Arena din Verona

Primul obiectiv turistic cu care am facut cunostinta in Verona a fost amfiteatrul aflat in Piata Bra, punct central al orasului Verona si de unde putem porni spre multe dintre cele mai cunoscute atractii.

Amfiteatrul este cunoscut sub numele de “Arena” si este al treilea ca marime din Italia, dupa Colosseumul din Roma si Capus din Neapole, fiind construit cu 50 de ani inaintea primului.

IMG_2134

Numele de “arena” provine de la nisipul care se imprastie in centru pentru a absorbi sangele celor care se luptau spre deliciul spectatorilor.

Structura amfiteatrului este decorata cu marmura din piatra de rau cu caramida.

Ca si Colosseum-ul, Arena era acoperita pentru a proteja spectatorii de soare si ploaie, iar iesirile (vomitoria) erau numerotate. In arena se luptau atat gladiatorii, cati si barbatii cu fiarele, iar intrarea era libera. Ulterior, in Evul Mediu, a devenit o fortareata, o inchisoare. Mai tarziu, magazine, ateliere si bordeluri isi faceau aparitia sub arcadele sale. In timpul celui de-al doilea razboi mondial Arena a fost adapost aerian.

IMG_2264

De Craciun, langa amfiteatru se infiinteaza o veritabila piata de Craciun.

In timp, parti din Arena au fost utilizate pentru alte constructii ale Veronei, iar din al treilea nivel de arcade a mai ramas doar un fragment.

Dimensiunile sale sunt: 153m/124m si o inaltime de 30 de metri, 72 de arcade, putand gazdui pana la 25.000 de oameni.

Stiati ca:

–  Sf. Francis din Assisi a predicat in Arena din Verona?

–  Arena a fost inspiratie pentru Dante Alighieri cu Divina Comedie?

–  Arena este inscrisa in patrimoniul National Unesco, ca si Verona insasi?

Alte atractii turistice in Piata Bra:

–         Teatrul Filarmonic si Academia Filarmonica

–         Statuia lui Victor Emanuelle al II-lea, primul rege al Italiei dupa unificare

IMG_2136

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

3 Responses

  1. Alexandra Ionescu says:

    Un alt aspect interesant este ca Arena din Verona este inca folosita in zilele noastre (evident, nu pentru lupte cu gladiatori, ci pentru spectacole de opera, precum si pentru celebrul “Arena di Verona Festival”).
    Printre solistii romani care au avut ocazia sa cante pe aceasta scena (unde au cantat si Maria Callas – inca de la debut – Placido Domingo si Pavarotti…), am sa-i amintesc pe: mezzo-soprana Viorica Cortez, soprana Virginia Zeani, soprana Elena Mosuc, soprana Mirela Bunoaica, Mihaela Marcu, tenorul Ludovic Spiess, tenorul Corneliu Murgu, baritonul Alexandru Agache, basul Dan-Paul Dumitrescu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture