Casa Comana, o oază de relaxare în mijlocul naturii

Am revenit cu drag la Casa Comana, despre care v-am povestit aici, iar de data aceasta în plină vară, când natura a explodat pe drept cuvânt și întreg domeniul pare cu adevărat o bucățică de rai.

Resortul se află langă Pădurea Comana și legendara Deltă a Neajlovului, unde încă mai bântuie spiritul lui Vlad Țepeș, despre care se spune că a căzut în luptele care s-au dat în zonă, între dealurile care străjuie drumul Giurgiu – Bucureşti, trupul fiindu-i înmormântat la Mănăstirea Comana, monument istoric, aflat în apropiere.

Am rămas surprinsă de amenajările și facilitățile care s-au făcut în ultima vreme, Casa Comana devenind un loc perfect pentru a petrece o zi întreagă în mijlocul naturii și, totuși, în civilizație, în același timp.

Situat pe malul unui lacul privat de agrement, resortul Casa Comana, beneficiază de terase și pontoane care oferă vederi spectaculoase, iar pe lac te poți plimba cu barca, caiacul sau cu vaporașul, dar poți traversa și o bucată din el cu … tiroliana, paralelă cu Pasarela Dorințelor, pentru că în incintă există și un parc de aventură, foarte aproape de lac.

Noi am mers pe urmele trenulețului Orient Express care înconjoară domeniul, descoperind, de data aceasta, Podul Sărutului care trece peste Canalul Corint, dezvăluind un loc superb unde cei îndrăgostiți își pot uni destinele sub cerul liber, plimbându-ne mai apoi chiar pe malul Deltei Neajlovului, plină de mlaștini, canale și, evident, păsări (peste 140 de specii), a două deltă ca biodiversitate după Delta Dunării. Am reușit să vedem chiar o familie de lebede! Delta Neajlovului se întinde pe o suprafață de 1100 de hectare. Balta Comana, cum mai este denumită delta, este alimentată de râul Neajlov, care face parte din Parcul Natural Comana, fiind considerată cea mai mare zonă umedă din sudul României și a treia din țară după Delta Dunării şi Balta Mică a Brăilei. Aproape o treime din suprafaţa Parcului Natural Comana este împădurită.

Revenind la Resortul Casa Comana, acesta oferă cazare de patru stele în hotelul principal care arată ca un adevărat conac boieresc sau vile de lux și numără trei restaurante, o pivniță de vinuri, unde chiar am participat la o degustare, dar și un parc de aventură (cu trasee de aventură și escaladă), o grădină de legume și fructe, un manej, cu cai lipițani, rasă ce reprezintă una dintre rasele de cai cele mai moderne din Europa. Se pot lua chiar lecții de echitație.

Interesantă este istoria acestuia. Prima pensiune turistică Casa Comana, se năștea acum 20 de ani, chiar în imediata apropiere a Deltei Neajlovului, care din 2010 a devenit un adevărat resort turistic, o atracție pentru turiștii români și străini, un loc perfect pentru o vacantă în familie, dar și pentru întâlniri de afaceri, într-o simbioză perfectă care îmbină istoria și tradițiile zonei.

Activitățile care se pot face aici sunt foarte diverse, pe lângă plimbările pe lac și traseele din parcul de aventură, mai putem practica și:

 • tir cu arcul
 • paintball
 • închiriere biciclete
 • tenis
 • darts
 • plimbări cu trăsura
 • zbor cu parapanta
 • pescuit
 • plimbare cu trenulețul Orient Express, primul trenuleţ turistic din Comana (32 locuri)

Si pentru ca am vorbit de Parcul de Aventură Comana, accesul este 50 de lei de persoană, pentru 3 ore și  cuprinde 6 trasee pentru copii, 3 trasee pentru adulți de dificultate progresivă (ușor, mediu și dificil),  dar și o tiroliana peste lac pe care Diana l-a traversat fără să ezite!

Soarele arzător de august ne-a făcut să nu zăbovim prea mult în sâmbăta pe care am ales-o pentru o plimbare plăcută pe aleile domeniului, mai ales că petrecusem cu nici 12 ore înainte o seară superbă tot la Casa Comana, la o petrecere grecească chiar la Taverna Marelui Paharnic de aici și ne prinsese miezul nopții, iar oboseala își spusese cuvântul, așa că data viitoare vom veni de dimineață pentru a beneficia de toate facilitățile pe care le poate oferi.

Și pentru că am menționat  de o seară grecească la Casa Comana, neapărat vă invit să participați la un astfel de eveniment!

Seară Grecească la Casa Comana

Momente plăcute am petrecut și în București la Taverna Marelul Paharnic, un restaurant cu specific grecesc, care aparține aceluiași proprietar, Gelu Palamaru, ca și Casa Comana, cu preparate din bucătăria delicioasă a Greciei, însă pe timpul verii, la Casa Comana au loc petreceri grecești la taverna ridicată aici, în care am participat la seara frumoasă de care vă spuneam, aniversând un număr de ani de căsătorie… Taverna Marelul Paharnic de la Casa Comana este deschisă din aprilie și până în octombrie și numai la sfârșit de săptămână.

Meniul pentru seara grecească a fost la alegere, dintre:

 • Meniul cu platou de carne, care conține: antreu, respectiv brânză feta, măsline, tzatiki si platoul propriu-zis cu bifteki – cârnat grecesc, ghiros pui – ghiros porc, cartofi prăjiti, tzatiki, pită, ceapă roșie si, evident, desert – baclava cu înghețată;
 • Meniul cu platou de pește, care conține: antreu, respectiv brânză feta, măsline, tzatiki si platoul propriu-zis cu barbuni prăjiti – calamar rondele, creveți amețiți, lămâie, pită, salată verde desert – baclava, înghețată.

Bineînțeles că am luat ambele meniuri și am comandat și un pește foarte gustos cu cartofi copți la cuptor, copiii fiind foarte încântați de mâncare. În orice caz, se pot servi tot felul de preparate grecești, precum gyros, souvlaki, tzatziki, fructe de mare, salată grecească, peste, dulciuri specifice grecești, unele dintre ingrediente fiind aduse chiar din Grecia, precum smântâna pentru tzatziki, halloumi, condimentele, uleiul de măsline, etc. Chiar nu ai cum să nu simți spiritul tradițional al elenilor!

Dealtfel, resortul Casa Comana se pretează excelent pentru multe evenimente, nu numai pentru aniversări, cât mai ales pentru botezuri, nunți și alte petreceri fastuoase. Bucătăria de la Casa Comana îmbină mai multe culturi, pe lângă cea tradițională românească și cea grecească, există preparate inspirate și din alte bucătarii internaționale.

Așezat într-un cadru natural cu adevărat mirific, resortul Casa Comana, care se întinde pe o o suprafață de 18 ha, reprezintă o adevărată oază de liniște și relaxare departe de agitația citadină…

De reținut:

 • Cum ajungi: București – Adunații Copăceni – Grădistea – Comana sau București – Călugăreni – Brăniștari – Budeni – Comana
 • Adresa: Casa Comana, Gelu Naum, 607, 087055 Comana, Giurgiu, Romania
 • Site oficial: http://www.casacomana.ro/new/, iar pentru parcul de aventura: http://parcaventuracomana.ro/ .
 • Rezervări pentru Seara Grecească la Casa Comana: https://casacomana.lpages.co/searagreceasca/ .
 •  Atracții turistice în zonăMănăstirea Comana, Moara de rtie, Casa memorială Gellu Naum, Fântâna cu Nuc (locul în care Vlad Ţepeş a fost ucis în 1476).

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

 1. Georgiana says:

  Poze superbe,mai ales cea cu nunta la malul lacului! O atractie ispititoare in general pentru cei din Bucuresti, care pot veni si pentru o zi doar, iar pentru noi ceilalti doar in vacanta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture