Conferința mondială UNWTO privind destinațiile inteligente, Oviedo, Spania, 25-27 iunie 2018

Organizația Mondială a Turismului, Ministerul Energiei, Turismului și Agenda Digitală a Spaniei și Principatul Asturias organizează a doua Conferință mondială UNWTO privind destinațiile inteligente (smart), care va avea loc la Oviedo (Asturias, Spania) în perioada 25-27 Iunie 2018.

Oviedo este capitala principatelor Asturiei din Spania, precum și centrul spiritual și intelectual al Asturiei. Monumentele din Oviedo au fost înscrise în anul 1985 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

În scopul de a conduce și de a forma noi modele de turism pentru secolul 21 pe baza inovației, tehnologiei, durabilității și accesibilității, Conferința Mondială privind destinațiile inteligente reprezintă reuniunea anuală a experților în turism internațional, care discută oportunitățile și provocările pentru sectorul turistic și pentru destinații, în special, ce rezultă din dezvoltarea, implementarea și gestionarea produselor și serviciilor inovatoare care se bazează pe noi soluții tehnologice.

Reunind reprezentanții guvernelor, a entităților din sectorul privat, a cercetătorilor și a cadrelor universitare, precum și a centrelor tehnologice, evenimentul va reprezenta o platformă importantă pentru participanți de a împărtăși cunoștințe, pentru a construi parteneriate și pentru a înțelege mai bine dezvoltarea și elementele-cheie ale destinațiilor inteligente.

Bazându-se pe succesul anului precedent, ediția din 2018 a evenimentului va cuprinde teme precum:

  • Transformarea digitală în destinații
  • Soluții tehnologice pentru monitorizarea impactului
  • Administrarea inteligentă a destinației
  • Importanta noilor tehnologii pentru dezvoltarea durabilă
  • Standardizarea cadrelor, accesibilitatea datelor și securitatea cibernetică
  • Rolul abordărilor participative și al platformelor deschise
  • Povești de succes bazate pe date și cele mai bune practici în domeniul inovării în turism

Noutatea acestei ediții este introducerea primului Hackathon pentru destinațiile inteligente (#Hack4SD). Hackathon este un eveniment în care mai mulți programatori și alte persoane care participă la dezvoltarea de software colaborează pentru dezvoltarea unui proiect software (n.a.). Acest eveniment se va concentra pe dezvoltarea de soluții inteligente pentru dezvoltarea durabilă și va fi susținut în data de 24 iunie, înaintea conferinței propriu-zise.

Amănunte despre Conferința mondială UNWTO privind destinațiile inteligente puteți urmări pe site-ul oficial.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture