Festivaluri internaționale la care să mergeți în 2018

Iubesc festivalurile și manifestările în aer liber și tocmai de aceea, în ultimii ani, am încercat vă fac în fiecare weekend propuneri de a merge la cel puțin un astfel de eveniment la noi în țară, astfel încât sa vă bucurați de muzică și de bucatele noastre tradiționale.

Pentru anul 2018 am aruncat un ochi și pe festivalurile din jurul lumii la care eu aș merge, fie că sunt culinare, de muzică sau carnavaluri, care să insufle acea bucurie de a trăi.

Și dacă tot am început să iubim atât de mult vacanțele încât să mai avem și escapade de weekend sau de 3-4 zile într-un city-break, ar fi potrivit să nimerim chiar când se desfășoară un festival pentru că la astfel de evenimente interacționăm îndeaproape cu cultura și tradițiile locurilor pe care le vizităm. O astfel de mini vacanță cu mic dejun poate ajunge la 300 de euro cu biletul de avion inclus/persoană.

 1. Festivalul Internațional Baroc din Valleta, 13 – 27 ianuarie, Malta. Și acesta ar fi doar un motiv pentru a vizita Valleta care este aleasă în anul 2018 Capitală Europeană Culturală. Festivalul se desfășoară în mai multe locații, precum: Teatrul Manoel, Catedrală St. Jones, Biserica Sf. Augustin, Catedrala Mdina ori Bibliotecă Națională. Prin concertele susținute, Festivalul își propune să aducă, în fața scenelor, iubitorii spiritului baroc. Tot în Vallleta, în Grand Harbour, are loc Festivalul Internațional al Artificiilor, în data de 30 aprilie. Amănunte: www.maltafireworksfestival.com .
  Aeroportul se află la circa 5 km de capitala Valleta. De la aeroport se poate ajunge în centrul orașului cu autobuzul sau taxiul. Buget pentru o zi în Malta: de la 60 de euro/persoană pentru cazare și 2 mese.
 2. Carnavalul de la Veneția, Italia, o adevărată incursiune în timp pe la începuturile secolului al XIV-lea, se desfășoară în perioada 27 ianuarie-13 februarie 2018. În timpul carnavalului au loc petreceri fabuloase, iar pe străzi veți putea admira costume și măști uimitoare. Consider că este cea mai bună perioadă de a vizita Veneția, pentru că veți prinde și Carnavalul unde veți admira numeroase parade ale costumelor. Festivalul celebrează trecerea de la iarnă la primăvară și include concursuri pentru cele mai frumoase măști, dar și concerte de muzică simfonică în Piața San Marco.
  Puteți găsi multe oferte de city break cu această ocazie, de la 120 de euro/persoană pentru 3 nopți, cazare cu mic dejun inclus și bilete de avion.
 3. Carnavalul de la Rio, Brazilia, 9-14 februarie 2018. Un festival plin de culoare și emoție care se desfășoară timp de cinci zile pe străzile orașului. Cel mai mare festival din lume a început din anul 1723 și este din ce în ce mai fascinant în fiecare an, participând dansatoare din peste 200 de școli de samba din Rio.
  Carnavalul de la Rio se desfășoară pe sambadrom, un loc de paradă pe bulevardul Marquês de Sapucaí, în cartierele Centro și Cidade Nova din Rio de Janeiro (un fel de stadion cu tribune din beton), iar prețul unui tichet pentru carnaval începe de la 55 $. Biletele de avion nu sunt tocmai ieftine și zborul include cel puțin o escală așa că o vacanță în Rio de Janeiro în timpul acestui festival trebuie planificată din timp, bugetul depășind lejer 1500 de euro.
 4. Festivalul Lalelelor, Lisse, Grădinile Keukenhof, Olanda, 22 martie – 13 mai. Din martie și până în mai, Olanda explodează de culoare și miresme, deoarece milioane de lalele împodobesc câmpiile de lângă Amsterfam. În timpul festivalului au loc parade, dans și muzică. Neapărat să ajungeți în Parcul Keukenhof, cea mai mare grădină din lume (32 de hectare), unde se pot găsi atât lalele, cât și narcise, zambile, orhidee și alte specii de plante.
  Puteți ajunge în Keukenhof cu un autobuz direct de la aeroportul din Amsterdam ori cu un tren de la Haga. Cel mai bine cumpărați o excursie sau un circuit în Olanda în această perioadă și veți vedea și alte locuri interesante. Intrarea în parc este 16 euro.
 5. Festivalul Trandafirilor, Kazanlak, Bulgaria, 3 iunie 2018. De peste 100 de ani, în prima săptămană din iunie, la Kazanlak se elogiază trandafirii. Urmează câteva zile de parade, spectacole, dar și concursuri la care vin vizitatori din toată lumea și nu e de mirare. Mai mult de 85 % din producția mondială de ulei de trandafiri își are originea în celebra Vale a Trandafirilor (situată între munții Balcani – Sredna Gora), ulei considerat ”aurul lichid”, deoarece este mai scump decât aurul.
  Kazanlak face parte dintre destinațiile de excelentă EDEN ale Bulgariei. Nu plecați fără a vizita Muzeul Trandafirilor, în care se povestește despre istoria producției de ulei începută cu sute de ani în urmă. În anul 2018 se sărbătoresc 115 ani de la primul festival!
 6. Festivalul Lavandei (Le Corso de la lavande), Digne-Les-Bains, Provence, Franța, primul weekend din august 2018. La finele lui august are loc și Târgul de Lavandă (La Foire de la lavande). În parcul central unde are loc festivalul, au loc demonstrații de extragere a uleiului de lavandă care se folosește la fabricarea săpunului, parfumului și a apei de toaletă. În oraș se află și un muzeu dedicat lavandei, în care veți descoperi cultura lavandei începând cu anul 1900.
  Cel mai apropiat aeroport este în Nisa, de unde se ajunge în două ore și jumătate cu un autobuz expres.
 7. .Oktoberfest, Munchen, Germania, 22 septembrie – 7 octombrie. Cu o vechime de 200 de ani, cel mai mare festival al berii din lume nu ar trebui ratat de iubitorii berii care pot fi serviți de chelnerițe îmbrăcate în costume bavareze tradiționale. Dacă sunteți curioși, aflați că 30% din producția anuală de bere din München se consumă timpul acestui festival.

Opțiunea cea mai bună de preț ar fi city-break-urile, altfel un zbor dus-întors este în jur de 200 de euro. Oktoberfest se sărbătorește și în alte orașe din Germania, dar și în alte țări, inclusiv la noi, iar în România au loc câteva festivaluri care și-au făcut un nume pe plan internațional, precum Festivalul Sighișoara Medievală ori Untold Festival.

Eu sper că v-am oferit câteva idei de a face dintr-o mini vacanță banală, una deosebită pe care să nu o uitați niciodată!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture