Ambasada lui Moş Crăciun – atmosferă de poveste în Parcul Mogoşoaia
Impresii de la Târguşorul Brâncovenilor din Parcul Mogoşoaia, declarat Ambasada lui Moş Crăciun, 2013
La lăsarea serii am trecut întâmplător pe lângă un parc luminat feeric fără să realizăm că avea să fie un Târg de Crăciun de poveste la nici 15 kilometri de Bucureşti. Am hotărât să ne oprim pentru a lua o gură de aer proaspăt şi pentru a admira luminiţile ce ne ademeniseră.
Intrarea în parc te duce pe o alee foarte lungă, de nu-i vezi capătul, chiar până la Palatul Brâncovenesc. Aleea este flancată de căsuţe de poveste unde găseşti dulciuri, răcoritoare şi jucării pentru toate gusturile.
Pe partea stângă se află căsuţa lui Moş Crăciun, una chiar adevărată! Aici Moşul te primeşte cu drag, fiind locul în care pregăteşte darurile pentru copii. Dacă te uiţi pe fereastra Moşului vei vedea lacul Mogoşoaia…În faţa căsuţei lui Moş Crăciun găsim un brad imens decorat cu sute de beculeţe!
Din loc în loc, personaje de poveste stau cuminţi aşteptând să fie admirate de copii. Un orăşel de basm pe care îl căutam şi nu îmi imaginam că îl pot găsi în România. Nu este declarat un Târg oficial de Crăciun, dar are mult mai multe calităţi decât alte târguri din ţară pentru a fi nu unul, ci cel mai frumos târg de Crăciun din România! Este singurul loc în care am simţit atmosfera de sărbătoare şi spiritul Crăciunului…
În Parcul Mogoşoaia, care găzduieşte acest târg, se află Palatele Brâncoveneşti, cu o istorie de peste 300 de ani, denumirea parcului provenind de la văduva boierului Mogoş, care a vândut terenurile domnitorului Constntin Brâncoveanu, ce ridică mai întâi Biserica cu hramul Sf. Gheorghe si mai apoi Palatul în stil romanesc renascentist, inaugurat în 1702.
În aceste zile ale sărbătorilor de iarnă, parcul este luminat cu mii de beculeţe, aleile fiind foarte frumos decorate. Târgul a fost deschis pentru prima dată în 2010 sub denumirea de Târguşorul Brâncovenilor, Mogoşoaia fiind declarată de atunci Ambasada lui Moş Crăciun, chiar de către primarul acesteia.
În interiorul parcului se află şi un pationar, se cântă şi colinde, iar accesul îţi este permis chiar până la orele 24 în interiorul parcului.
Vă invit cu drag să păşiţi într-o poveste de iarnă cu spiriduşi la nici o aruncătură de băţ de capitală, iar pentru cei care vin şi din alte oraşe le pot recomanda să-şi caute cazare si pe trivago.ro. Şi dacă nu vă conving pozele vă promit că voi ajunge din nou pentru a culege mai multe detalii despre tot ceea ce se întâmplă în Parcul lui Moş Crăciun!
Ce frumos! Nici nu zici ca e un targ de Craciun din Romania!
Tocmai asta am vrut sa punctez! Era tarziu si era foarte frig si nu am fost pana in capatul lui. Dar nu vezi capatul parcului! Aleea e flancata cu luminite de parca duc la infinit…Abia astept sa revin si sa stau mai mult!
Cat este de frumos! Nici nu stiam ce acest targ de Craciun…de, mai bine zis, aceasta minune ce se petrece de Craciun, atat de aproape de Bucuresti! Multumesc pentru minunatul articol…cautam articole noi si mi-a atras atentia articolul tau, nu degeaba…voi merge, cu siguranta, anul acesta in…orasul Mosului!
🙂
ce bine ca am aflat si de el, eu ajung chiar pe 23-24 cand e si ultima zi in programul lor; plus ca-mi doream sa vizitrez Mogosoaia. multumesc de informatie