5 ani de Povești de Călătorie și planuri pentru 2018!

Pe 6 ianuarie 2018 se împlinesc 5 ani de când am lansat blogul de travel Povestidecalatorie.ro. Nu sunt mulți, dar nici puțini. Ani în care am călătorit mai mult decât în toată viața mea până la momentul în care am fost acaparată de ideea de a scrie despre călătoriile mele și chiar dacă site-ul este de 5 ani, anul acesta se împlinesc 10 ani de când am scris primele impresii de călătorie. Cu cât am scris mai mult, cu atât s-a născut în mine dorința de a călători și mai mult.

Călătoriile mele nu sunt lungi și nici dese, însă, dar sunt concentrate. Într-o singură vacanță pot vedea mai multe locuri sau atracții decât cei care merg de mai multe ori și asta pentru că sunt o persoană activă și nu pot sta locului.

Chiar dacă că anul acesta am fost mai statică din a doua parte a anului, articolele mele povestesc suficient despre locurile pe care le-am văzut, în mare parte fiind călătorii inopinante, fără un plan gândit în prealabil, asa că nu le mai reamintesc aici. Ceea ce aș vrea să fac acum, este să scriu despre locurile în care vreau să merg în anul 2018, pentru că am pășit în acest nou an cu speranța unui an mai bun și mai frumos, iar cei apropiați știu la ce mă refer.

10 locuri de văzut in 2018

Fără a prefera o anumită ordine, mi-aș dor să ajung în:

 1. Malta. Pentru că vreau să ajung în satul lui Popeye Marinarul, nu atât pentru mine, cât pentru fata cea mică. Normal că doresc să văd Mdina, fostă capitală a Maltei în antichitate, dar și Valleta, oraș ce face parte din patrimoniul UNESCO și Capitală Culturală Europeană în 2018 , pentru a mă plimba pe străduțele pline de farmec.Sursa foto: http://travelwithkally.blogspot.ro/2015/07/popeye-village-in-malta.html
 2. Dubrovnik. Orașul este considerat o adevărată bijuterie a Adriaticii, cum să nu îl trec pe listă? Plus că este considerat cel mai frumos oraș din Croația.
 3. Israel. Mda, nu am ajuns încă în Ierusalim, chiar dacă am avut ocazia. Pentru că am considerat că ajungi aici numai dacă simți. Ei bine, a venit momentul… În afară de sentimentul religios, țin să mă bucur de unele dintre cele mai frumoase grădini din lume care se află la Haifa, la templul Baha’i.
 4. Valencia. Pentru Bioparc și Parcul Guliver. Se poate altfel? Dar și pentru a gusta din Paella valenciană.
 5. Dublin. Am fost la o aruncătură de băț de Dublin, ținând cont că am locuit aproape un an în Marea Britanie, dar uite că aș mai trece Atlanticul pentru a-l vizita și a ajunge în frumosul oraș irlandez. Nu pentru bere, că nu știu dacă beau mai mult de una pe an, dar pentru a vizita Phoenix Park și Muzeul Național al Spiridușului. Și asta pentru că îmi doresc ca toate vacanțele din acest an să fie și cu cea mică, pentru că a crescut și ne putem înțelege cu ea la drum 🙂 .
 6. Istanbul. Moscheea – muzeu Hagia Sophia, evident, este de neratat și Moscheea Sultanahmet, supranumită Moscheea Albastră, după cele 21 000 de plăci de ceramică albastră Iznik, care se află vizavi de prima. Și pentru că are cele mai multe minarete din Turcia. Dacă tot mă aflu în Istanbul, aș vrea să văd și Palatul Topkapi, fostă reședință a sultanilor. Nu știu dacă m-ar interesa neapărat și locurile care au legătură cu Suleyman Magnificul pentru că nu am urmărit serialul…
 7. Dubai. Pentru că a fost toată lumea și eu nu! :)) Glumesc, evident. Însă toți pe care îi știu și au fost au rămas fascinați de această destinație și vreau să mă conving singură. Cum să nu văd Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume la acest moment? Nu de alta, dar să cutreier și eu prin Dubai Mall, chiar dacă nu știu cum am să intru în toate cele 1200 de magazine, că doar nu degeaba este cel mai mare centru comercial de pe planetă! Evident, o să dau o raită și prin deșert…
 8. Italia. Hmm, să nu ajung iar în Italia? Sigur că voi ajunge, însă nu știu exact unde, las aici neprevăzutul!
 9. Grecia. Oriunde, Grecia iar sa fie!! Poate Zakynthos? 
 10. România. Ohoo, prevăd că voi vedea multe locuri de pe la noi și o să va dezvălui la momentul oportun de ce… Deocamdată, e secret! Dar e un proiect extrem de frumos și interesant!

Bonus: ei bine, aș încerca o croazieră! Cu MSC Cruises

Evident că vreau să explorez la pas fiecare oraș și, în mod sigur, voi descoperi toate atracțiile turistice pe îndelete, dar de data acesta mi-am propus să le planific și să mă bucur și de plăcerea și emoția căutăriior febrile a viitoarelor vacanțe!

Dacă aveți sugestii, chiar vă rog să mi le oferiți și vă doresc să aveți parte de cele mai frumoase călătorii în 2018!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

2 Responses

 1. Georgiana says:

  Draga Monica,
  La multi ani tie!
  La multi ani blogului tau de calatorii, Povesti de Calatorie, la cea de-a 5 a aniversare!
  Nu e un secret ca sunt si eu unul din multimea nr tau de fani ai blogului, care te urmareste cu interes nu doar de 5 ani, ci de 10 , de cand ai inceput sa scrii si sa publici pe internet articole de calatorie! Pentru ca avem aceasta mare pasiune pentru calatorii si pentru ca avem si o anumita afinitate turistica, ne-am apropiat si imprietenit. Dovada clara este ca prietenia noastra a reziatat 10 ani, in mediul online, dar am petrecut impreuna cu familiile noastre doar un singur week-end, recunosc, memorabil!
  Intotdeauna te-am admirat si m-ai uimit cum de gasesti atata putere, timp liber si inspiratie ca sa scrii atat de des pe blog!
  Despre cele 10 visuri ale tare pentru anul urmator pot spune ca sunt frumoase, marete chiar si iti doresc sa-ti poti indeplini multe din ele.Pe care nu reusesti, lasa-le pe anii care vin!Din cele 10, eu in 7 locuri am fost, mi-a mai ramas Dublin , care si pe mine ma tenteaza, dar Dubaiul si Israelul, le-as inlocui mai curand cu Islanda si Madeira, pentru ca pe mine intotdeauna m-a atras sud-vestul! Despre Italia anul viitor…m-as cam abtine.Daca se vor adeveri prezicerile lui Nostradamus despre eruptia Vezuviului?
  Si….poate reusim .candva, sa ne sincronizam perioadele de concediu si sa petrecem impreuna una din cele mai frumoase vacante, care sa ne inspire in a scrie povesti de calatorie pe blog, pline de peripetii!
  Mult succes in continuare!
  Georgiana&Vacanta Reusita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture