Festivalul Antic Tomis 2015, cel mai așteptat festival de pe litoral!

Mă bucur să văd cum, an de an, au loc tot mai multe evenimente și manifestări care pun în valoare locuri și oameni, care ne dezvăluie momente istorice ori duc mai departe tradiții.

Unele evenimente devin din ce în ce mai așteptate, iar pregătirea lor pentru anul ce vine devine tot mai complexă, uneori începând imediat după terminarea acestora. Poate așa se explică buna organizare și răsunetul de care se bucură.

O astfel de manifestare este și Festivalul Antic Tomis 2015, ce se desfășoară în perioada 28-30 august 2015 în Constanța în Parcul Tăbăcăriei, fiind cel mai impresionant festival istoric de pe litoral ce are loc în cursul unui an.

tomis3

Protagoniști vor fi voluntarii din cele cinci asociaţii de reconstituire istorică: Terra Dacica Aeterna (Cluj), Garda Apulum (Alba Iulia – respectiv Legiunea XIII GeminaLupii ApoulonuluiLudus Apoulensis și Magna Nemesis), România – Dacia Casa Noastră (Constanţa), Nimfele Dace (Zalau) si Scythia Minor (Dobrici, Bulgaria).

Pe lângă taberele cu ateliere antice, luptele de gladiatori, muzica și dansurile antice, teatrul antic sau preparatele culinare după rețete antice, participanţii vor putea vedea luptele “pe viu” între daci și romani, cu prezentarea tacticilor vremii și a echipamentelor celor două tabere ”inamice”.

Odată ce sunteți în Constanța vă recomand să vizitați și Catedrala Episcopală,  ce se află în imediata apropiere a complexului arheologic care dovedește începuturile și continuitatea orașului Tomis.

tomis tomis2

Festivalul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa.

Ca partener media la Festivalul Antic Tomis 2015, vă invit să nu ratați acest eveniment de excepție!

tomis1

Notă: Fotografiile sunt preluate de pe pagina oficială de facebook a Festivalului Tomis, pe care o puteți urmări pentru a afla ultimele noutăți legate de programul acestuia. Mulțumesc și lui Ovidiu Oprea pentru fotografia a cărei protagonistă se află Corina Martin, președintele Asociației Litoral Delta Dunării, sufletul acestui festival. 

FAT_afis-A41

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 28 August, 2015

    […] și numai bine, pentru că în acest weekend are loc cel mai așteptat festival de pe litoral: Festivalul Antic Tomis 2015, ce se desfășoară în perioada 28-30 august 2015 în Constanța, în Parcul […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture