6 orașe de vizitat în Germania

Germania este o țară europeană vastă, cu numeroase atracții pentru vizitatori. De la cele mai aglomerate orașe pană la orașele și satele germane pitorești, toate au o unicitate aparte. De asemenea, Germania este o țara a castelelor, precum și a unor minunate priveliști naturale de explorat, o destinație completă, pentru toate gusturile și vârstele. O țară superbă, civilizată, interesantă și misterioasă. Tocmai de aceea vă propun să vă gândiți la șase orașe care ar putea reprezenta tot atâtea opțiuni de vacanță.

Primul dintre ele pe care vă invit să îl luați în considerare este Berlin, un adevărat oraș al influențelor multiculturale. Berlin, care se situează de-a lungul râului Spree, are ce oferi. De la renumita poartă Brandenburg, Alexanderplatz, Turnul Televiziunii, Grădina Zoo sau rămășitele zidului comunist la shopping, cluburi, restaurante gourmet și concerte în aer liber. Cel mai mare și elegant magazin din Europa, Mallul din Berlin și buticurile elegante ale unor designeri celebri ne invită la cumpărături. Berlin este orașul care nu doarme și oferă o viată de noapte și distracție pană în zori.

Un alt oraș fascinant care se află la 200 de kilometri de Berlin este Dresda. Orașul princiar a fost reședința regală a Saxoniei, fapt ce a imprimat acestuia valoare culturală și artistică, alături de natura care a fost destul de generoasă. Trebuie puțin răgaz pentru o plimbare pe străzile Dresdei, un oraș realmente nou, deoarece multe dintre clădirile istorice s-au reconstruit după cel de-al doilea război mondial, respectându-se, totuși, schițele originale. Palatul Zwinger, care deține cea mai mare colecție de porțelanuri din lume, dar și pe celebra Madonă sixtină a lui Raphael este musai de vizitat. Adaugați și pictura murală Procesiunea Prinților, care reprezintă 800 de ani de istorie în 100 de metri și care se află pe exteriorul unuia dintre zidurile curții interioare a Palatului Regal. Catedrala Catolică, alături de Biserica Maicii Domnului reprezintă două dintre punctele de maxim interes ale Dresdei pe care nu le puteți ocoli. Ambele au fost refăcute după bombardamentele din timpul celui de-al doilea război mondial, ca multe alte clădiri istorice din oraș, iar rezultatul este unul covârșitor. După un astfel de regal istoric și cultural, savurați liniștiți o bere și un wurst la o terasă care se află pe malurile Elbei.

Dacă sunteți avizi după arhitectura futuristă nu ratați Frankfurt pe Main, în care vă va încânta simbioza perfectă dintre zgârie-nori și orașul vechi. Vizitați Casa lui Goethe, în care s-a născut și a locuit o perioadă faimosul scriitor și mergeți la pas prin centrul vechi pentru a admira cele mai de preț atracții ale sale, precum Primăria veche, Biserica Sfântul Nicolae și Muzeul Istoric, care include și un Muzeu al Copiilor cu exponate interactive. Pentru copii, o atracție demnă de luat în seamă este și Grădina Zoologică, una dintre cele mai frumoase din Europa. În habitatul creat special și-au găsit casa peste 4500 de animale, iar Exotariul destinat peștilor și reptilelor este piesa de rezistentă. Tocănița de vită, snitzelul, supa de cartofi și clătitele cu bacon savurate la unul dintre restaurante, vă vor întregi experiența trăită în Frankfurt prin savoarea tradițiilor culinare.

Germania este o țară pe care o puteți vizita în orice anotimp și fiecare oraș are o moștenire istorică și culturală aparte, iar posibilitățile de distracție sunt nenumărate. Chiar dacă nu v-ați fi gândit până acum, vă recomand orașul Erfurt, unul dintre cele mai frumoase orașe din Germania, pitoresc și cosmopolit, totodată, plin de construcții medievale, de locuri cochete și biserici somptuoase. Vei avea ocazia să admiri Egapark, unul dintre cele mai mari parcuri-grădini și de recreere din această țară, care este amenajat ca o expoziție de flori, plante tropicale și grădina botanică. Astăzi, întins pe 36 de hectare, Egapark deține unele dintre cele mai mari straturi de flori din lume, cu peste 150.000 de flori primăvara. Pe langă multitudinea de plante și flori aflate pe toată întinderea grădinii, există și o Grădină Botanică, un adevărat paradis al orhideelor și cactușilor, o Grădină Japoneză, dar și o Casă a Fluturilor, prima de acest gen din landul Thuringia, mult mai frumoasă decât cea din Viena.

Următorul pe listă ar putea fi și Leipzig, unul dintre cele 6 centre importante ale landului Saxonia, care are o istorie de aproape o mie de ani, un oraș al comerțului, al educației, al muzicii, al sporturilor și al industriei media. Cea mai faimoasă atracție a orașului este fascinanta Grădină Zoologică, care vă va fermeca deoarece aici trăiesc 850 de specii animale cărora li s-a creat un habitat propriu. Peste 24.000 de plante au început călătoria lor în pepiniere din Thailanda, Malaezia și Florida, pentru a crea un mediu tropical la fiecare nivel din junglă. În grădina de culturi tropicale sunt cultivate 60 fructe exotice și condimente. O plimbare prin oraș poate începe, însă, din Piața Markt pentru a admira Primăria Veche, care este considerată una dintre cele mai frumoase clădiri renascentiste din Germania și poate continua cu Biserica Sfântul Toma, care se află la sud-vest de Piața Markt și unde sunt îngropate rămășitele compozitorului Johann Sebastian Bach, Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae, Muzeul de Arte Frumoase, care conține peste 3.500 de picturi din Evul Mediu pană în prezent, Casa Mendelssohn, Muzeul instrumentelor muzicale și Grădina Botanică care prezintă mai mult de 7.000 de specii de plante.

Munchen, care este situat la poalele Alpilor Bavarezi, ar putea fi ales ca destinație de vacanță în luna septembrie deoarece atunci se desfășoară Oktoberfest. Cu o vechime de 200 de ani, cel mai mare festival al berii din lume este locul ideal pentru iubitorii acestei băuturi și veți avea ocazia să fiți serviți de chelnerițe imbrăcate în costume bavareze tradiționale. Dacă sunteți curioși, aflați că 30% din producția anuală de bere din München se consumă timpul acestui festival. Capitala Bavariei se poate lăuda și cu Muzeul German al Capodoperelor Tehnologiei și Științei, pentru că este cel mai mare muzeu de tehnologie de acest gen din lume. Vă recomand să ajungeți și în Odeonsplatz, una dintre cele mai frumoase piețe din Munchen, care a fost construită în stil italian, dar și în Marienplatz, locul cel mai cunoscut din oraș, unde veți putea admira clădirea primăriei.

Germania este o țara minunată, caldă și primitoare, care a știut cum să renască din propria cenușă și să ajungă pe locul șase în topul celor mai vizitate țări europene, conform Organizației Mondiale a Turismului, după Franța, Spania, Italia, Regatul Unit al Mării Britanii și Turcia, tot atâtea destinații frumoase pentru o vacanță binemeritată.

Pe lângă bogăția arhitecturală deosebită a clădirilor sale și a trecutului tumultuos, care și-a pus amprenta asupra multor țări europene, Germania oferă un relief spectaculos demn de explorat. Într-un articol viitor vă voi incita și cu alte orașe prin care să vă conving să vizitați această țară plină de istorie și modernism, în același timp.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. nacela says:

    Berlin are multe locuri frumoase de vizitat, pacat ca locuitorii sunt foarte infumurati…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture