Germania, o destinație preferată de români

Peste jumătate de milion de români au vizitat Germania în 2013

Organizația Germană pentru Turism a organizat pe data de 8 Aprilie, o conferință de presă ce a dezvăluit cele mai recente statistici în privința numărului turiștilor români în Germania, țară care înregistrează o poziționare tot mai puternică pe piața românească.

Astfel, printre informațiile comunicate s-au regăsit:

  • românii au realizat 583 000 de călăƒtorii în Germania în 2013 și 637 882 de înnoptări
  • creștere de 14,6% a numărului de turiști români față de 2012
  • cele mai populare destinații din Germania agreate de turiștii români: Bayern, Baden-WA¼rttemberg, Hessen, Nordrhein-Westfalen și Berlin
  • în 2014 se împlinesc 25 de ani de la Căderea Zidului Berlinului
  • 38 sit-uri în Patrimoniul Mondial UNESCO

23_Dessau-Worlitz_Garden_RealmCD

Germania, o țară cu posibilități variate de petrecere a vacanței, a devenit una dintre alegerile preferate de către turiștii români, după cum s-a precizat și la conferința din noiembrie 2013. Fie că aleg această țară pentru turismul cultural sau pentru relaxare, tot mai mulți români se bucură de istoria bogată și de serviciile de calitate ale Germaniei.

Numărul de călătorii către Germania dinspre țările balcanice a ajuns la 1,9 milioane pe an și se estimează o creștere de peste 2 milioane de călătorii pe an până în 2020.

Nu îmi rămâne decât să vă invit să simțiți Bucuria de a călători în Germania!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture