Ce atracții turistice să nu ratați în Nepal

Chiar dacă s-a terminat vara, gândul îmi fuge tot la căldură, așa că m-am gândit să vă ademenesc cu Nepal, care a decis să deschidă granițele pentru turiști cu începere din 17 octombrie. Pentru a intra în Nepal trebuie să faceți un test de depistare COVID-19 cu cel mult 72 ore înainte de a începe călătoria și să efectuați un al doilea test odată ajunși pe aeroportul din Kathmandu. E bine să faceți o asigurare prin care să se acopere eventuala îmbolnăvire cu COVID-19. Și în Nepal există un trend ascendant în privință infectării cu noul coronavirus, ca și în România, dar dacă vă asumați acest risc, m-am gândit să vă povestesc ce puteți face acolo.

Dacă ar fi să aleg o altă țară în care să trăiesc, ar fi cu siguranță una în care să nu fie iarnă! Iubesc căldura și dacă și voi o preferați anotimpurilor mult prea friguroase, atunci vă invit să vă faceți planuri de călătorie în Nepal, unde vă așteaptă acum o vreme călduță de vară. Nepal este o țară fascinantă. La granița dintre Nepal și China se află cel mai înalt munte din lume, Everestul, care măsoară 8.848 de metri altitudine, iar pe teritoriul intregului stat sunt opt dintre cele mai înalte 10 vârfuri de pe glob. Nepal are un potențial ridicat în ceea ce privește turismul, dacă ne gândim numai la templele de pe Valea Kathmandu și la crestele munților Himalaya.

Un circuit în Nepal poate începe în capitala Kathmandu, care este cel mai mare oraș al țării, plin de viață, împânzit de temple istorice și statui și care era în trecut unul dintre cele trei orașe regale rivale, alături de Bhaktapur și Patan. Cel mai bun loc de unde puteți începe un tur al orașului este Piața Durbar, unde se află vechile palate regale, temple, idoli și fântâni. Vizitați şi Kumari Bahal, locul unde locuieşte zeul-copil Kumari. În Piața Durbar se ţin în fiecare an marile sărbători ale regalităţii nepaleze. Întreaga zonă este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Mergeți apoi pe malurile râului Bagmati, unde se află cel mai sacru templu hindus din Nepal, Pashupatinath, închinat lui Shiva. Rețineți însă că, celor de altă religie decât cea hindusă, le este interzis să între în incinta templului. Nu ratați nici o plimbare cu ricșa în cartierul Thamel, cea mai căutată zonă de shopping din Kathmandu. Seara, o puteți petrece la un spectacol tradiţional la un restaurant local.

În Valea Kathmandu, la vest de orașul Kathmandu puteți admira spectaculoasa Swayambhunath Stupa, un monument funerar budist numit şi Templul Maimuţelor, datorită maimuțelor rezidente care locuiesc în părți ale templului, care are o arhitectură religioasă interesantă. Pe turnul cupolei sunt pictaţi ochii lui Buddha, între care se găseşte ochiul înţelepciunii, cel de-al treilea ochi. Complexul include o varietate de altare și temple, o mănăstire tibetană, un muzeu și o bibliotecă.

În Bhaktapur, fostă capitală nepaleză care se află la circa 20 de kilometri de Kathmandu, vizitați piaţa centrală, unde se găsesc Palatul celor 55 de Ferestre, Poarta de Aur, Poarta Leului şi Templul Nyatapola, cel mai înalt din Nepal. Tot aici se află două centre de artizanat, unul de ceramică şi unul de sculptură în lemn.

Atunci când vă veți îndrepta spre Parcul Naţional Chitwan, veți trece pe drum şi prin Lumbini, locul în care se spune că s-a născut Buddha. Întregul complex sacru cuprinde grădini, mai multe temple, mănăstiri, stupe şi pagode. Cireașa de pe tort a vacanței în Nepal va fi, însă, Parcul Chitwan, care este fabulous deoarece conţine unele dintre cele mai bogate ecosisteme din Asia: peste 70 de specii de mamifere, 55 specii de amfibieni şi 125 specii de peşti, dar și 540 specii de păsări, un adevărat paradis pentru ornitologi. În parc puteți să facei safari pe elefanţi și să admirați rinocerii, tigrii din Bengal, leoparzii și urșii leneși.

Evident că v-am ademenit doar cu o parte dintre atracțiile turistice ale Nepalului, suficient cât să vă pun pe jar și să vă pregătiți de una dintre cele mai frumoase și mai interesante vacanțe pe care le puteți face!

De reținut:

  • Știați că steagul Nepalului este singurul din lume care nu are formă pătrată sau dreptunghiulară? Emblemele steagului care seamănă cu două fanioane lipite sunt soarele și luna.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

1 Response

  1. Mariana says:

    Nepalul este foarte frumos, ceva unic ce nu se aseamana cu nimic altceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture