Caru’ cu Bere – emblemă a capitalei
Cei care mă cunosc știu că unul dintre locurile mele preferate de luat masa atunci când sunt prin centrul Bucureştiului este Caru’ cu Bere, celebrul local vechi de vreo 125 de ani…
Fiind atât de cunoscut în rândurile bucureștenilor este musai să îți faci rezervare dacă vrei să mănânci la sfârșit de saptmană. Altfel, chiar dacă este aglomerat, poți găsi un loc, însă poze am reuşit să fac cu greu, tocmai pentru a nu prinde meseni şi a nu deranja.
Mai nou, am stat la etaj lângă balustradă și mi s-a părut cel mai bine. Nu numai că scapi, practic, de aglomerație, mesele fiind dispuse în șir indian, dar ai și o panoramă frumoasă asupra restaurantului.
Ce are deosebit?
În primul rând aspectul acestuia, desprins parcă din vremurile de altădată cu domni și domnițe, interiorul semănând mai degrabă cu un palat. Vitraliile și picturile murale te introduc în atmosfera Bucureștiului interbelic…Și cum se putea altfel când poartă amprenta multor oameni celebri care i-au trecut pragul, cum ar fi I. Luca Caragiale?
Chiar dacă am comandat uneori mâncăruri separat, pot spune că cele mai bune tot meniurile mi s-au părut și mă refer aici la cele speciale pentru prânz, dar există și meniuri pentru pensionari sau studenți, cum ar fi Meniul Bursierului, Meniul de Sesiune sau Meniul Restanțierului.
În timp am luat cam toate meniurile de prânz, însă ultima oară am comandat “Meniul Meșteșugarilor” ce ne-a delectat cu:
- supă de pui cu tăiței de casă
- ceafă de porc cu cartofi prăjiți și brânză rasă
- salată de roșii și castraveți
- tartă cu brânză
Porțiile nu sunt foarte mari, dar desertul de la final le pune capac! Este atât de bun, încât îți promiți ca sigur să revii cât mai curând aici! Nu rataţi nici papanaşii!
Un astfel de meniu costă 22.4 lei și poate fi servit de luni până vineri numai între orele 12.00-18.00.
Pentru iubitori, sortimentele de bere sunt foarte variate, dar nu sunt tocmai ieftine la preț. Ca, de altfel, întreaga gamă de băuturi, însă este și normal, dacă ne gândim că este un restaurant cu tradiție din centrul capitalei și plin de evenimente muzicale ce creează o atmosferă plăcută.
Nu uitați că dacă este aglomerat, s-ar putea să așteptați cam mult ospătarul, iar dacă afară e iarnă și sunteţi aşezaţi la parter lângă ușă, puteți simți curentul.
Când va aflați în zonă vizitați și micuța Mânăstire Stavropoleos, situată chiar pe aceeași stradă cu restaurantul, a cărei biserică are o vechime de aproape 300 de ani. Strada leagă centrul vechi de Calea Victoriei, iar Palatul Cec ce se vede în capătul străzii are darul de a te transpune în micul Paris de altădată!
Și dacă vreți să veniți în București doar pentru a gusta din atmosfera romantică a unuia dintre cele mai celebre restaurante, cum este Caru’ cu Bere, puteți să vă cazați în apropiere de Piața Universității și să faceți o plimbare binemeritată prin centrul vechi! Detalii aici.
E intr-adevar o emblema a capitalei, intotdeauna m-am simtit bine la Caru’ cu bere !
Si eu ador locul asta…doar ca nu am mai reusit sa ajung la desert :(…Data viitoare neaparat incerc papanasii ;). Mai ales ca e aproape de Manastirea Stavropoleos si asa prind doi ierpuri 😉
Neaparat!