Hammamet, stațiunea tunisiană ideală pentru o vacanță

Cum iți surâde să pășești în deşert, să te plimbi cu cămila și cu jeep-ul printre dunele de nisip ori să interacționezi cu berberii – oamenii deşertului și să vezi locurile unde s-a filmat Războiul Stelelor? Alege o vacanță în Tunisia, dacă iți dorești un sejur relaxant și exotic.

Istoria fascinantă a statului african ne întoarce în timp în anul 814 i.Ch., când fenicienii au fondat Cartagina. Teritoriul Tunisiei de astăzi a fost cucerit succesiv de către vandali, bizantini și arabi, iar în anul 1574, a intrat în Imperiul Otoman, apoi a devenit protectorat francez. În 1955, Franța îi acordă Tunisiei autonomia internă, iar în 1956, îi recunoaște independența.

Stațiunea tunisiană în care te invit să iți petreci pentru început o vacanță este Hammamet, cea mai nouă de pe coasta Mediteranei, cu hoteluri luxoase și plaje late cu nisip fin, care îi conferă un farmec deosebit. Fost sat pescăresc, Hammamet este considerat al doilea Maroc al nordului Africii. Mirosul de iasomie, trandafiri și portocali te vor îmbăta…

Citește și Casablanca, începutul unei frumoase prietenii cu Marocul…

Ca majoritatea orașelor tunisiene, Hammametul are o Medina înconjurată de fortificații care datează din secolul al XV-lea, unde poți admira arhitectura tradițională tunisiană și nelipsita piață tradițională. Vizitează Kasbah, o fostă cazarmă devenită muzeu, de pe ale carei ziduri poți admira panorama magnifică a orașului, centrul cultural internațional Sebastian, vila construită de un arhitect roman miliardar celebru, în ale carei grădini frumoase se desfășoară anual Festivalul Internațional de Muzică și Dramă, Marea Moschee și Moscheea Sidi Abdel Kader. Țîne cont că atunci când vizitezi moschei, conform obiceiurilor islamice, ești obligat să fii îmbrăcat într-o ţinuta decentă. În același timp, afla că Tunisia este una dintre cele mai moderne naţiuni islamice, iar femeile localnice nu sunt obligate să poarte văl ori să fie acoperite în totalitate când sunt pe stradă.

În apropiere se află stațiunea Yasmine Hammamet, care se mândrește cu portul turistic și cu un parc de distracții, iar dacă ești iubitor de tradiții, dă o fugă până în Nabeul, renumit prin ceramica tradițională și covoarele împletite, un oraș înconjurat de o plajă lungă de nisip, care se întinde în jurul Golfului Hammamet.

Cât despre mâncare, gustă diversele specialităţi locale, precum carnea de vită sau miel cu garnitură de cuş-cuş şi legume, precum și brikul, pe care îl găsești în toată regiunea Africii de Nord, un foietaj umplut cu carne de pește, ouă, ceapă și pătrunjel tocat. Dulciurile preparate pe bază de miere, alune, curmale sau marţipan sunt delicioase, ca și apetisantele deserturi din înghețată, iar pentru a-ți potoli setea încearcă diferitele sortimente de vin, lichiorul de curmale şi berea tunisiană.

Chiar dacă nu te duci să faci shopping în Tunisia, ci să te bucuri de soare și apă, ține cont că poți achiziţiona la preţuri avantajoase blănuri, produse de piele, broderii tradiționale și obiecte din ceramică, cupru și argint.

Tunisia presupune mult mai mult decât un simplu sejur la plajă, este cu adevărat o experiență, care nu trebuie ratată. O plimbare cu cămila sau cu jeep-ul prin deșert, vor da savoare vacanței tale și amintiri pentru o viață!

De reținut:

  • Urmăriți site-ul MAE pentru condițiile de intrare în Tunisia (eventualele restricții) în perioada aleasă pentru efectuarea vacanței.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture