HipTrip România Culinară ne invită la un festival plin de savoare în grădina conacului Vivolis

Nu mai este un secret faptul că ceea ce apreciază cel mai mult turiștii străini când ne vizitează țara este gastronomia românească plină de savoare, iar noi, oricât de mult am călători prin lume și am gusta preparatele altor țări, ne întoarcem cu o poftă uriașă de a reveni la bucatele noastre tradiționale.

Tocmai din dragoste pentru preparatele românești, s-a născut și HipTrip România Culinară, care va avea loc în perioada 10-12 august 2018, prima seară fiind dedicată inaugurării. Cu ocazia acestui eveniment, vor fi puse în valoare obiceiurile bucătăriei tradiționale românești, prin trei zile pline de ateliere culinare, live cooking, ecranizări tematice, speakeri, dar și dezbateri pe teme incitante în arta bucătăriei. Toate aceste lucruri frumoase se vor petrece în grădina conacului Vivolis, un domeniu relaxant și liniștit, care ne va face să uităm de atmosfera citadină, aducându-ne mai aproape de natură și tradiție, în același timp.

Mai mult decât o călătorie în lumea simțurilor, HipTrip România Culinară devine locul în care diversitatea bucătăriei tradiționale românești se întâlnește cu sfera urbană și cu frumusețea cinematografiei. Acest trio de elemente este special destinat celor care sunt pasionați de arta din bucătărie, precum și celor care își doresc să evadeze din jungla urbană pentru un weekend în grădina conacului Vivolis.


HipTrip România Culinară se va desfășura în aer liber, iar faimoasele food-truck-uri ne vor delecta nu numai cu deliciile bucătăriei românești, dar și cu alte preparate gastronomice din toate colțurile lumii. În cadrul workshop-urilor culinare ce se vor desfășura alături de apreciați chefi și profesioniști în domeniu, care vor dezbate subiecte despre ceea ce inseamnă noua bucătarie, vom avea demonstrații culinare cu adevărat autentice și degustări de vinuri. La sfârșitul fiecărei seri, ne vom bucura de vizionarea unui film cu tematică culinară, chiar în grădina conacului.

Unul dintre filmele propuse va fi “Fragmente”, produs de Chef Mihai Toader și muzicianul Bogdan Mihai Simion, care va avea loc în avanpremieră. Surprizele se vor ține lanț, astfel că după difuzarea acestuia, va avea loc o surpriză muzicală și o sesiune de Q&A, toate cu rolul de a ne stimula capacitatea de introspecție și analiză a tradițiilor satului românesc.

La HipTrip România Culinară vom afla mai multe lucruri despre cultura gastronomică a României, dar putem învăța și lucruri noi, alături de invitații specialiști din această industrie.

HipTrip România Culinară este un proiect organizat de Fundația OVI și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

De reținut:

  • Perioada de desfășurare a evenimentului: 10-12.08.2018 august 2018
  • Biletele pot fi achiziționate pe www.eventbook.ro, sau de la fața locului (10 lei/zi / persoană sau 20 lei/trei zile)
  • Adresa: Calea București-Ploiești nr. 155, sector 1
  • Important: parcarea este liberă!
  • Pentru amănunte și programul evenimentului accesați site-ul oficial: hiptrip.ro

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture