Astăzi se împlinesc 4 ani de Poveşti de călătorie!

Aşa de repede trece timpul, încât am senzaţia că anii trecuţi nu au fost decât zilele unei luni! Au trecut 4 ani în care am călătorit în multe locuri minunate, am scris şi v-am făcut invitaţii de petrecere a timpului liber în fiecare weekend, în cadrul emisiunii Ca Pe Roate de la Radio România Actualităţi.

seven sisters (111)

1 ianuarie m-a prins în Londra, unde am şi petrecut Revelionul 2016, vizitând Winter Wonderland din Hyde Park, considerată una dintre cele mai spectaculoase destinaţii cu ocazia Crăciunului. De altfel, anul care a trecut m-a purtat de câteva ori prin Marea Britanie, pe lângă Londra: în Lancing, unde am vizitat Lancing College Chapel, ce deţine unul dintre cele mai înalte interioare de biserici din toată Anglia, Portsmouth, oraşul port la Canalul Mânecii, în care s-a născut scriitorul Charles Dickens şi unde am vizitat multe obiective, dar în care am rămas impresionată de Emirates Spinnaker Tower, turn ce întrece în înălţime London Eye, Blackpool Tower şi Big Ben, fiind turnul cu cea mai mare podea de sticlă din Europa şi Seaford, în apropiere de care se află una dintre minunile Angliei: Seven Sisters, nişte formaţiuni stâncoase albe ce se întind pe 280 de hectare, între Seaford şi Eastbourne, şi care fac parte din Parcul Naţional South Downs.

Citeşte şi 20 de sfaturi pentru cei care călătoresc în Anglia

În luna februarie 2016, PoveştideCălătorie.ro a fost inclus în Top 20 cele mai influente bloguri de travel, de către Revista Biz, ceea ce m-a bucurat, evident. După ce am participat în martie la Romanian Digital Travel Conference, cel mai important eveniment din România dedicat dezvoltării afacerilor din domeniul turismului folosind instrumentele marketingului online şi după ce am redescoperit atracţiile turistice cu care se mândreşte Câmpina şi am vizitat Centrul Sanconfind, care pune Poiana Câmpina pe harta turismului balnear din România, cunoscută de peste 100 de ani datorită izvorului cu apă sărată, în aprilie 2016, am fost invitată la TVR 2, în cadrul emisiunii Actual pe 2, unde am discutat despre destinaţiile preferate ale românilor de Paşte şi 1 Mai.

Am ajuns şi pe litoralul românesc în primăvară, dar şi la începutul toamnei, în Mamaia, acolo unde copiii mei se simt cel mai bine, la hotel Iaki, la care puteţi ajunge şi în extrasezon, de exemplu de Ziua Femeii şi de Luna Îndrăgostiţilor pemtru a sarbatori iubirea 🙂 .

În luna octombrie 2016 am participat la etravel Conference 2016, cel mai mare eveniment naţional de afaceri şi promovare online dedicat industriei de turism din România, unde am fost nominalizată la secţiunea Cel mai popular blogger de travel, la Ziua Toamnei la Conac by Residence Hotels, la Forumul Naţional de Turism Ecvestru, unde am aflat în ce locuri din România putem practica echitaţia în vacanţă şi am fost partener media la Salonul Vintest, ce s-a desfăşurat la Sala de Marmură la Casa Presei Libere.

Sfârşitul toamnei m-a găsit la Hanul Ancuţei, punct de plecare într-un infotrip prin Moldova şi Iaşi, vizitând multe atracţii turistice, printre care Cetatea Neamţului şi Casa Memorială “Mihail Sadoveanu” din Vânători-Neamţ, dar şi în Pucioasa, unde am făcut cunoştinţă cu … spiriduşii lui Moş Crăciun chiar la Fabrica de globulete.

Am participat şi am fost partener media la multe evenimente din domeniul turismului, însă, recunosc că am călătorit mai puţin în acest an, deşi am petrecut jumătate din an în afara ţării (să ştiţi că nu am plimbat valiza la trecerea dintre ani) şi e posibil că şi în acest an să călătoresc mai puţin, poate unde am simţit nevoia să petrec mai mult timp cu familia mea şi să ne bucurăm cele mai multe momente împreună. Nici la scris nu am fost la fel de activă ca anii trecuţi, însă anul acesta promit să îmi iau revanşa! Sunt prea multe destinaţii în care am fost şi nu am reuşit să scriu încă despre ele şi ar fi păcat, pentru că vreau să le cunoaşteţi şi să le vizitaţi. Va recomand, însă, să urmăriţi rubrica Ştiri turism: Sinteza Lunii..., o rubrica nouă, apărută în toamna 2016, care prezintă noutăţile în turism din luna respectivă, utilă şi pentru cei care lucrează în această industrie.

Citeşte şi Ştiri turism: sinteza lunii decembrie 2016

Dacă ar fi să fac o lista cu destinaţiile pe care îmi doresc să le vizitez în 2017, aceasta ar include Atena, Dublin, Milano şi Lisabona, dar şi un circuit în judeţele Alba şi Maramureş. Rămân restantă şi la Spania şi Croaţia, dar şi la o croazieră.

Suntem în prima săptămână a unui nou an…O săptămână în care putem face bilanţuri, liste, planuri…Au fost ani în care, pentru mine, era ziua în care îmi programam vacanţele, dar viaţa mi-a dat de înţeles că e greu să faci planuri pe termen lung, pentru că pot fi spulberate. De azi pentru azi sau de azi pentru mâine e mult mai realist. Aşadar, azi îmi propun nişte obiective, necondiţionate de o dată în calendar, însă condiţionate de mult optimism, voinţă şi încredere în reuşite. Anul 2017 nu îl vreau mai bun ori mai frumos, ci îl doresc cel mai bun, cel mai frumos şi cel mai interesant din viaţa mea! Va doresc să aveţi şi voi un 2017 aşa cum îl aşteptaţi să fie!

La mulţi ani!

london bridge foto (153)
Citeşte şi 3 ani de Povești de călătorie în destinații minunate!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

3 Responses

 1. Georgiana says:

  Chiar ca au repede cei patru ani!
  Te felicit din suflet pentru toate realizarile amintite mai sus si bineiteles pentru calatoriile de anul trecut!
  La multi ani, Povesti de calatorie!
  La multi ani, Monica!
  Mult succes si mai ales multa inspiratie la scris si la alegerea destinatiilor de vacanta! Ai o voce superba la radio! Ti-a mai spus cineva?

 2. Maria Irimia says:

  Felicitări pentru bucuria și energia cu care întreprinzi călătorii și povestești despre ele. Mult succes și vacanțe minunate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture