Fotografia de călătorie: câteva sugestii și un concurs!

Cred că sunt în asentimentul tuturor atunci când afirm că nu există vacanță în care să nu facem sute de poze în locurile vizitate, surprinși de priveliștile superbe pe care le putem vedea doar o data în viață, dar pe care le vom revedea cu ochii minții ori de câte ori vom privi la imaginile pe care le-am surprins cu ajutorul aparatului de fotografiat.

Dacă la început foloseam o cameră cu un singur obiectiv, timpul mi-a demonstrat cât de important este că să obțin imagini de calitate care să exprime exact ceea ce surprind cu privirea. Singurul obiectiv pe care îl foloseam îmi dădea bătăi de cap, fie că nu puteam cuprinde un peisaj din locul în care mă aflam, fie că portretul meu era mai mult o poză obișnuită și nu exprima ceea ce voiam.

Lucrurile sunt destul de simple atunci când alegi să ai mai multe obiective care să te ajute să realizezi fotografia așa cum o dorești. Important este să știi exact de ce obiectiv ai nevoie înainte de a porni la plimbare pentru a-l lua pe cel care să imortalizeze cel mai bine ceea ce ți-ai propus, așa cum am făcut noi când am fost în Delta Dunării, când am folosit un aparat de fotografiat DSRL Canon cu obiectivul care ne-a permis să surprindem păsările în depărtare sau în zbor, fără să le stingherim. Obiectivele Canon pot fi utilizate în funcție de tipologia de fotografie pe care dorim să o realizăm.

Aș recomanda și următoarele trei obiective de la Canon:

1. Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM, pentru iubitorii de călătorii, #travellover

Obiectivul este ideal pentru călătoriile hai-hui, dar și pentru plimbările în neștire pe străzile orașului pentru a surprinde pulsul și freamătul vieții. Puncte forte:
a. Stabil și silențios, datorită tehnologiei STM
b. Perfect pentru peisaje vaste, poate surprinde multe obiecte în cadru fără a fi necesar să te îndepărtezi
c. Ideal pentru arhitectura clădirilor, inclusiv a interioarelor 

2. Canon EF 50mm f/1.8 STM, pentru cei care iubesc portretele, #portraitlover

Obiectivul permite realizarea de fotografii artistice cu focalizarea precisă asupra subiectelor. Puncte forte:
a. Surprinde perfect expresiile faciale, poate focaliza precis subiectul, estompând fundalul
b. Perfect pentru fotografierea în condiții de lumină redusă, pentru surprinderea peisajelor nocturne sau a interioarelor

3. Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM, pentru cei care iubesc natura, #natureseeker

Obiectivul este perfect pentru acțiune, deoarece stabilizatorul de imagine elimină neclaritățile ce survin mișcărilor neintenționate ale camerei. Puncte forte:
a. Ideal pentru fotografierea animalelor, subiectelor în mișcare – sport , călătorii
b. focalizare fluentă, silențioasă și continuă la captura imaginilor video
c. distanța minimă de focalizare de 0,85 m permite fotografierea subiecților de mici dimensiuni

Fotografiile reușite transpun momente memorabile ale călătoriilor, astfel încât o revedere a acestora te pot întoarce în trecut, pentru a retrăi cele mai frumoase și inedite clipe din vacanțele făcute de-a lungul anilor!

Cu timpul, s-ar putea să îți placă realizarea de fotografii în sine, să vrei să pornești la drum doar pentru a surprinde..viața. Vei descoperi că este o activitate mai mult decât plăcută și o poți transforma chiar în hobby, ca să nu zic în meserie.

Canon EF 50mm f/1.8 STM

Participă la concursul Canon: Obiective diferite, Povești diferite!

Canon Romania organizează un concurs interesant, la care îți lansez invitația să participi: Obiective diferite, Povești diferite.

În cadrul acestuia poți înscrie pozele realizate de tine pe pagina dedicată concursului. Pozele pot fi înscrise în cele 3 categorii ale campaniei: #travellover, #portraitlover, #natureseeker.  Pentru fiecare categorie se va alege un câștigător, iar aceștia vor primi un workshop personalizat de o zi cu unul din cei trei fotografi ai concursului, în funcție de categoria la care a fost ales castigător. Workshopurile vor fi „one to one” și vor fi ținute de către următorii fotografi: Cristian Vasile – IGU (categoria #travellover), Andreea Retinschi (categoria #portraitlover) și Sebastian Vasiu (categoria #natureseeker).

Concursul se desfășoară până la data de 31 ianuarie 2018, așa că ai suficient timp să realizezi fotografii și să participi!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. Georgiana says:

    Foarte frumoase pozele tale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture