București – capitală a turismului rural românesc de Sărbatoarea Pensiunilor, Sărbatoarea Margaretelor

În perioada 21-22 iunie 2014 vom avea ocazia sa participăm la un eveniment organizat de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Turism, în parteneriat cu revista “Vacanţe la ţară” şi cu Facultatea de Management din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi de Medicină Veterinară din Bucureşti.

Este vorba de “Sărbătoarea pensiunilor, sărbătoarea margaretelor”, manifestare în cadrul căreia proprietari de pensiuni din judeţele Braşov, Covasna, Buzău, Iaşi, Suceava, Gorj, Vâlcea, precum şi din zona Munţilor Apuseni își vor prezenta ofertele.

Evenimentul are loc chiar în inima satului românesc din București, adică la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, între orele 10.00 şi 18.00.

Muzeul Satului Namaste India (40)

Sâmbătă va fi organizat și un program folcloric susţinut de ansamblurile de dansatori şi interpreţi din diferite zone ale țării. Totodată, vor avea loc expoziții de produse tradiționale realizate de meșteri populari: meșteșuguri tradiționale, costume populare, covoare şi tricotaje cu motive tradiţionale şi multe alte dovezi ale autenticităţii produselor româneşti.

Covoare oltenesti (27)

romexpo artizanat (145)

Vor veni artizani cu ouă încondeiate, iar vizitatorii se vor delecta cu imagini surprinse în regiunile rurale ale României, prin intermediul Expoziţiei de fotografie „Vacanțe cu Farmec” în care va fi promovat specificul pensiunilor din mediul rural.Muscate si Castelul Bran 1 (284)

În același timp, va avea loc Simpozionul “Ospitalitate în satele românești: Autenticitate și Tradiții – Cheia succesului în turismul rural” precum și o proiecţie de film etnografic, în sala de seminar a Muzeului Național al Satului.

În cadrul acestui eveniment, pe 21 iunie, vor fi decernate Premiile anuale « Margareta de Aur », ce a ajuns la cea de-a zecea ediţie, prin care ANTREC recunoaşte reuşitele proprietarilor de pensiuni. Distincţiile ANTREC vor fi acordate pentru tradiţii şi obiceiuri locale, gastronomie, agrement, grădini frumoase şi organizare de festivaluri.

“Bucureştiul are, din fericire, un colţ rural, şi acesta este Muzeul Satului. Ne bucură şi ne onorează faptul că această instituţie ne-a fost alături permanent. Împreună vom putea promova în continuare turismul rural românesc, şi sunt convinsă că acest eveniment va oferi o mostră a ceea ce înseamnă turism rural în ţara noastră. Astfel vom atrage şi mai mulţi turişti către pensiuni, natură şi tradiţii, mai ales că bucureştenii vor avea ocazia să discute direct cu proprietarii de pensiuni », declară Dr. Maria Stoian, preşedinte fondator ANTREC.

Targu Jiu (35)De reținut este faptul că toate manifestările şi programele ANTREC din acest an se desfăşoară sub auspiciile “ANTREC România la aniversarea a 20 de ani – Păstrăm tradiţiile”, precum şi a 10 ani de la înfiinţarea revistei specializate “Vacanţe la ţară”.

Un eveniment la care voi lua parte cu mult drag, știută fiind dragostea mea pentru sat și tradiții, așa că ne vedem în weekend, la Muzeul Satului!

Casa Hobita (33)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. Monica ANGHELOVICI a devenit unul din cei mai importanți promotori ai turismului românesc…
    Comunitatea ANTREC Alba fondatoare asociației naționale cu același nume, susține cu rezultate importante dezvoltarea turismului rural românesc.
    Ne face plăcere să promovăm împreună România rurală ca destinație turistică!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture