Egapark din Erfurt, unul dintre cele mai mari parcuri din Germania, supranumit Grădina Thuringiei

În mod sigur una dintre țările mele preferate este Germania și unul dintre motive este acela că abundă în parcuri superbe și în zone în care natura este fascinantă.

Egapark

Recent aflată în Germania, cu ocazia târgului de turism GTM 2015 (Germany Travel Mart), destinat incoming-ului, am vizitat Egapark, unul dintre cele mai mari parcuri-grădini și de recreere din această țară, aflat în sud-vestul orașului Erfurt, amenajat ca o expoziție de flori, plante tropicale și grădină botanică din 1959, deși există ca și parc încă din 1920, în locul unor fortificații de altădată.

Egapark

Germania gtm egapark (76) Germania gtm egapark (78)Astăzi, întins pe 36 de hectare, Egapark deține unele dintre cele mai mari straturi de flori din lume, cu peste 150.000 de flori primăvara (6000 de mp). Pe lângă multitudinea de plante și flori aflate pe toată întinderea grădinii, există și o Grădină Botanică, un adevărat paradis al orhideelor și cactușilor, o Grădină Japoneză, dar și o Casă a Fluturilor, prima de acest gen din Thuringia, mult mai frumoasă decât cea din Viena.

Germania gtm egapark (42)Germania gtm egapark (68)

Egapark

Egapark EgaparkEgaparkEgapark EgaparkEgaparkGermania gtm egapark (4)În același timp, pe teritoriul parcului, se află cel mai mare loc de joacă pentru copii din Thuringia, regiune în care se află și Erfurt și care include o fermă a copiilor, dar și alte atracții.

Ce m-a uimit pe mine este că are o secțiune pentru nevăzători (grădină tactilă), dar și una destinată tinerilor grădinări, unde aceștia pot învăța cum să cultive florile, un fel de școală în aer liber pentru cei care doresc să își aleagă această meserie. Nu lipsesc nici locuințele pentru insecte! Puse de amuzament sau de efect, asta chiar nu am reușit să aflu…

Egapark Egapark Egapark

În cadrul parcului se află și Muzeul Horticulturii Germane, găzduit de Castelul Cyriaksburg, ce prezintă o istorie a acesteia şi a parcului, asta ca să ne dăm seamă cât de mare importanţă este acordată acestei meserii. În timpul anului, în parc se țin chiar spectacole dedicate horticulturii.

Egapark

Un alt lucru care m-a uimit pe mine este acela că poți face picnic pe spațiile verzi, pline de iarbă și că există zone de relaxare cu șezlonguri, scaune și mese, pentru a te bucura din plin de aerul curat și înmiresmat.

Germania gtm egapark (45)

Dacă te urci, însă, în Observator (fost turn de observare al castelului), vei putea admira orașul Erfurt, a cărui istorie te duce înapoi în timp cu 1260 de ani, oraș de care m-am îndrăgostit pe timpul șederii mele, plin de construcții medievale, de locuri cochete, de biserici somptuoase, fiind, dealtfel, unul dintre cele mai frumoase orașe din Germania, un oraș pitoresc și cosmopolit, totodată.

EgaparkEgapark Egapark

Musai trebuie să aloci jumătate de zi pentru vizitarea parcului, însă pentru locuitori există un tip de abonament valabil un întreg sezon, în care poți intra și ieși din parc oricând dorești.

Plimbarea prin parc se poate face și cu trenulețul, așa cum am făcut și noi pentru prima jumătate, oprindu-ne din când în când pentru a-l vizita. O plimbare binemeritată, după o zi de tur culinar prin Thuringia!

Egapark

De reținut:

 • Adresa: Gothaer Strasse 38, 99094 Erfurt. Poți ajunge cu tramvaiul nr. 2, în direcția Centrului de afaceri Messe, stația fiind Ega (cu două stații înainte de Centru)
 • Telefon: +49 (0) 361 – 5 64 37 37
 • Site oficial: http://www.egapark-erfurt.de
 • Program: 09.00-18.00 (noiembrie-februarie: 10.00-16.00)

EgaparkEgapark EgaparkEgaparkEgaparkGermania gtm egapark (18) Germania gtm egapark (7) Germania gtm egapark (19) Germania gtm egapark (22) Germania gtm egapark (32) Germania gtm egapark (44) Germania gtm egapark (57) Germania gtm egapark (61) Germania gtm egapark (65) Germania gtm egapark (66) Germania gtm egapark (74) Germania gtm egapark (86) Germania gtm egapark (90) Germania gtm egapark (95) Germania gtm egapark (96)
Germania gtm egapark (89)

Germania gtm egapark (91)

Germania gtm egapark (92)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

4 Responses

 1. 28 May, 2015

  […] o lună de la întoarcerea mea de la GTM 2015, care a avut loc în Erfurt, am ajuns la Conferința de Presă a Organizației Germane pentru Turism (DZT), organizată de […]

 2. 20 August, 2015

  […] am  regăsit-o la a doua vizită în Germania, în Erfurt, un al oraș minunat, unde se află Egapark, unul dintre cele mai mari parcuri din […]

 3. 10 January, 2016

  […] vizitând în pimavarムregiunea Thuringiei, unde am văzut superbul oraş Erfurt cu al sau Egapark, unul dintre cele mai mari parcuri-grădini şi de recreere din această ţară, dar şi castelul […]

 4. 16 October, 2016

  […] Citeşte şi Egapark din Erfurt, unul dintre cele mai mari parcuri din Germania […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture