Activități de făcut în carantină și izolare la domiciliu

Au fost zile în care puteam ieși din casă, dar nu doream. Atât de multe activități outdoor puteam să fac, dar, dintr-un motiv sau altul, găseam mereu scuze. Și cred că vă recunoașteți, cel puțin unul dintre voi, într-o astfel de ipostază.

Astăzi, din cauza pandemiei de coronavirus, suntem nevoiți să stăm în case, pentru că sănătatea noastră să nu aibă de suferit. Ok, dar ce să facem ca să nu ne plictisim?

  • Efectuăm diferite activități care necesită îndemănare și pentru care nu găseam timp înainte. Putem să tricotăm, să croșetăm ori să coasem tot ce ne trece prin cap. Chiar să și pictăm…Eu le fac pe toate!
  • Citim o carte. Indiferent de subiectul acesteia, o carte este mereu binevenită. Ne implicăm în poveste și gândurile ne zboară oriunde. Uităm de tot ce ne supără și uite așa trece timpul, nu? În această perioadă, putem să apelăm și la biblioteci virtuale, cum este cea a librăriei Humanitas. Sunt multe ebook-uri gratuite pe care le putem descarca. Și de aici avem ocazia să descarcăm gratis cărți, din diferite domenii.
  • Urmăm cursuri online de orice. De tot ce ne-am dorit să facem până acum și nu am făcut-o. Am văzut astfel de cursuri în domenii în care nici nu m-am gândit că ar fi posibil. Eu vă recomand să urmați unul dintre cursurile care se țin de către Fundația Calea Victoriei. Vedeți aici care sunt atelierele disponibile. Totodata, ne sunt oferite si tururi ghidate online.
  • Vizităm lumea! Da, ați citit bine, umblăm prin lume…Bineînțeles că virtual. Vizitam muzee și ne îmbogățim cultura. Și le putem pune pe lista pentru vacanțele viitoare. De asemenea, explorăm orașe. Unul dintre ele ar putea fi Ierusalim. Aici puteți să îl vizitați.

Citește și Muzeul Zambaccian, unul dintre muzeele din România care oferă tururi virtuale

  • Urmărim concertele și spectacolele de teatru care se țin online în această perioadă. La noi în țară, Teatrul Bulandra oferă spectacole online. Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești, pe parcursul stagiunii online, oferă concerte care pot fi vizualizate gratuit pe pagina de facebook.

Citește și Muzeul Memorial Paul Constantinescu, sufletul unui artist

Copiii pot urmări diferite spectacole, cum este reprezentația delfinilor de la Delfinariul din Constanta. Transmisiunea va putea fi urmărită live sâmbătă și duminică, la orele 11.00 și 15.00. Și Teatrul de Animație Țăndărică va transmite gratuit online o serie de spectacole pentru copii, pe pagina oficială de facebook a instituției.

Ar mai fi o lună până ieșim din starea de urgență și cine știe cum vor sta lucrurile atunci. Poate că această izolare ne-a ajutat să ne redescoperim, să găsim în noi înșine resurse de care nici nu am fi bănuit, dar și să ne bucurăm de mult mai multe momente frumoase petrecute împreună cu familia…

Citește și Cum ne vindecăm de “virusul” călătoriilor în timpul epidemiei de coronavirus?

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture