Descoperă Mahalaua Mântuleasa

Motto: “Cunoaşterea începe din curiozitate, se dezvoltă din interesul pentru aprofundarea informației și în circumstanțe necontrolabile se poate transforma în pasiune” (Fundația Calea Victoriei)

Mahalaua Mantuleasa Bucuresti (51 of 99)Nu cred să existe bucureștean care să nu fi auzit de Strada Mântuleasa, măcar din povestirile lui Mircea Eliade, precum “€œPe Strada Mântuleasa”, “La Tigănci”, unde ne dezvăluie un București misterios și locuri ce ne transpun într-o altă dimensiune a lumii, prin călătorii mistice.

Cel puțin așa am luat eu €œ”cunoştinţă” prima dată de existența acestei străzi pe care aveam să o descopăr fizic mai târziu, în drumurile mele prin București.

Sortită dispariției în perioada comunistă, Strada Mântuleasa reușește să supraviețuiască marcând un punct de referință al București-ului de azi, ducând istoria acestuia mai departe.

Povestea Mahalalei Mântuleasa o puteți afla alături de Fundația Calea Victoriei, într-o expediție culturală ce va avea loc pe 20 iulie, începând cu orele 18.30, printre obiectivele vizate fiind Biserica Mântuleasa, Biserica Popa Soare, dar și locurile și casele în care au locuit Mihai Eminescu, Mircea Eliade, Marin Preda și Mircea Vulcănescu.

Finalul plimbării prin Mahala va fi la Restaurantul Urbanesc, o fostă casă boierească de secol XIX.

Amănunte despre acest eveniment inedit puteți cîți pe site-ul oficial al Fundației Calea Victoriei, care se implică activ în promovarea clădirilor de patrimoniu și a palatelor din București, invitându-ne să aflăm povestea celor mai importante străzi, oameni și locuri, organizând și vizite la muzee și monumente arhitectonice din capitală și din împrejurimi.

Haideți să (re)descoperim împreună comorile din București și să aflăm poveștile din spatele acestora înainte de a descoperi comorile acestei lumi! Descoperă București-ul altfel!

De reținut:

Cost participare: 30 ron/adult.
Punct de întâlnire: Biserica Popa Soare, 20 iulie, ora 18.30.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

6 Responses

 1. Frumoasa initiativa

 2. Gabryell says:

  Este cu precadere o initiativa de exceptie , tinand cont ca pe aici si-au trait miezul povestirilor ,, Ai nostri tineri…,, si nemuritori : Eminescu, Eliade, M. Preda…

 3. Va asteptam la mica noastra incursiune prin mahala!

 1. 19 July, 2013

  […] acest weekend, v-aș propune o plimbare prin București, descoperind mahalaua Mântuleasa, într-o poveste oferită de Fundația Calea Victoriei, care ne invită la o expediție culturală […]

 2. 26 July, 2013

  […] în articolul Descoperă Mahalaua Mantuleasa că urma să aflu o poveste interesantă despre această mahala și cei care și-au pus amprenta […]

 3. 19 August, 2013

  […] Amănunte puteți găsi pe site-ul evenimentului. Însă o prima întâlnire cu istoria acestui oraș o puteți afla Descoperind Mahalaua Mantuleasa… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture