Fundația Calea Victoriei lansează tururile ghidate online, în București și alte orașe
Orașul rămâne al nostru! Nu ieșim din casă, dar continuăm să explorăm străzile încărcate de istorie din centrul Bucureștiului. La pas, pe îndelete, cu ochii pe clădirile de patrimoniu ale orașului: Palatul Regal, Casa Vernescu, biserica Mântuleasa, Muzeul Țăranului Român, muzeul Zambaccian, casa Filipescu-Brâncoveanu sau Palatul Auschnit.
Primăvara aceasta se împlinesc 11 ani de când Fundația Calea Victoriei organizează tururi ghidate în București. Chiar dacă stăm în casă, putem să continuăm explorarea prin tururi ghidate online.
Așezați confortabil în fotoliu sau pe canapea, ne conectăm și urmărim atenți povești despre palate, oameni de seamă, anecdote și întâmplări deosebite, istorisite de Anita Sterea.
Hai să descoperim frumusețea zonelor istorice din București la tururile online programate în luna aprilie!
Descoperă Mahalaua Mântuleasa – Tur ghidat online, in 3 aprilie 2020
Mahalaua Mântuleasa este o zonă cu rol important în formarea capitalei aşa cum o ştim noi astăzi. Străzile Mântuleasa şi Popa Soare ocupă un loc aparte în universul lui Mircea Eliade care, fascinat de aceste locuri cu aer atemporal, va plasa o parte din acţiunile nuvelelor sale în această zonă. La tur descoperim povestea mahalalei Mântuleasa, vorbim despre intelectualii ce şi-au legat existenţa de această zonă a Capitalei: Mihai Eminescu, Mircea Vulcănescu, Mircea Eliade şi Marin Preda.
Descoperă zona Capitale – Dorobanţi – Tur ghidat online, in 21 aprilie 2020
O plimbare în zona cuprinsă între Bulevardul Aviatorilor şi Bulevardul Dorobanţi – zona străzilor cu nume de Capitale – reprezintă în Bucureştiul zilelor noastre o adevărată călătorie în timp. Explorăm străzile cu nume de capitale şi povestim despre familia Filipescu, Institutul de Istorie Nicolae Iorga, Garajele Regale, Statuia Aviatorilor, Capela Sacre Coeur, Muzeul Hărţilor etc.
O plimbare La Şosea: Descoperă Şoseaua Kiseleff – Tur ghidat online, in 30 aprilie 2020
Descoperi frumuseţea caselor şi monumentelor de pe Şoseaua Kiseleff şi afli povestea oamenilor care le-au construit. Pe această stradă, la 8 februarie 1859, a trecut domnitorul Al. I. Cuza, când a intrat în Bucureşti iar în 10 mai 1866, tot aici, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen (Carol I) primeşte, din partea primarului de atunci al Capitalei, Dumitru I. Brătianu, cheia oraşului.
Atenție! Tururile ghidate online se desfășoară indiferent de condițiile meteo, fără oboseală & dureri de picioare și ai acces la ele chiar dacă locuiești în alt oraș din România sau din străinătate.
E simplu să participi: te înscrii pe contact@victoriei.ro, plătești taxa de participare, iar cu o zi înainte de data începerii primești pe mail linkul pe care urmărești turul.
Citește și Hai să descoperim împreună Calea Victoriei!