Cu bagajele spre Florenta si minunata Toscana

IMG_1993

Cand ma plimbam agale prin Dresda, oras pe care multi il compara cu Florenta, un oras de care realmente m-am indragostit si in care am simtit ca pot trai o viata ma intrebam oare cum arata Florenta? Cum m-as simti eu respirand aerul romanticului oras, leagan al Renascentismului? Ma si imaginam plimbandu-ma pe Ponte Vecchio, un pod ce se aseamana mai degraba cu o colectie de cladiri alipite de o alta constructie.

De aici si pana a pasi realmente pe cel mai vechi pod din Florenta (din 1345) pentru a admira raul Arno si minunata Florenta nu mai era decat o buna portie de timp! Cu urechile ciulite si spiritul pregatit pentru o noua aventura am marjat la achizitionarea unui city-break atunci cand m-am simtit pregatita pentru a o descoperi.

Voi ateriza pe aeroportul din Pisa intr-o dupa amiaza de februarie, calda sper eu, si, mergand pe firul apei, voi profita de acest avantaj pentru a vizita pe scurt si acest oras, fiind la numai cateva minute de mers de centrul orasului.

Dupa ce ma voi poza si cu celebrul turn Garisenda din Piazza del Duomo intentionez sa ajung in Livorno pentru a admira coasta mediteraneana, de unde voi lua trenul direct pana in Florenta. Fie voi lua trenul, care ma va costa in jur de 3-8 Euro (in functie de tipul de tren ales, speram cel regional, pentru ca drumul dureaza numai un sfert de ora), fie autobuzul care costa similar.

Dupa ce ne vom fi plimbat si prin Piazza Grande, vom lua autobuzul inapoi spre gara pentru a merge spre Florenta, destinatia noastra finala (am aflat ca statia se numeste Firenze Santa Maria Novelle), trenurile circuland la fiecare ora.

Abia astept sa ma bucur de bogatia artistica si culturala a celui mai frumos oras din Toscana, dar mai ales de un apus de soare peste raul Arno…

Cu siguranta va voi povesti despre experienta mea!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

4 Responses

 1. VacanteReusite says:

  Iti doresc ca acest vis sa ti se implineaca in februarie, cum ziceai si sa te bucuri la maxim de momentele petrecute acolo!
  Si eu de mult visez la Florenta…

 2. Bia says:

  Eu ador Toscana, ce sa-ti spun, nu are cum sa nu-ti placa in inima ei. Iti recomand inainte de orice obiectiv turistic sa te bucuri de oras in intregul lui, sa-l “respiri” este cel mai bun sfat pe care ti-l pot da. Abia mai apoi te trimit in doua locuri fierbinti, Piazzale Michelangelo (de unde vei obtine cea mai minunata panorama asupra Florentei) si Santa Croce, sa te reculegi ma mormintele mintilor luminate ale Renașterii… restul e superb și aș putea vorbi până dimineață fără să epuizez.

  Daca vrei sa te plimbi si prin Toscana, recomand călduros: Lucca, Siena, San Gimignano si regiunea Chianti, dar ce vorbesc eu aici, orice vezi e “de vazut”.

  Călătorie frumoasă și aștept impresii multe și în detaliu. 🙂 Drum bun!

 3. Ana Maria says:

  -Ponte Vecchio
  -Palazzo Vecchio: turn: 6euro; turn + muzeu 10 euro. (recomand tura de o ora jumate cu camminamento della ronda)
  -Uffizi di Firenze: 6,50 euro
  -Biserica (chiesa) Santa Margherita dei Cerchi (biserica lui Dante si a iubitei sale Beatrice)
  -Casa lui Dante: 4,00 euro;
  -Basilica Santa Croce: 5 euro unde poti admira: mormintele lui Gallilei, Michelangelo, Canova, Macchiaveli; Capella dei Pazzi unde a fost omorat Giuliano de Medici;
  – Palazzo Pitti si Gradina (Giardino) Boboli: la 200m dupa ce treci de Ponte Vecchio; Visita cam 1 ora (nerecomandat daca e urat afara, adica da cu galeata :D);
  -Biserica Santa Maria Novella(in spatele garii);
  Ca sa ai o vedere faina a orasului, toata lumea alege Piazzale Michelangelo, eu iti recomand si Forte di Belvedere, urmezi Costa San Giorgio pana in varf e voilà :).
  Si apoi ar mai fi DUOMO SANTA MARIA DEL FIORE cu diverse optiuni:
  1)Battistero San Giovanni unde poti admira La porta del Paradiso
  2)Tunul Giotto cu 414 scari si fara lift 😀
  3)Cupola Duomului cu 463 de scari si tot fara lift , dar inchisa duminica
  4)Museo del opera dei Santa Maria del Fiore – 6 euro
  5)Cripta di Santa Preprata, inchisa si ea duminica
  6) Si bineinteles Domul :).
  Pentru tot complexul Domului exista 2 tipuri de bilete combinate (sau eu atat am vazut:D):
  -Battistero+S. Preparata+Campanile (Turn)+Muzeu: 15 euro
  -Battistero+S.Preparata+Cupola+Campanile (Turn)+Muzeu: 23 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture