Forumul Internațional pentru Turismul Responsabil, ediția a VI-a, 10-11 mai 2018

In ediția de anul acesta a Forumulului Internațional pentru Turismul Responsabil, se dorește marcarea puternica a ideii de atracții locale și dezvoltare prin turism responsabil, avându-l ca invitat special pe fondatorul conceptului, Harold Goodwin.

Forumul Internațional pentru Turismul Responsabil (FITR) abordează in 2018 tema „Atracția locală și dezvoltarea prin turism responsabil” și va avea loc în perioada 10-11 mai 2018, la Muzeul Național de Istorie a României. Fondatorul conceptului de turism responsabil, Harold Goodwin, este invitatul special al acestei ediții, care va susține și un curs intensiv despre „Managementul în turismul responsabil”.

Turismul Responsabil încearcă sa răspundă tendințelor de schimbare în oferta, alegerea și consumul produselor turistice, legate de protejarea mediului înconjurător și de impactul și beneficiile pe care acest tip de turism trebuie sa-l aibă și sa le aducă mediului și comunităților locale (www.turismulresponsabil.ro).

FITR este un eveniment de amploare la nivel internațional, la fiecare ediție participând specialiști recunoscuți atât din România, cât și din alte state europene, din Asia sau Statele Unite ale Americii, reprezentanți ai autorităților publice, cadre universitare și cercetători, conducători ai unor organizații reprezentative, promotori ai domeniului.

Forumul își propune să dezvolte capacitatea comunităților de a deveni mai atractive, motiv pentru care ediția a VI-a îl are ca invitat special pe Harold Goodwin. Prin lucrările de cercetăre, precum și prin munca de consultanță și training în turism, conservarea naturii, dezvoltarea economică locală și reducerea sărăciei, Harold Goodwin a avut o contribuție considerabilă la popularizarea turismului responsabil și la implementarea de politici sustenabile în întreaga lume. Acesta a lucrat cu guverne, comunități locale, membri ai industriei turismului, ONG-uri, companii private și organizații internaționale și, în 2002, a fondat Centrul Internațional pentru Turismul Responsabil.

Agenda evenimentului cuprinde cinci mari arii tematice:

  • atracția locală – punctul de pornire al actului turistic,
  • managementul teritoriului și strategii de dezvoltare,
  • atracții naturale – de la valorificare la protejare,
  • atracțiile antropice și antreprenoriatul,
  • turismul creativ, marketing și tehnologie.

Cursul intensiv susținut de Harold Goodwin în weekendul 12-13 mai 2018 va aborda aspecte ale managementului în turismul responsabil, precum dezvoltarea economică locală, gestionarea autenticității și a experiențelor, managementul teritoriului, gestionarea destinației.

Pentru a afla mai multe detalii despre înscriere și pentru a fi la curent cu ultimele noutăți despre eveniment, accesați site-ul www.turismulresponsabil.ro sau pagina de Facebook.

Povestidecalatorie.ro este partener media la acest eveniment.

Citește și Ministerul Turismului a lansat Ghidul Turistului Responsabil, în cadrul campaniei #TravelEnjoyRespect

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture