Apartamente de lux în Bucureşti pentru turiştii dornici să viziteze capitala

În ultima vreme, Bucureşti a stârnit interesul turiştilor străini de a-l vizita, ceea ce nu poate decât să ne bucure, era şi timpul să fie şi capitala noastră pusă pe harta turismului internaţional, în ciuda unor probleme încă nerezolvate, dacă ar fi numai să menţionez drumurile mereu în lucru şi celebrele gropi în asfaltul uneori turnat cu numai câţiva ani în urmă.

Bucureşti este un brand turistic şi încă unul în creştere, aşa că mă aştept că să fie luat cu asalt de câţi mai mulţi turişti români şi străini în acest an şi să devină o destinaţie din ce în ce mai atractivă, cu posibilităţi de cazare cât mai multe şi mai variate.

01

 De ce ar alege un turist să viziteze Bucureşti?

Consider că sunt multe motive pentru a vizita oraşul, iar cele care îmi vin în minte acum ar fi:

  • Arhitectura clădirilor. Palatul CEC, impunătoarea construcţie cu cupole şi coloane, cu elemente specifice arhitecturii franceze, este un exemplu în acest sens. Ca să nu mai vorbim de Ateneul Român, ce îmbină perfect stilul neoclasic cu cel eclectic, fiind una dintre cele mai frumoase clădiri din Bucureşti, iar Biserica Stravopoleos este un monument de marca al stilului arhitectonic brâncovenesc. Iar ceea ce este cu adevărat impresionant, este îmbinarea unor contraste, de nou şi vechi, cum este Sediul Ordinului Arhitecţilor din România, ce a păstrat faţada unei case vechi superbe, ce astăzi îmbracă o clădire din oţel şi sticlă.
  • Gastronomia tradiţională. Unul dintre restaurantele recunoscute pentru preparatele culinare apetisante pe care le avem şi care beneficiază de o adevărată comoară arhitectonică este Caru’ cu Bere, aflat chiar în Centrul Vechi.
  • Preţurile scăzute, Bucureşti fiind recunoscut ca una dintre cele mai ieftine capitale europene
  • Atracţiile turistice deloc de neglijat. Cum e să spui că ai vizitat Palatul Parlamentului, a doua mare clădire administrativă din lume, după Pentagon? Însă o lista must see cu ce e de văzut în Bucureşti include Arcul de Triumf, construit după modelul francez, Palatul Cantacuzino (Muzeul Enescu) şi Palatul Cotroceni.

Ei bine, dacă am ajuns în Bucureşti, unde ar fi mai nimerit să ne cazăm? Multe dintre hotelurile bune se află la margine de oraş şi ca să îl traversezi cu taxi-ul sau vreun mijloc de transport în comun în miezul zilei pentru a ajunge în centru şi, mai ales, seara, este o adevărată aventură.

Sigur, există şi hoteluri centrale, însă preţurile nu sunt deloc îmbietoare, chiar dacă sunt mai mici decât prin alte capitale.

Ar mai fi o soluţie, cazarea în regim hotelier, despre care am mai discutat pe blog, inclusiv despre avantajele unei astfel de cazări, care a început să pătrundă şi la noi pe piaţă, încetul cu încetul.

Întrebarea care mi-a venit mereu în minte când m-am gândit la o astfel de alegere în locul unei cazări clasice la hotel sau pensiune, în general, a fost aceea a criteriului pentru care aleg un anume apartament, corespunde acesta unui anume număr de stele sau margarete, pentru a putea avea o viziune a confortului oferit? Mă pot caza inclusiv în regim de lux şi să nu fiu la hotel, plătind cu mult mai puţin?

La o căutare pe net, am găsit pe www.luxapartments.ro, apartamente de lux în Bucureşti şi recunosc că am rămas surprinsă să văd tariful pe noapte de numai 50-70 de euro pentru un apartament de trei camere, de exemplu, ce include două dormitoare, living, bucătărie complet utilată, aer condiţionat, decorurile atrăgând prin modernism şi unicitate. O garsonieră ajunge chiar la 30 de euro/noapte şi ai tot ce îţi trebuie, inclusiv internet şi maşină de spălat, iar curăţenia este inclusă în acest preţ. Şi când te cazezi central, ai avantajul că poţi merge pe jos la restaurante şi cluburi, bucurându-te din plin de savoarea oraşului la o plimbare de seară…

03

Un Bucureşti cosmopolit care îşi dezvăluie secretele dacă îi accepţi invitaţia de a-l descoperi pas cu pas şi de a-i simţi pulsul accelerat al unui oraş contemporan şi, în acelaşi timp, farmecul cald de altădată.

04

04 (1)

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture