Forumul de Incoming revine cu a 7 -a ediție la Hotelul Ramada Plaza București

Pe 7 decembrie 2019, Hotelul Ramada Plaza din București va găzdui a 7-a ediție a Forumului de Incoming. Organizat de către InfoTravelRomania, evenimentul va reuni peste 100 de participanți din industria de turism (agentii, ghizi de turism, hotelieri, organizatori de evenimente, transportatori, jurnalisti de turism, etc).

Scopul Forumului a fost încă de la prima ediție să încurajeze agențiile de turism pentru dezvoltarea activităților de Incoming. La ora aceasta, pe piața românească, activează peste 70 de agenții specializate pe acest segment.

Având în vedere acest eveniment unic în România în industria de turism, Petre Dordea, CEO InfoTravelRomania, organizatorul Forumului de Incoming, a avut amabilitatea să acorde un interviu în exclusivitate pentru Povestidecalatorie.ro.

M.A. De ce un forum de Incoming?
P.D. Pentru că 98% dintre agențiile de turism din România fac outgoing, adică trimit turiști români  în străînătate. Foarte puține agenții de turism au curajul să facă INCOMING. Acesta este scopul forumului: să încurajăm agențiile să facă incoming.

M.A. Câte agenții fac doar incoming în România?
P.D. În jur de 10 agenții turism. Agenții de turism care fac și incoming sunt 70.

M.A. Preconizati o creștere a numărului de turiști care vor veni în România în 2020?
P.D. În fiecare an numărul turiștilor străini care ne vizitează țara este mai mare. Oficial avem 2,6 mil turiști străini, neoficial avem cel puțin 5 mil de turiști străini care ne vizitează țara (care au cel puțin o noapte de cazare).

M.A. Care sunt țările care aduc cei mai mulți turiști în România?
P.D. Germania, Israel, Italia, Ungaria, SUA, Franţa, Regatul Unit și Spania. Ca o completare, mijloacele de transport rutier şi aerian au fost cele mai utilizate pentru sosirile vizitatorilor străini în România, reprezentând 75,2%, respectiv 22,3% din numărul total al sosirilor.

M.A. Este favorabilă legislația din România pentru agențiile care fac incoming?
P.D. Au existat
două propuneri legislative foarte bune și intersante, din păcate au picat pentru că nu exista buget. Prima era despre o primă de 50 euro/ turist la cel puțin 5 nopți cazare. A doua era despre decontarea transportului și prima noapte de cazare pentru o persoană, la târgurile internaționale de turism.

M.A. Poate oferi România experiențe diferite sau inedite în raport cu alte țări? De ce ar alege un turist să vină în România?
P.D. Eu cred că da. Avem multe locuri frumoase unde putem să oferim turiștilor experiențe inedite. Pentru că România e frumoasă și este o destinație sigură și ieftină, în comparație cu alte state.

Și-au anunțat participarea în calitate de speakeri oficiali, experți și specialiști ai turismului, printre care: Răzvan Pirjol – Secretar de stat pe probleme de turism, Călin Ile – Președinte FIHR, Nicolae Demetriade – Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, Simion Giurcă, consultant internațional, fost director al Biroului de promovare a României la Viena (Austria), director al departamentului turistic al ”Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii”, Adrian Voican, președintele Asociației de promovare și dezvoltare turistică (APDT) Prahova și al agenției Bibi Touring, Valentina Saygo, liderul firmei Ask for Tax Free, Marcel Anghel – fost șef al birouui de promovare al României la Beijing (China), Gabriel Burduja (Karpaten Turism), Oancia Marian ( Zig Zag România), etc.

Dorim ca și la această ediție să convingem autoritățile și mediul de afaceri din turism să se implice mai consistent în dezvoltarea incoming-ului. Potențialul României este încă puțin exploatat ca ”marfă” de export. Conform unor evaluări ale specialiștilor România ar putea câștiga din turism circa 20 de miliarde de euro anual, iar aportul la PIB ar putea ajunge la la aproape 20%. Din altă perspectivă, mi-aș dori ca Forumul de Incoming, singurul eveniment de acest gen din România, să fie susținut de mai mulți parteneri economici, fapt ce ar marca momentul trecerii de la ambiții personale la lucruri constructive. Știm că e greu, dar noi construim cu răbdare, a declarat Petre Dordea, directorul general al InfoTravelRomania.

Moderatorul evenimentului este scriitorul și editorul de turism Marian Constantinescu. De asemenea, vor fi organizate concursuri și o tombolă cu premii.

Mai multe detalii despre eveniment aici. Pentru formularul de înscriere accesați site-ul oficial.

Sponsorii evenimentului sunt Karpaten Turism, Travel Maker, partener Direct Aeroport, cu sprijinul Clubului Presei de Turism – FIJET România.

Citește și concluziile ediției precedente: ”Trebuie să îi facem pe toți să perceapă România cu toate simțurile!”

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture