3 stațiuni grecești ideale pentru o minivacanță pe malul mării

Dacă v-ați săturat de aglomerația din Mamaia, iar restul litoralului românesc nu mai prezintă nici un mister pentru voi, atunci aceste 3 stațiuni grecești vor fi cu ușurință destinațiile perfecte pentru o escapadă scurtă la mare – de data aceasta, Marea Egee.

Skala Prinos, Thassos

Thassos este una dintre destinațiile preferate de români grație proximității de țara noastră, drumului ușor de parcurs cu mașina din dotare și prețurilor accesibile. Skala Prinos se remarcă în peisajul insulei datorită plajei sale absolut încântătoare, o plajă acoperită cu nisip și păzită cu strășnicie de o pădure de pini parfumată, cu ape line, facilități și un Steag Albastru ce atestă calitatea plajei.

Stațiunea găzduiește al doilea cel mai mare port pentru feriboturi de pe insulă, fiind o bază ideală pentru a descoperi orașul Kavala, situat în zona continentală a Greciei. Dar, turiștii români nu sosesc aici special pentru feriboturile sale, cât pentru atmosfera de vacanță ce învăluie stațiunea, facilitățile foarte bune, în special varietatea hotelurilor și pensiunilor, a tavernelor tradiționale și restaurantelor, ce se vor mula perfect pe orice tip de buget de vacanță.

Dacă doriți să vă ascundeți de soarele arzător elen, puteți oricând să vă afundați în prospețimea unei păduri întotdeauna verzi, Dasilio Prinos, ce pare a răsări direct din apele mării. Pădurea include diferite zone organizate dotate cu barbecue, spații de relaxare, loc de joacă și, bineînțeles, golfulețe pentru bălăceală.

Cei care vor să economisească bani cu cazarea vor fi bucuroși să afle că Skala Prinos găzduiește una dintre cele mai renumite zone pentru campare, fundalul ideal pentru petreceri și concerte în aer liber, distracție pe plajă la ceas de seară și numeroase picnicuri.

Skala Prinos se află la o distanță de doar 600 km de București, kilometri ce vor fi cu ușurință străbătuți în aproximativ 9 ore.

Citește și Insule greceşti – Thassos

Stavros, Thessaloniki

Stavros este o stațiune mică situată în regiunea Macedonia a Greciei, ideală pentru vacanțe petrecute alături de familie. Este situat chiar la intrarea în peninsula Halkidiki, la doar 650 km depărtare de București. Oficial, Stavros este parte a peninsulei, dar fiind situat foarte aproape de Asprovalta și Nea Vrasna, este mai ușor de localizat ca parte a regiunii Kavala.

Satul este cocoțat pe o colină ce oferă panorame ale golfului Strymoniko. Aici veți găsi hoteluri pentru familii, restaurante și brutării, cele trei ingrediente necesare pentru o minivacanță relaxantă pe malul mării.

Plaja din Stavros a fost premiată cu Steagul Albastru, astfel că nu lăsați dimensiunea redusă a stațiunii să vă descurajeze. Aceasta este superbă și se bucură de ape deloc adânci, ideale pentru cei mici. Nu veți găsi o promenadă în Stavros, dar vă puteți plimba printr-un parc ce se întinde de-a lungul plajei și vă ademenește cu umbra copacilor.

Fiind un secret bine păstrat al Greciei, Stavros este locul ideal pentru escapade relaxante, departe de agitația specifică verilor grecești.

Vourvourou, Halkidiki

Aflată la o distanță de 785 km de București, în peninsula Halkidiki, pe brațul Sithonia, Vourvourou probabil nu mai are nevoie de introducere. Mulți români au descoperit deja frumusețea plajelor din Vourvourou, prețurile decente pentru cazare și mâncare și frumusețea peisajelor ce înrămează fâșiile de nisip.

Vourvourou este una dintre cele mai populare stațiuni din Halkidiki și pe bună dreptate. Plajele din Vourvourou sunt deseori superstaruri ale vederilor trimise de români din Grecia, plaja Karidi, situată în sudul satului fiind una dintre cele mai fotogenice de pe peninsulă. Aceasta este îmbrăcată în nisip fin, alb și este scăldată de ape calme, deloc adânci.

Dacă vă treziți prea târziu și nu veți mai găsi umbrele sau loc pentru prosop pe plaja Karidi, puteți înainta un pic spre sud, unde veți descoperi plaja Fava, o fâșie de nisip iubită de localnici. Nu plecați acasă fără să vizitați și plaja Livari, o plajă îngustă ce taie golful în două și unde toată lumea pare a merge pe apă.

Deși v-ați obișnuit ca fiecare stațiune grecească să aibă un centru, Vourvourou vă va surprinde. Satul nu are un centru și numărul restaurantelor și magazinelor este mai mic decât în alte stațiuni populare din Grecia, însă acest lucru nu este neapărat ceva rău. Vourvourou este mai degrabă o colecție de hoteluri și apartamente de închiriat, fiind o destinație ideală pentru relaxare. Nu există viață de noapte, zgomot și agitație, astfel că cele câteva zile petrecute aici vă vor reîncărca bateriile și vă vor aminti de profundele întrebări existențiale.

Dacă totuși vă doriți puțină acțiune în timpul vacanței, sporturile de apă sunt principala activitate practicată aici. Încercați plimbările cu caiacul! Cei care ajung în Vourvourou nu trebuie să rateze o excursie la Laguna Albastră, o operă de artă a naturii, ce se ascunde între Insula Diaporos și o altă insulă micuță, un golf cu ape mici și fund învelit în nisip fin. Combinația dintre nisipul alb și adâncimea mică a apei creează albastrul glaciar al apei, laguna părând a fi iluminată din interior.

Tocmai ați descoperit trei destinații ideale pentru mini-vacanțe estivale! Datorită distanței mici ce ne separă de aceste meleaguri, mini-vacanțele de 1 mai, Paște, Sf. Maria și chiar escapadele de week-end și-au găsit destinațiile perfecte.

Notă: Acest articol este un guest post by Grecia de Weekend, unde veti găsi numeroase informații despre Grecia.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture