Festivalul Culturii Indiene la Muzeul Satului – Namaste India

Mânată de dorința de a simți și a vedea fie și numai o parte din India atât de aproape, am purces într-o vizită la Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”, gazda mai multor evenimente culturale, precum cel de saptamana trecuta, respectiv Zilele Culturii Portugheze.

afis indiaÎn aceste zile, respectiv din 20 iunie și până în 23 iunie, la Muzeul Satului din București se desfășoară Namaste India, un eveniment plin de culoare cu multe spectacole de muzică și dans, târguri cu artizanat și specialități culinare, lansări de carte, proiecții de filme, expoziții de fotografie, ateliere și diverse alte prezentări.

În prima zi a festivalului nu a fost cine știe ce forfotă în muzeu, ținând cont și de căldura ucigătoare, dar am putut evita aglomerația care va fi destul de mare în week-end.

India a fost prezentă pe aleile muzeului cu diferite produse, precum mirodenii, ceaiuri, covoare, îmbrăcăminte, bijuterii hand made, încălțăminte și alte articole de marochinărie.

Deși poate părea contradictorie asocierea caselor noastre țărănești cu cultura unei țări orientale, locul ales oferă un spațiu de expunere ideal.

Dacă vă prinde foamea puteți gusta chiar mâncare tipic indiană sau ceva mai autohton găsiți în restaurantul aflat în incinta muzeului, unde am văzut niște clătite grozave…. 🙂

Editura Herald a fost și ea prezentă prin cărțile sale de adâncă spiritualitate, iar muzica indiană ce se aude de lângă scenă are darul de a ne transpune în atmosfera specifică acestei țări.

Programul pentru zilele următoare îl puteți vedea chiar pe site-ul oficial al festivalului, unde se menționează și locul în care se ține fiecare eveniment in parte.

De reținut:

Bilet de intrare: 10 ron/adult
Program : 9.00-19.00
Adresa : Şos. Kiseleff nr. 28-30, Bucureşti

Muzeul Satului Namaste India (38)

Muzeul Satului Namaste India (11) Muzeul Satului Namaste India (5) Muzeul Satului Namaste India (6) Muzeul Satului Namaste India (7) Muzeul Satului Namaste India (8) Muzeul Satului Namaste India (9) Muzeul Satului Namaste India (10)Muzeul Satului Namaste India (18) Muzeul Satului Namaste India (13) Muzeul Satului Namaste India (14) Muzeul Satului Namaste India (15) Muzeul Satului Namaste India (16) Muzeul Satului Namaste India (17)Muzeul Satului Namaste India (29) Muzeul Satului Namaste India (26) Muzeul Satului Namaste India (27) Muzeul Satului Namaste India (28)Muzeul Satului Namaste India (39)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. Săru’ mâna de informaţia oferită !!! 🙂

  1. 24 May, 2014

    […] La Muzeului Satului din București, care se află oricum în mare sărbătoare în perioada 16-28 mai 2014 prilejuită de manifestarea Zilele Muzeului Satului cu recitaluri de poezie, expoziții de pictură și folclor, se desfășoară Festivalul Culturii Indiene – Nameste India. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture