Halkidiki, o destinație de vacanță cu plaje paradisiace premiate cu distincția Blue Flag

Am ratat primăvara, în ceea ce privește călătoriile, dar poate mai avem o șansă în această vară, iar una dintre destinațiile elene preferate de toată lumea este Grecia. Având în vedere că deschiderea sezonului turistic în Grecia va începe din luna iulie a acestui an, după cum a anunțat ministrul turismului, Harry Theocharis, am putea să visăm la o vacanță ca în povești în peninsula Halkidiki, de exemplu! Totul e să vedem cum evoluează lucrurile, pentru că autoritățile grecești se gândesc la introducerea unui „pașaport de sănătate”, care va servi drept dovadă că o persoană nu suferă de infectarea cu COVID-19.

Citește și Informații utile referitoare la reprogramarea sau anularea călătoriilor

Cu bagajele de vacanță gata făcute, haideți să pornim spre peninsula Halkidiki, cu un popas în Salonic, al doilea oraș ca mărime din Grecia, după Atena. De aici, ne mai despart circa 80 de kilometri până la oricare dintre brațele peninsulei, care se întind ca niște degete în Marea Egee. În funcție de relaxarea condițiilor de călătorie și posibilitatea de a zbura din Romania, Salonic dispune de un aeroport international, de unde avem autobuze la dispoziție, care să ne duca până la destinația finală.

Citește și Descoperă Insula Rodos: Filerimos, paradisul păunilor

Halkidiki oferă plaje fabuloase și peisaje superbe pe care le puteți admira pe cele trei brațe ale sale: Kassandra, Sithonia și Muntele Athos. Nisipul fin și marea de nuanțe turcoaz, vă vor face să uitați de perioada în care ați stat prea mult în casă și să vă bucurați de un adevărat colț de rai.

Pe Kassandra, aveți ocazia să descoperiți Nea Fokea, un sătuc pescăresc dominat de Turnul Bizantin, precum și ruinele castelului din Nea Potidea, unde veți găsi cazare indiferent de gusturi și buzunare. Satul Potidea este chiar la intrarea în peninsulă, iar în antichitate se numea “Poarta Kassandra”.

De-a lungul plajei din Potidea, care se întinde pe 2 kilometri, veți avea parte de cafenele, restaurante, baruri și cluburi. Alte atracții sunt Bisericile Faneromeni și Sfântul Gheorghe. Kallithea este, însă, cel mai popular sat și cel mai mare centru comercial din peninsulă. Daca aici veți fi atras de numeroasele sale magazine, Afitos vă va încânta cu autenticitatea sa păstrată de-alungul timpului și cu vederea panoramică asupra golfului Toroneos. O viață de noapte activă o puteți încerca în Hanioti, una dintre cele mai renumite stațiuni.Sithonia, brațul din mijloc al peninsulei, este unul muntos, cu vegetație bogată, de un farmec deosebit. Și aici veți avea parte de câteva plaje, dintre care vă recomand Valti Beach, datorită nisipului fin și intrarea în apă relativ lină, potrivită și pentru copii. Dacă sunteți pasionați de snorkeling, mergeți pe Manassu Beach, deoarece apa vă va dezvălui un relief marin destul de bogat.

Pe Sithonia puteți încerca și Plaja Karidi din stațiunea Vourvourou, cu nisipul alb și apa de culoarea smaraldului, o stațiune împrejmuită de o pădurice de pini, perfectă pentru o răcoare binemeritată la umbră. Nisipul vă va atrage și pe Kalamitsi Beach, care dispune de o plajă generoasă, potrivită pentru plimbări lungi. Tot aici veți avea ocazia să închiriați o hidrobicicletă cu care să vă plimbați pe marea cristalină. Dealtfel, Halkidiki este recunoscută pentru plajele sale minunate. În anul 2019, din cele 515 plaje premiate cu distincția Blue Flag din Grecia, 92 sunt din această peninsulă.

Brațul Athos are mai puține plaje și este considerat muntele sfânt. Aici se află mănăstiri, schituri și chili de călugări ortodocși, unde accesul femeilor este interzis. Puteți admira mănăstirile dacă alegeți o mini croazieră care are ca destinație Muntele Athos.

Deoarece plajele paradisiace se îmbină armonios cu vegetația deasă, vă veți convinge că peninsula Halkidiki reprezintă una dintre cele mai frumoase destinații estivale.

Citește și 5 insule grecești perfecte pentru o vacanță estivală

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture