Cum a fost la Salonul Național de Vinuri al României Vintest, 2014

Salonul Național de Vinuri al României “VINTEST” s-a  desfășurat la Sala Palatului, în perioada 24-26 octombrie 2014 și a fost dedicat vinului românesc.

Am reușit să ajung și eu într-una din zile și pe lângă mărcile deja cunoscute pe piață am văzut și altele noi, care probabil vor avea un cuvânt de spus în viitor.

S-a degustat la greu pe la toate standurile producătorilor expozanți 🙂 , iubitorii licorii bahice putând afla și amănunte interesante cu privire la metodele de vinificare și întreținere a viei.

vintest (45)

vintest (50)

Vintest a reprezentat punctul de vârf al Campaniei Iubesc Vinul Românesc (cine nu-l iubește?…), o inițiativă a Asociației de Cultură și Promovare a Vinului,  susținută de Domeniile Anastasia, care s-a desfășurat în 22 de crame, muzee și instituții din șase zone viticole (Buziaș, Miniș, Mehedinți, Drăgășani, Dealu Mare și Vrancea).

Și pentru că am pomenit de Domeniile Anastasia, chiar mi-a plăcut prezența lor la stand și povestea care a creat acest brand, oferită de producătorul de vinuri Marian Constantin. Vinurile provin din viile de la Urlați și Valea Călugărească și sunt prelucrate în crama Strejnicu, utilată la standarde europene.

vintest (55)

vintest (42)

Nu sunt un fan al băuturii, dar în doze mici la zile mari e binevenită, iar în ultima vreme chiar am avut ocazia să gust vinuri de excepție, cum sunt și cele de la Domeniile Ostrov.

Au venit și reprezentanți ai Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație de la Pietroasa, unde s-a desfășurat în acest an și Festivalul Tămâioasei. Pietroasa aparține de podgoria Dealu Mare și este celebră nu numai pentru vin, ci și pentru faptul că aici s-a descoperit tezaurul Cloșca cu Puii de Aur, într-o fostă carieră de piatră.

vintest (29)

Am mai degustat vinuri de la Domeniile Panciu, Sara, Cramele Logos, Crama Dealul Dorului și din crama din Ciumbrud, vinuri albe, seci, cu arome fructate, de la Domeniile Boieru, dar am admirat și o expoziție gastronomică, realizată de bucatari din cadrul Asociației Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.

vintest (23)

vintest (40)

A participa la un astfel de eveniment este o experiență frumoasă, oamenii sunt bine dispuși când este vorba de vin 🙂 , calzi și prietenoși, plus că ai ocazia să afli ce vinuri ți-ar plăcea, ca să le cauți apoi și să le consumi alături de cei dragi, că tot vin sărbătorile de iarnă!

Hai noroc! Mai merg și data viitoare la Vintest…

vintest (72)

vintest (15)
vintest (61)
vintest (17) vintest (8) vintest (12) vintest (22) vintest (62)

 

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 28 February, 2015

    […] lângă producătorii de vin, ce au avut ocazia să participe şi la VINTEST, organizat în toamna trecută la Bucureşti, anul acesta sunt aşteptaţi inclusiv producătorii […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture