Atracții turistice în Monaco

Monaco este una dintre cele mai fascinante țări din lume. Strălucirea și farmecul său se îmbină perfect cu frumusețea naturală și arhitectura veche de secole pentru a face o destinație de vacanță care este diferită de oricare alta. Poate că Monaco este a doua cea mai mică țară de pe pământ, după Vatican, dar poate oferi atracții de neuitat.

Potrivit unui mit antic, Hercules ar fi trecut prin zona în care se afla astăzi Monaco și s-a întors de la vechii zei. De aceea acolo s-ar fi construit templul lui Hercule Monoikos. Deoarece singurul templu din această zonă a fost „Casa” lui Hercule, orașul a fost denumit Monoikos.

Atunci când auzim de Monaco, gândurile noastră zboară imediat spre lux și rafinament. În statul princiar de numai doi kilometri pătrați care este situat pe Riviera Franceză, veți rămâne surprinși de zecile de atracții turistice care vă vor fascina la tot pasul.

Acest paradis mignion, în care marea se împletește cu zona deluroasă, iar clădirile vechi cu cele contemporane, este a doua cea mai mică și mai dens populată țară din lume și are zece districte. Cel mai cunoscut este cel al Cazinourilor, unde veți putea vizita Cazinoul Monte Carlo, un complex de jocuri de noroc și divertisment, ridicat la inițiativa Prințesei Carolina, soția printului Florestan I și care a reprezentat ani la rând sursa principală de venit a principatului Monaco. Pe lângă faptul că sălile de joc sunt decorate cu vitralii și sculpturi deosebite, atriumul este realizat din marmura și acoperit cu aur. Nicăieri nu veți găsi atâta grandoare și strălucire.

Un tur de oraș ar putea începe, însă, cu Muzeul Oceanografic, un muzeu de științe marine inaugurat în anul 1910. Clădirea se înalta pe o stâncă la 85 de metri, iar arhitectura sa aparține stilului neo – baroc. Aici veți găsi specii de faună marină, precum stelele, aricii și căluții de mare, broaște țestoase, o colecție de obiecte cu scop cultural și ritual, machetele unor nave, iar la subsol se afla un acvariu imens cu 4000 de specii de pesti. La etajul 1 veți avea ocazia să admirați o expoziție navală, care include și un iaht de cercetare care a aparținut fostului principe Albert I.

Puteți continua cu Palatul Princiar, care a fost mai întăi o fortăreață realizată în stil genovez. Reședința oficială a prințului de Monaco cu apartamentele sale luxoase este deschisă publicului doar sezonier, iar un bilet de intrare costă 8 euro pentru un adult.

Cel mai cunoscut obiectiv religios din Monaco pe care îl puteți vizita este Catedrala Sf. Nicolae, care îmbină stilul roman cu cel bizantin și în care a fost înscăunat printul Albert al ÎI-lea în anul 2005. Aceasta este realizată dintr-o piatra deosebită care se albește după ploaie. Intrarea este gratuită.

Poate că este un stat mic, dar în Monaco se află Jardin Exotique, cea mai mare grădină botanică din Europa, cu plante aduse tocmai din Mexic și Africa. Vă puteți plimba și prin Gradina de Trandafiri a prințesei Grace, care s-a deschis în memoria fostei actrițe americane, soția printului Rainier ori în Gradina Japoneză.

Nu puteți pleca din Monaco fară să admirați iahturile luxoase din porturile sale. Unul dintre acestea este portul Hercules, care este folosit din vremuri străvechi. Acesta a fost extins de mai multe ori în ultimul secol, astfel că astăzi acoperă o suprafață de 160.000 m.p., potrivită pentru cele 700 de vase care pot ancora zilnic. Portul Hercules se află în secțiunea centrală din Principatul Monaco – La Condamine, unde se mai află Stadionul nautic Rainier III și Parcul Princess Antoinette.

În același timp, puteți vizita și Muzeul Naval pentru o experiență desăvârșită. Colecția de mașini antice vă va lasă fară cuvinte.

Chiar dacă preturile sunt ridicate, răsfățați-vă cu o masă la un restaurant, o cafea la Cafe de Paris sau măcar savurați o înghețată. Și, de ce nu, relaxați-vă pe plaja Larvotto, singura plajă deschisă publicului.

Indiferent de buget, Monaco merita să fie admirat, cu atât mai mult cu cât puteți ajunge în doar jumătate de ora cu trenul din Nisa, o alta destinație superbă pe Coasta de Azur.

De reținut:

  • Din București există zboruri low cost spre Nisa cu Wizz Air și Blue Air, la un cost de circa 50 de euro/segment.
  • Biletul de tren din Nisa spre Monaco este în jur de 8 euro dus-întors.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture