București – Oraș al Păcii, distincție oferită cu ocazia Simpozionului Internațional Young Skal 2014

În perioada 24-27 aprilie 2014 s-a desfășurat la București Simpozionul Internațional Young Skal 2014, un eveniment organizat în premieră în România, ce a reunit profesioniști din industria turistică din peste 10 țări europene. Evenimentul organizat de Clubul Young Skal București, prima organizație profesională a tinerilor din domeniul turismului din România, a ajuns deja la cea de-a doua ediție, reunind peste 50 de specialiști.

Simpozion Skal (4)

Cu această ocazie am participat la seminarul interactiv dedicat priorităților de dezvoltare și promovare a turismului și a companiilor din industrie, ce a avut loc în data de 25 aprilie la București, la hotelul Ibis Gara de Nord. La seminar am avut prilejul să ascult personalități din domeniul turismului și oficiali ai organizației Skal Internațional:

  • Marianne Krohn – vice președinte Skal Internațional,
  • Răzvan Filipescu – președinte al Autorității Naționale pentru Turism,
  • Răzvan Pirjol – președinte al Skal Internațional România,
  • Antoni Kuhnen – președinte onorific al Skal Internațional România,
  • Călin Ile -“ secretar general al Skal Internațional România
  • Andrei Mihăilescu -“ președinte al Young Skal București.

Simpozion Skal (89)

Trebuie să recunosc că nu am fost familiarizată cu această asociație înainte de seminar, însă nu am fost deloc surprinsă să constat cu câtă bucurie se discută despre turism, prin călătorii reușind să descoperim atâtea frumuseți, după cum a ținut să precizeze Andrei Mihăilescu, în deschiderea seminarului. Atmosfera a fost în permanență degajată, iar discuțiile au fost foarte plăcute.

Simpozion Skal (12)

Accentul a fost pus, cum era și evident, pe tinerii profesioniști care activează în industrie și care sunt viitorul, având chiar ce învață de la ei, dna Marianne Krohn dezvăluind câteva aspecte ale strategiei de urmat pentru asociație, atât în ceea ce privește branding-ul, dar mai ales noua tehnologie, precum și necesitatea participării la târgurile de turism.

Simpozion Skal (30)

Turismul nu este numai un domeniu plăcut în care să lucrezi, o industrie importantă, turismul este ca un pod care leagă națiuni, culturi și oameni, așa cum spunea Răzvan Filipescu în cadrul seminarului, ANT aducându-și contribuția pentru dezvoltarea unui turism sustenabil, având încredere că prezența Skal în România va contribui și va ajuta la promovarea țării. Răzvan Pirjol chiar a făcut invitația celor veniți în București la seminar să fie activi, doar avem ce oferi, nu? Și dacă București are ce oferi, atunci se duce vestea mai departe!

Simpozion Skal (79)

Ceea ce am reținut cel mai mult a fost că nimic nu se poate obține fără o cooperare, iar membrii Skal acest lucru încearcă să ofere, posibilitatea ca oamenii de peste tot să se întâlnească, mai ales tinerii cu vârstnicii, Antoni Kuhnen demonstrând prin prezentarea sa acest lucru, punând accentul inclusiv pe social media.

Simpozion Skal (51)

Am remarcat în sală și prezența deosebită a dnei Maria Stoian, președinte fondator al ANTREC, care a și susținut a doua zi celor de la Skal, un discurs despre păstrarea tradițiilor românești.

Simpozion Skal (7)

Seminarul s-a încheiat cu ceremonia de acordare a titlului de €œ”Oras al Pacii” orașului București, care a avut loc în parcul Herăstrău și care a fost oferită reprezentanților Consiliului General al Municipiului București și clubului Young Skal București de către Institutul Internațional de Pace prin Turism (IIPT) și Skal Internațional. Urmare a ceremoniei, Bucureștiul a devenit primul oraș-capitală al lumii care a primit această distincție și care a aderat la rețeaua Global Peace Park. Ceremonia a inclus inaugurarea a două plăci comemorative în zona Aquarium din Parcul Herăstrău și plantarea a 12 copaci, ce simbolizează trăinicia și pacea, la care am pus și eu umărul (adică lopata 🙂 ). Nu au lipsit nici porumbeii albi, iar pe crengile copacilor participanții au prins bilețele cu mesaje de pace.

Simpozion Skal (248)

Simpozion Skal (128)Simpozion Skal (176)

skal2skal3Simpozion Skal (225)Simpozion Skal (228)Nu putem decât să ne bucurăm că București devine, astfel, prima capitală din lume care primește titlul de oraș al păcii, un motiv în plus de mândrie pentru noi, demonstrând, dacă mai era cazul, că suntem nu numai pe harta Europei, dar pe harta lumii și că depinde numai de noi, românii, să ne aducem propria contribuție la promovarea României, pentru că alții reușesc să o facă cu mare succes!

Simpozion Skal (2)Simpozion Skal (5)Simpozion Skal (11)Simpozion Skal (18)Simpozion Skal (32)Simpozion Skal (48)Simpozion Skal (61)Simpozion Skal (74) Simpozion Skal (75)Simpozion Skal (97)Simpozion Skal (105)Simpozion Skal (109)Simpozion Skal (132) Simpozion Skal (133) Simpozion Skal (134) Simpozion Skal (135) Simpozion Skal (136) Simpozion Skal (137)Simpozion Skal (139)Simpozion Skal (143)Simpozion Skal (145)Simpozion Skal (147)Simpozion Skal (150)Simpozion Skal (153)Simpozion Skal (156)Simpozion Skal (161)Simpozion Skal (162)Simpozion Skal (167)Simpozion Skal (174)Simpozion Skal (178)Simpozion Skal (181)Simpozion Skal (210)Simpozion Skal (216)Simpozion Skal (199)Simpozion Skal (221)Simpozion Skal (239)Simpozion Skal (245)Simpozion Skal (253)Simpozion Skal (258)Simpozion Skal (262)Simpozion Skal (267)

Notă: un album complet, pe pagina de facebook a blogului.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. Felicitari pentru intreaga actiune si succes participantilor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture