Personalizează fotografiile din vacanțe cu rame decorate cu mozaic!

A venit toamna și odată cu ea reintrăm în normal, adică mai restrângem din activitățile petrecute în aer liber, terminăm cu zilele de concediu, păstrând doar câteva pentru sărbătorile de iarnă și devenim ceva mai leneși după o zi de muncă, preferând să stăm mai mult pe acasă. Dar nu ar trebui să fie așa!

Putem oricând să învățam ceva nou și să petrecem în mod plăcut și creativ timpul liber, descoperind și experimentând una dintre cele mai vechi și spectaculoase arte decorative – mozaicul.

Eu am aflat aici despre un astfel de atelier practic care se desfășoară în numai trei ședințe, prin care învățăm câte ceva despre istoria mozaicului și cum să decorăm diferite suprafețe într-un mod unic și atractiv.

Mozaicul este un procedeu tehnic în care opera de artă este constituită din mici fragmente cubice sau prismatice de materiale dure, divers colorate, fixate laolaltă cu ajutorul cimentului, masticului sau altui tip de adeziv (Fundația Calea Victoriei).

Placarea cu bucățele din ceramică a unei suprafețe poate fi accesibilă oricui are răbdare și puțină imaginație, iar rezultatul va fi unicat. Materialele folosite sunt marmură, gresie, ceramică smălțuită și sticlă colorată, iar obiectele decorate sunt atât utile cât și estetice, materialele fiind incluse în taxa de curs.

Temele atelierului de mozaic sunt:

  • Plăcuța de ceramică (obiect multifuncțional) (2h 30′)
  • Rama de oglindă sau fotografie (2h 30′)
  • Vaza de sticlă (2h 30′)

Fata mea cea mare a participat la un astfel de atelier, însă pe timpul verii, deoarece Fundația Calea Victoriei organizează ateliere și evenimente în tot cursul anului și a fost extrem de încântată de ce a realizat: o vază roșie decorata cu bucăți din sticlă aplicată, un ghiveci și o oglindă cu mozaic aplicat.

Munca nu este tocmai ușoară, deoarece sunt bucăți din materiale pe care trebuie să le tai cu un cleștișor, însă unele dintre ele pe pe care le poți aplica se găsesc la diferite magazine specializate, dar orice piesă din ceramică care s-a spart prin casă sau a rămas de la zugrăvitul locuinței poate fi adunată pentru a deveni adevărată artă, dacă ne vom decide sa facem un hobby din acest lucru.

În cadrul atelierului oferit de Fundația Calea Victoriei poți afla toate detaliile legate de această artă atât de minunată.

Alți participanți au decorat cu mozaic rame foto și cred că un astfel de produs realizat personal poate constitui nu numai o amintire prețioasă din vacanță, pentru că îți poți înrăma cea mai frumoasă fotografie, dar și un cadou deosebit pentru cineva drag, pe care să îl oferi oricând, cu orice ocazie!

 

Citește și Plimbări pietonale prin București, ateliere de blogging, branding și fotografie cu Fundația Calea Victoriei

De reținut:

  • Adresă Fundația Calea Victoriei: str. Popa Soare nr. 40, et. 1; București

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. Georgiana says:

    Foarte interesant !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture