Bloggerii au schimbat lumea – lumina s-a aprins la Ursici!

Cu ceva vreme în urmă am tras un semnal de alarmă vizavi de o iniţiativă a Asociaţiei Free Mioriţa, menită să aducă lumină unui sat întreg, lipsit de această facilitate banală, aş putea spune, pentru secolul în care trăim. Este vorba despre satul Ursici din judeţul Hunedoara, aflat la poalele Munţilor Şureanu, care acum a devenit primul sat din România iluminat cu panouri solare.

SONY DSCProiectul a fost dus la bun sfârşit datorită implicării a 30 de bloggeri, a 24 de voluntari şi a susţinerii Băncii UniCredit Ţiriac. Cei 24 de voluntari au muncit 9 zile pentru a instala cele 14 panouri solare care au adus lumină în sat!

Nu numai că s-a făcut lumină in satul Ursici, un sat aflat la peste 1000 de metri altitudine, dar sătenii nici măcar nu vor plăti facturile pentru ea!

Acest lucru demonstrează că atunci când te implici în ajutorarea semenilor, chiar şi numai cu o vorbă dusă mai departe, minunile chiar se intâmplă…

Despre această campanie puteţi citi şi în articolele Bloggerii pot schimba lumea şi Lumină pentru Ursici, lumină pentru oameni!

Lumina pt Ursici_Free Miorita

Campania “Lumina pentru Ursici” a fost demarată de Asociaţia “Free Mioriţa”, iar cine doreste să ajute şi la alte proiecte similare, poate să ia legatura cu asociaţia, fiind disponibile şi materiale promoţionale destinării strângerii de fonduri (Iulian Angheluță / iulian@freemiorita.ro / 0722.234.727)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. Adriana says:

    Foarte frumos proiectul. Și mai ales rezultatul. Cu cine să iau și eu legatura de la Free Miorița pentru sfaturi, eventual pentru inițierea unui proiect într-un sat din Clisura Dunării?

    • Puteti lua legatura cu Iulian Anghelută de la Asociaţia “Free Mioriţa”, adresa de mail:iulian@freemiorita.ro / 0722.234.727. O sa adaug si in text pentru alte persoane interesate. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture