? 
 • câți turiști și de unde aduce fiecare agenție? 
 • cu ce agenții de turism din străinătate lucrăm? 
 • ce pachete turistice promovăm? 
 • unde și cum promovăm România? 
 • ce probleme avem? 
 • ce soluții sunt pentru creșterea incomingului în România? 

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu termenul de incoming, respectiv cu turismul receptor, acesta reprezintă, de fapt, un export pentru ca ne vin turiștii străini în țară și acest lucru are două componente majore: ne vin bani și turiștii ne vor promova la întoarcerea în țara lor.

Agențiile de turism care doresc să facă incoming au specificat acest lucru în obiectul lor de activitate, însă nu toate practică această formă de turism. Mai mult decât atât, nici nu promovează România pentru români și acest lucru l-am dezbătut pe larg în articolul Cum promoveaza agențiile de turism România. Mi se pare dificil de crezut că faci incoming, atâta vreme cât nu știi de ce recomanzi o anumită zonă din țară unui turist român ori când te limitezi numai la litoral și câteva zone montane.

Tocmai pentru a dezbate pe larg promovarea României s-a născut și ideea acestui forum ce va avea loc la Restaurantul Elisabeta din București, intrarea fiind liberă. Seara va fi încununată cu o Gală, participarea fiind posibilă numai pe baza unei invitații.

Organizatorii acestui eveniment de amploare sunt Innovation Travel & InfoTravelRomania. Evenimentul este susținut de Autoritatea Națională pentru Turism, FAPT și Clubul Presei de Turism.

Forumul se va desfășura între 12.00 – 18.30, iar Gala între 19.00 – 22.00. Vor fi decernate și diplome pentru operatorii din turism pentru anul 2014.

Cei care doresc să fie la curent cu anumite detalii, pot accesa pagina web de prezentare a evenimentului.

Moderatori: Traian Bădulescu și Marian Constantinescu.

Fiind unul dintre bloggerii parteneri la eveniment, vă voi informa permanent despre desfășurarea acestuia (urmăriți hashtagurile: #romaniantravelforum si #romaniantravelgala).

Să sperăm că forumul va fi benefic agențiilor de turism și că acestea vor depune eforturi mai mari pentru promovarea României. Chiar avem ce oferi!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

4 Responses

 1. 19 September, 2014

  […] septembrie 2014 va avea loc un eveniment deosebit în industria de turism din România și anume Incoming Romania Travel Forum, urmat în aceeași zi de Romanian Travel Gala, la Complexul Elisabeta din […]

 2. 29 September, 2014

  […] de când a început promovarea evenimentului Incoming Romania Travel Forum  s-au născut diferite speculații și s-au făcut suspiciuni vizavi de incoming, care se pare că […]

 3. 24 March, 2015

  […] cum am menționat și în primul articol dedicat acestui forum, incomingul se referă la turismul receptor, care reprezintă, de fapt, un export pentru ca ne vin […]

 4. 16 November, 2017

  […] este unul dintre partenerii media la acest forum. Așa cum am menționat și în primul articol dedicat acestui forum, incomingul se referă la turismul receptor, care reprezintă, de fapt, un export pentru ca ne […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture